Follow us

5 συμβουλές μόδας που ακολουθούν πιστά οι στιλίστες και δεν ακούς συχνά

Εάν νιώθεις πως θέλεις να ανανεώσεις το στιλ σου, αυτά είναι τα tips που χρειάζεται να γνωρίζεις.

street style Pixel Formula

Όπως έχει πει ο Ralph Lauren, το στιλ είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα. Δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη μόδα και τις τάσεις, αφού αυτές είναι παροδικές και αλλάζουν συχνά, ενώ το στιλ της κάθε γυναίκας είναι για πάντα. Ο τρόπος που επιλέγουμε να ντυθούμε είναι μέρος της προσωπικότητας μας. Φυσικά, οι τάσεις της κάθε σεζόν, αλλά και τα διάφορα micro trends μας επηρεάζουν και μας εμπνέουν, ωστόσο το στιλ μας παραμένει το ίδιο και απλώς εξελίσσεται.

Πολύτιμη βοήθεια για να πετύχουμε αυτή την εξέλιξη είναι οι συμβουλές μόδας που μας προσφέρουν οι ειδικοί του χώρου όπως οι στιλίστες. Εκτός από τα styling tips που είναι ευρέως γνωστά, υπάρχουν και κάποια άλλα, τα οποία δεν είναι τόσο συχνά, είναι όμως πολύ χρήσιμα.

Loading...

Styling Tips

#1

Είναι σημαντικό να αποφεύγεις brands που προσφέρουν ρούχα σε one size. Δεν μπορεί ένα ρούχο με ένα συγκεκριμένο νούμερο να ταιριάζει και να κολακεύει το ίδιο καλά κάθε σωματότυπο. Προτιμήστε εταιρείες μόδας που διαθέτουν διαφορετικά νούμερα ή ακόμα και εξειδικευμένες συλλογές όπως για petite ή curvy.

#2

Το στιλ και ο τρόπος που επιλέγεις να ντύνεσαι θα πρέπει να σε εκφράζει και να σου βγαίνει αβίαστα. Εάν χρειάζεται να περάσεις πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να συνδυάσεις τα ρούχα σου, τότε κάτι πηγαίνει λάθος. Είτε δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι σου ταιριάζει και τι όχι είτε δεν έχεις στη συλλογή σου τα απαραίτητα κομμάτια που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη. Η συμβουλή που χρειάζεται να κρατήσεις είναι να μην υπερπροσπαθείς, αλλά να φοράς ό,τι σε εκφράζει.

Διαβάστε Επίσης

#3

Πολλοί στιλίστες ορκίζονται στη φόρμουλα των "τεσσάρων items”. Για παράδειγμα, ένα μπλούζα και ένα τζιν παντελόνι δεν μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένο σύνολο, είναι απλώς ρούχα. Εάν όμως προσθέσεις ένα κολιέ/μαντήλι/ζώνη και ένα πανωφόρι, θα έχεις δημιουργήσει ένα total look. Ο στόχος είναι να ασχολείσαι περισσότερο με τα σύνολά σου, να παρατηρείς τι σου ταιριάζει και το όχι, αλλά και να βρίσκεις τρόπους να τα αναβαθμίζεις.

#4

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, χρειάζεται να παραδεχτούμε πως όλες επηρεαζόμαστε από τις τάσεις της εκάστοτε σεζόν και ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Τα trends είναι οι προτάσεις που μας κάνουν οι σχεδιαστές μόδας και όχι κάποιοι στιλιστικοί κανόνες που πρέπει να υιοθετήσετε χωρίς κρίση. Statement αξεσουάρ, γραμμές ρούχων, αποχρώσεις και στιλιστικοί συνδυασμοί. Όλα έχουν ως στόχο να μας εμπνεύσουν και δεν σημαίνει πως χρειάζεται να φοράμε όλοι τα ίδια. Παρακολουθείς τις συλλογές, ξεχωρίζεις ή διαβάζεις για τις τάσεις και επιλέγεις να υιοθετήσεις εκείνες που ταιριάζουν στο προσωπικό σου στιλ. Να θυμάσαι πάντα πως ό,τι φοράς έχει ως στόχο να σε εκφράζει και να σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Είτε είναι τάση είτε όχι.

Loading...

#5

Μία από τις συμβουλές που ακολουθούν τόσο οι στιλίστες όσο και οι γυναίκες με στιλ που ξεχωρίζει είναι πως γνωρίζουν κάποια καλή μοδίστρα. Ένα ρούχο μπορεί να έχει φθορές που διορθώνονται ή μπορεί να θέλεις απλώς να μεταποιήσεις κάποιο ρούχο, ώστε να συνεχίσεις να το φοράς. Μπορεί να θέλεις να φέρεις στα μέτρα σου ένα ρούχο ή να δημιουργήσεις ένα κομμάτι εξ'ολοκλήρου στις δικές σου μετρήσεις. Η μοδίστρα είναι ο άνθρωπος που θα σε βοηθήσει να πετύχεις όλα τα παραπάνω και κατ' επέκταση να εξελίξεις το προσωπικό σου στιλ.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ