Follow us

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για να οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών

Τα tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις πιο εύκολα τη βαλίτσα των διακοπών.

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για να οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών iStock

Πλέον μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα ετοιμάσουμε τη βαλίτσα των διακοπών και σίγουρα θα χρειαστείς λίγη βοήθεια ώστε να μην πάρεις μαζί σου πολλά περισσότερα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από αυτά που όντως θα χρειαστείς.

Δημιούργησε σύνολα

Εάν δεν θέλεις να πάρεις μαζί όλη τη ντουλάπα μαζί σου, η οργάνωση είναι απαραίτητη. Πριν ξεκινήσεις να τοποθετείς τα ρούχα σους τη βαλίτσα προσπάθησε να δημιουργήσεις τα σύνολα που θα ήθελες να φορέσεις κάθε ημέρα των διακοπών σου. Για παράδειγμα ένα σύνολο για την παραλία, ένα για τις χαλαρές βόλτες, ένα για τη βραδινή έξοδο. Στη συνέχεια, έχεις να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερη πρόκληση. Προσπάθησε δηλαδή να επιλέξεις ρούχα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε παραπάνω από ένα σύνολο. Για παράδειγμα, ένα λευκό φόρεμα ή ένα καφτάνι μπορείς να το φορέσεις τόσο στην παραλία όσο και σε κάποιο δείπνο. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσεις χώρο από τη βαλίτσα και δεν θα τη γεμίσεις με ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ.

Διαβάστε Επίσης

Plus Tip

Μπορείς να πάρεις μαζί σου μία εναλλακτική επιλογή όπως μία πουκαμίσα ή ένα φόρεμα, ώστε να είσαι ασφαλής σε περίπτωση που κάποιο ρούχο σου λερωθεί.

Μην το παρακάνεις με τα παπούτσια

Εξίσου σημαντικό είναι το κεφάλαιο που αφορά τα παπούτσια. Είτε ετοιμάζεις βαλίτσα για ένα τριήμερο είτε για τις διακοπές σου, δεν χρειάζεται να πάρεις όλα τα καλοκαιρινά σου παπούτσια. Ένα ζευγάρι σαγιονάρες και ένα ζευγάρι flat σανδάλια είναι σίγουρα must αφού μπορείς να τα φορέσεις τόσο στην παραλία όσο και στις χαλαρές βόλτες. Εάν το επιτρέπει ο προορισμός μπορείς να προσθέσεις στη βαλίτσα σου και ψηλοτάκουνα παπούτσια για τις βραδινές εξόδους. Προτίμησε όμως παπούτσια που προσφέρουν σταθερότητα όπως οι εσπαντρίγιες.

Extra Tip

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις επίσης είναι η αποθήκευση των παπουτσιών σου. Φρόντισε να τα τοποθετήσεις σε υφασμάτινες μικρές τσάντες ώστε να μη λερωθούν τα ρούχα και να μη φθαρούν τα παπούτσια.

Διαβάστε Επίσης

Προσοχή με τα μαγιό

Σίγουρα από την πρώτη στιγμή που αγοράζεις τα μαγιό του καλοκαιριού, ανυπομονείς για τη στιγμή που θα τα φορέσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να γεμίσεις τη βαλίτσα σου μόνο με μαγιό. Ανάλογα με τον αριθμό των ημερών θα πρέπει να επιλέξεις και μαγιό. Για ένα τριήμερο, δύο μπικίνι και ένα ολόσωμο είναι υπεραρκετά, ενώ το δεύτερο μπορείς να το συνδυάσεις και με τις φούστες ή τα σορτς σου.

Μη ξεχάσεις το πανωφόρι

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου, ένα denim μπουφάν, μία ζακέτα ή έστω μία εσάρπα θα πρέπει σίγουρα να βρίσκονται στη βαλίτσα σου ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις το βραδινό αεράκι στο νησί με στιλ.

Αξεσουάρ

Θα συμφωνήσουμε πως ένα εντυπωσιακό κόσμημα ή ένα αξεσουάρ μπορεί να μεταμορφώσει στη στιγμή ένα σύνολο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρεις όλα τα αξεσουάρ σου μαζί στις διακοπές. Θα χρειαστεί να σκεφτείς και πάλι έξυπνα. Εμείς σου προτείνουμε να πάρεις μαζί σου ένα ή δύο μαντήλια, που μπορείς να φορέσεις στα μαλλιά, στη τσάντα, στο λαιμό ή ακόμα και ως ζώνη, ένα εντυπωσιακό ζευγάρι σκουλαρίκια και μερικά διακριτικά κοσμήματα για τις χαλαρές σου βόλτες ή ακόμα και την παραλία.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ