Follow us

Θέλεις να νιώσεις πιο fashionista; | Αυτές είναι οι στιλιστικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

street style Pixel Formula

Οι fashion influencers, οι street style εμφανίσεις των γυναικών που είναι καλεσμένες στις εβδομάδες μόδας, κάποια celebrity looks ή απλώς η συνάδερφος μας. Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που η κομψότητα και η φινέτσα μοιάζει να είναι στο DNA τους και πως καταφέρνουν να είναι πάντα κομψές χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσουν ιδιαίτερα. Ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας για ένα προσεγμένο στιλ δεν είναι ούτε το non stop shopping ούτε το να περνάς ώρες μπροστά στον καθρέφτη. Το μυστικό είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να νιώσεις λίγο περισσότερο fashionista.

Loading...

Προγραμμάτισε τα σύνολα σου

Σίγουρα, αυτή η διαδικασία φαντάζει κάπως βαρετή και ίσως κάπως δύσκολη. Ωστόσο, αξίζει να το προσπαθήσεις. Θέσε μία ημέρα της εβδομάδας, για παράδειγμα την Κυριακή, και προσπάθησε να οργανώσεις τα σύνολα που θα φορέσεις την εβδομάδα που ξεκινά. Δώσε βάση στο πρόγραμμα της κάθε ημέρας, αφού θα πρέπει να προσαρμόσεις σε κάθε περίπτωση το look σου. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πρωί θα έχεις ένα σχεδόν έτοιμο σύνολο, επάνω στο οποίο θα μπορείς να κάνεις διάφορες αλλαγές ανάλογα με τη διάθεση σου.

Δώσε βάση στις καιρικές συνθήκες

Κάθε πρωί, πριν αποφασίσεις τι θα φορέσεις, χρειάζεται να κοιτάς έξω από το παράθυρο για να τσεκάρεις τον καιρό. Στη συνέχεια μπορείς να ελέγξεις την πρόγνωση καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας ώστε να προστατευτείς από τη βροχή ή τις αλλαγές στη θερμοκρασία. Να θυμάσαι πως η προσαρμοστικότητα είναι συχνά το στοιχείο που θα κάνει μία εμφάνιση να ξεχωρίσει.

Loading...

Βρες τη δική σου έμπνευση

Ακόμα κι αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που γνωρίζουν καλά τι τους ταιριάζει και τι όχι, έχεις βρει δηλαδή το στιλ σου, λίγη παραπάνω στιλιστική έμπνευση είναι πάντα καλοδεχούμενη. Τα περιοδικά και τα sites μόδας, οι street style εμφανίσεις και τα posts των influencers στο Instagram θα σου προσφέρουν απεριόριστες ιδέες για σύνολα και tips που μπορείς να αντιγράψεις στα δικά σου σύνολα.

Μην ξεχνάς ποτέ τα αξεσουάρ

Είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συμβουλή που θα σου έδινε κάποια fashionista ή κάποια στιλίστρια. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να φορέσεις, όσο απλό κι αν είναι το look σου, να θυμάσαι πάντα πως αξίζει να το ολοκληρώσεις με κάποια αξεσουάρ. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα χρωματιστό μαντήλι, μία εντυπωσιακή τσάντα ή ο,τιδήποτε άλλο σου αρέσει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Η λάμψη των κοσμημάτων αλλά και τα έντονα χρώματα θα κάνουν το σύνολο σου να δείχνει αυτομάτως πιο προσεγμένο και περιποιημένο.

Loading...

Βγες από το comfort zone σου

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες είναι πως διστάζουμε να δοκιμάσουμε τις νέες τάσεις, κάποιες γραμμές ρούχων ή κάποια αξεσουάρ, καθώς πιστεύουμε πως δεν μας ταιριάζουν. Ωστόσο, εάν δεν κάνεις τη δοκιμή δεν μπορεί να είσαι σίγουρη πως κάποιο trend δεν ταιριάζει με το στιλ σου. Σου προτείνουμε λοιπόν, να βγεις από το comfort zone σου και να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι. Θα εκλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις πως σου ταιριάζουν πολλά περισσότερα ρούχα ή στιλ , τα οποία είχες λανθασμένα απορρίψει. Να θυμάσαι πάντα πως το στιλ είναι τρόπος έκφρασης και η πιο σημαντική συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να φοράς ό,τι σου αρέσει, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Επένδυσε σε ένα statement κομμάτι

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει αρκετές φορές πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσεις μία καλά ενημερωμένη και ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να προσθέσεις στη συλλογή σου τουλάχιστον ένα statement κομμάτι. Μπορεί να είναι ένα πανωφόρι σε έντονο χρώμα ή εμπριμέ μοτίβο, ένα ζευγάρι ιδιαίτερα μποτάκια ή statement γόβες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να αναβαθμίζεις ακόμα και το πιο απλό ή basic σύνολο. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να κάνεις update σε ένα total black σύνολο, μπορείς να φορέσεις ένα σακάκι σε έντονο χρώμα όπως το πράσινο. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κομψό και σε καμία περίπτωση βαρετό ή αναμενόμενο.

Loading...

Παρατήρησε το σώμα σου

Ο βασικός στόχος της μόδας και του στιλ είναι να σε βοηθήσει να εκφράσεις την προσωπικότητα σου με ρούχα και γραμμές που αναδεικνύουν τη σιλουέτα σου. Εάν θέλεις να κάνεις μία πραγματική αλλαγή στο ντύσιμο σου, θα πρέπει να παρατηρήσεις το σώμα σου. Ποια είναι τα δυνατά του σημεία και ποια όχι, μήπως οι γραμμές που επιλέγεις συνήθως δεν σε κολακεύουν τελικά και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες που είναι υψίστης σημασίας. Αντίστροφα, εάν έχεις κάνει την παραπάνω διαδικασία και γνωρίζεις πως σου ταιριάζουν τα ρούχα των curvy ή των petite συλλογών, το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να σε περιορίζει. Δοκίμασε και άλλες γραμμές και πειραματίσου με συνδυασμούς, αφού ενδέχεται να βρεις και άλλες γραμμές ή στιλ ρούχων που σου αρέσουν και σου ταιριάζουν.

Τα πάντα είναι η οργάνωση

Ακόμα μία διαδικασία που ίσως δεν σου ακούγεται πολύ ευχάριστη είναι η οργάνωση της γκαρνταρόμπα σου. Μία καλά ενημερωμένη fashionista γνωρίζει τι έχει στη ντουλάπα της και ποιες είναι οι ελλείψεις, αλλά και έχει οργανώσει τα ρούχα της ανά κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο, αμέσως μόλις την ανοίγεις, θα βρίσκεις ευκολότερα τι να φορέσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ