Follow us

Eat No11: Σαρδελάκι

Ό,τι μέρα και να’ναι, στο Σαρδελάκι δεν πέφτει καρφίτσα.

Eat No11: Σαρδελάκι

Γι’αυτό, μην βγεις στον πηγεμό για την Γλυφάδα πριν εξασφαλίσεις τραπέζι. Από το κομψό λευκό ντεκόρ με τις ψάθινες καρέκλες, τα ματόχαντρα και τα φωτιστικά με έμπνευση από τη θάλασσα μέχρι το μενού με το ολόφρεσκο ελληνικό ψαράκι, όλα εδώ είναι μια ωδή στην απλότητα. Η νοστιμιά της οποίας, ούτε εύκολη αλλά ούτε και αυτονόητη είναι.

Eat No11: Σαρδελάκι

Μόλις το ποτήρι σου γεμίσει με τσίπουρο και παρ’όλο που γύρω χάνει η μάνα το παιδί, δίπλα σου θα προσγειωθεί ο δίσκος με τα έτοιμα ορεκτικά, στον οποίο θα σε συμβουλεύσω να φανείς εγκρατής, διότι έπεται πλούσια και ενδιαφερουσα συνέχεια. Ένας μαρινάτος, ολόγλυκος γάβρος με ροζ πιπέρι και μια βελούδινη φάβα, αρκούν.

Eat No11: Σαρδελάκι - εικόνα 2

Για να χαρείς στη συνέχεια, την απίστευτη φρεσκάδα μιας πράσινης σαλάτας με τα ολοζώντανα λαχανικά της. Και στη βραστή, βέβαια, το μπρόκολο, το καρότο και τα χόρτα, κρατούν ελάχιστα al dente και ολοζώντανα τα χρώματά τους, λες και μόλις κόπηκαν από το μποστάνι. Αν έπρεπε να κάνουμε καλλιστεία τηγανιού, το Σαρδελάκι θα διεκδικούσε αναμφισβήτητα τον τίτλο της Σταρ του πιο τραγανού, του πιο αλάδωτου, του πιο καλλιτεχνικού, του πιο νόστιμου τηγανητού της πόλης.

Eat No11: Σαρδελάκι - εικόνα 3

Αυτό που γεύεσαι ηδονικά και μετά μανίας, στις γαριδούλες, στον γόνο θράψαλου, στον γάβρο που τηγανίζεται φιλεταρισμένος, στην κουτσομουρίτσα, στα λουκουμάκια-κολοκυθάκια, τα πατατάκια και τον μπακαλιάρο που θυμίζει λουκουμά και σερβίρεται με μια δυνατή σκορδαλιά.

Eat No11: Σαρδελάκι - εικόνα 4

Εγώ προσωπικά πέρασα τη νύχτα ξεκοκκαλίζοντας τα πιο νόστιμα ψητά, ψωμωμένα και ελληνικά καβουράκια που έχω ποτέ δοκιμάσει. Απόδειξη ότι στις μέρες μας, η επιτυχία ενός μαγαζιού δεν είναι ποτέ τυχαία υπόθεση.

Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 402 1195

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ