Follow us

Η fashion coach της Answear Χρυσιάννα Ανδριοπούλου μοιράζεται μυστικά μόδας και γυναικείας ενδυνάμωσης στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week

Η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου a.k.a Shoprano σε βοηθά να κάνεις τις must have αγορές για τη νέα σεζόν από την Answear.

Shoprano x Answear Βασίλης Μαντάς

"Άνοιξε τα φτερά σου”. Αυτό είναι το motto που επέλεξε η Answear για την παρουσία της ως χορηγός του Fashion Design Project στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ωδείο Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, το κορυφαίο online fashion store, answear.gr διοργάνωσε για δεύτερη φορά φέτος έναν διαγωνισμό που αφορά νέους σχεδιαστές σε μία προσπάθεια να αποδείξει έμπρακτα πως δεν φοβάται τις αλλαγές, τις νέες ιδέες, πως αγαπά την εξέλιξη και στηρίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Για τέσσερις ημέρες, όσοι ονειρεύονται να γίνουν σχεδιαστές μόδας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Answear στο Ωδείο Αθηνών, να δημιουργήσουν το δικό τους σχέδιο ώστε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Ο νικητής πρόκειται να λάβει 500 ευρώ μετρητά για να σχεδιάσει ένα συλλεκτικό t-shirt, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά ως μέρος της συλλογής του γυναικείου brand Answear.LAB μέσω του answear.gr. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του εν λόγω t-shirt πρόκειται να διατεθούν στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, το οποίο στηρίζει γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο νικητής του διαγωνισμού επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν στα επόμενα New Designers Awards που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στην Αθήνα.

Παράλληλα, η Answear είχε δημιουργήσει έναν πολύ aesthetically pleasing και εντυπωσιακό photobooth με φόντο ένα τεράστιο ζευγάρι με φτερά που είχαν το μήνυμα "Άνοιξε τα φτερά σου”. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν όσοι βρέθηκαν στην 31η Athens Xclusive Designers Week ήταν να φωτογραφηθούν στο photobooth και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους στα social media, χρησιμοποιώντας το hashtag #anoixetafterasou. Οι τυχεροί του διαγωνισμού κέρδισαν πλούσια δώρα από το answear.gr, διανυκτερεύσεις στο 5* Academias Hotel αλλά και δείπνο στο ΝΥΧ Rooftop Japanese Fusion restaurant του Academias hotel.

Στο Ωδείο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στον χώρο της Answear βρεθήκαμε και εμείς με σκοπό να συνομιλήσουμε με τη fashion coach και influencer, Shoprano a.k.a Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, η οποία μοιράστηκε με το Missbloom τις αγαπημένες της συμβουλές για styling, αλλά και γυναικεία ενδυνάμωση. Ταυτόχρονα, η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου πόζαρε στον φωτογραφικό φακό με τα αγαπημένα της outfits για τον χειμώνα που φυσικά έχουν την υπογραφή της Answear.

Η fashion coach της Answear Χρυσιάννα Ανδριοπούλου μοιράζεται μυστικά μόδας και γυναικείας ενδυνάμωσης στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week

Πουλόβερ Answear Lab χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Παντελόνι Nissa χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Δερμάτινες καουμπόικες μπότες Answear Lab γυναικεία, χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Ποιες τάσεις της μόδας έχεις ξεχωρίσει για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2022 από την answear;

Οι αγαπημένες μου τάσεις για αυτή τη σεζόν είναι σίγουρα τα cargo παντελόνια, τα οποία λατρεύω κυρίως σε denim ύφασμα. Οι μονοχρωμίες επίσης που γνωρίσαμε σε προηγούμενες σεζόν και συνεχίζουν να είναι τάση, η δαντέλα και οι μεγάλοι όγκοι σε oversized σακάκια και κοστούμια. Τέλος, τα total denim σύνολα είναι επίσης από τα κορυφαία trends. Denim παντελόνια, πουκάμισα, πανωφόρια.

Πιστεύεις πως μία γυναίκα χρειάζεται να επενδύει σε trends ή σε διαχρονικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας;

Νομίζω πως σίγουρα αξίζει να επενδύει σε διαχρονικά κομμάτια, τα οποία είναι value for money και δεν επηρεάζονται από τις τάσεις. Είναι σαν να κάνουμε μία επένδυση σε αυτά. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζοντας τη γκαρνταρόμπα μας με κομμάτια που μπορούν να φορεθούν πολλές φορές, υιοθετούμε και μία πιο οικολογική συνείδηση.

Shoprano x Answear

Καουμπόικες μπότες σουέτ Answear Lab γυναικεία, χρώμα: καφέ, | ANSWEAR.gr

Βαμβακερό τζιν Guess γυναικείo | ANSWEAR.gr

Μάλλινη μπλουζα Answear Lab | ANSWEAR.gr

Παλτό Frieda & Freddies χρώμα: μπεζ, | ANSWEAR.gr

Πες μας τα στιλιστικά tips που ακολουθείς πιστά για μία κομψή day to night εμφάνιση.

Για εμένα, το ιδανικό uniform είναι εκείνο που με κάνει να νιώθω chic από το πρωί έως το βράδυ και περιλαμβάνει ένα ωραίο τζιν παντελόνι με blazer και ένα κασμιρένιο πουλόβερ για τον χειμώνα. Για μία πρωινή εμφάνιση, θα ολοκληρώσω το look με sneakers ή loafers και για τη βραδινή έξοδο, θα αλλάξω απλώς τα παπούτσια, επιλέγοντας ένα ζευγάρι κομψά ψηλοτάκουνα πέδιλα. Κάπως έτσι, με αυτή την απλή και εύκολη αλλαγή, μεταμορφώνω το look μου χωρίς να κάνω πολλά πράγματα. Το double denim είναι επίσης ένας συνδυασμός που επιλέγω για τα go-to looks μου.

Ποιο είναι το no fail στιλιστικό trick που ακολουθείς στο ντύσιμό σου;

Το no fail στιλιστικό trick που ακολουθώ είναι να πειραματίζομαι με αξεσουάρ και κοσμήματα. Μπορεί να προσθέσω μία ζώνη για να τονίσω τη μέση μου ή να φορέσω κάτι ανάποδα, δηλαδή το μπρος-πίσω. Για παράδειγμα, εάν κάποιο item έχει έντονο ντεκολτέ, θα το γυρίσω ανάποδα, ώστε να έχει ανοιχτή πλάτη. Ακόμα και ένα σακάκι μπορείς να φορέσεις ανάποδα, να τονίσεις τη μέση με ζώνη, κάνοντάς το πολύ διαφορετικό. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να γίνει και με μία ζακέτα.

Shoprano x Answear

Πουλόβερ Answear Lab χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Παντελόνι Nissa χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Ως fashion coach, ποια στιλιστικά ατοπήματα θα συμβούλευες τις γυναίκες να μην κάνουν στα outfits τους;

Η δική μου συμβουλή είναι... less is more. Μπορεί κάποιες φορές να κάνουμε extravagant εμφανίσεις για συγκεκριμένες περιστάσεις, αλλά γενικά όσο πιο chic και elegant είμαστε τόσο το καλύτερο. Επίσης, είναι σημαντικό οι τάσεις που υιοθετούμε και τα ρούχα που φοράμε να ταιριάζουν σε εμάς. Πρέπει να θυμόμαστε πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους και πως ό,τι αποφασίσουμε να φορέσουμε, χρειάζεται να το κάνουμε δικό μας.

Εάν χρειαζόταν να προτείνεις στις αναγνώστριες του Missbloom τα must have κομμάτια αυτής της σεζόν σύμφωνα με τη νέα συλλογή της answear, ποια θα ήταν αυτά; Ποιο είναι το αγαπημένο σου look από την answeαr;

Μία must have αγορά είναι σίγουρα το δερμάτινο παντελόνι, ένα σακάκι, ένα cargo παντελόνι, ένα τζιν στη γραμμή που ταιριάζει στον σωματότυπό μας και ένα κλασικό λευκό πουκάμισο, εάν είσαι σε boyfriend γραμμή ακόμα καλύτερα. Μου άρεσαν όλα τα looks που δημιούργησα από την Answear, αφού το καθένα από αυτά είναι πολύ διαφορετικό. Αγάπησα περισσότερο όμως, το τζιν με το statement πανωφόρι και το δερμάτινο παντελόνι με την πλεκτή μπλούζα. Το ένα μου αρέσει επειδή αγαπώ πολύ το denim και το άλλο επειδή βασίζεται στα δύο χρώματα που λατρεύω για τον χειμώνα, δηλαδή το λευκό και το μαύρο.

Shoprano x Answear

Μπουφάν Answear Lab χρώμα: μπεζ, | ANSWEAR.gr

Πουλόβερ Answear Lab χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Παντελόνι Nissa χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Δερμάτινες καουμπόικες μπότες Answear Lab γυναικεία, χρώμα: μαύρο, | ANSWEAR.gr

Εσένα ποια ρούχα ή αξεσουάρ σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση;

Κυρίως, τα ρούχα που με κάνουν να αισθάνομαι ο εαυτός μου όταν τα φοράω. Ανάμεσα σε αυτά είναι το denim, είτε σε στενή είτε σε πιο φαρδιά γραμμή και σίγουρα ψηλόμεσο. Παρόλο που έχουν επανέρθει τα low rise τζιν, πιστεύω πως τα ψηλόμεσα κολακεύουν περισσότερο τη γυναικεία σιλουέτα. Ένα στενό μαύρο μακρυμάνικο bodysuit επίσης, που μπορεί να φορεθεί από το πρωί έως το βράδυ, ένα πουλόβερ από κασμίρ, ένα σακάκι ή ένα εντυπωσιακό oversized πανωφόρι. Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια που με κάνουν να αισθάνομαι αυτοπεποίθηση. Γενικά, προτιμώ το casual chic ντύσιμο που μπορώ να φορέσω non stop και να το διαμορφώσω ανάλογα με τα παπούτσια. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι cowboy boots, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα, ένα ζευγάρι μπότες με τακούνι ή ακόμα και sneakers.

Shoprano x Answear

Σετ - σακάκι και παντελόνι Answear Lab γυναικεία, χρώμα: καφέ | ANSWEAR.gr

Μπότες Guess Amaze , χρώμα: μαύρο | ANSWEAR.gr

Ως fashion coach, ποια συμβουλή στους σχεδιαστές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό της answear; Τι πιστεύεις πώς πρέπει να κάνουν για να ξεχωρίσουν;

Πιστεύω πως χρειάζεται να δείχνουν τον χαρακτήρα τους μέσα από τα σχέδια τους. Να εκφράζουν πάντα τον εαυτό τους, ό,τι κι αν κάνουν να είναι πάντα πιστοί σε αυτό που τους αρέσει. Έτσι, θα ξεχωρίσουν.

Shoprano x Answear

Ο νικητής του διαγωνισμού σχεδίου, Fashion Design project by answear.gr, θα έχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να σχεδιάσει το δικό του T- shirt το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά μέσω του answear.gr ως μέρος της γυναικείας συλλογής Answear.LAB και τα έσοδα θα δοθούν στο ΔΕΣΜΟ για τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες γυναικών. Πώς πιστεύεις ότι η μόδα βοηθά στην ενδυνάμωση των γυναικών;

Πλέον, οι γυναίκες είμαστε πάρα πολύ δυναμικές και έχουμε την ελευθερία να ντυνόμαστε όπως ακριβώς θέλουμε. Αυτό βέβαια αφορά κυρίως τις χώρες του δυτικού πολιτισμού, αφού υπάρχουν και εκείνες όπου οι γυναίκες βιώνουν μία άκρως καταπιεστική κατάσταση. Καθεμία από εμάς αξίζει έχει την επιλογή να εκφράζεται μέσα από το ντύσιμό της, να μπορεί να φορέσει ό,τι επιθυμεί, να μην είναι κατακριτέο εάν εμφανιστεί με ένα κοντό φόρεμα, εάν ντυθεί sexy ή όχι . Θα πρέπει να έχει την ελευθερία της άποψης και της έκφρασής της.

Επίσης, τα brands έχουν αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη μόδα. Η παραγωγή των ρούχων ακολουθεί τακτικές που είναι οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ πλέον υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα σε ρούχα για γυναίκες με διαφορετικό σωματότυπο.

Φωτογραφίες: Βασίλης Μαντάς

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ