Follow us

Love No18: Μεταξογένης

Η Δράκεια, είκοσι λεπτά από το Βόλο, δεν είναι από τα χωριά που ξέρουν καλύτερα οι Αθηναίοι.

Love No18: Μεταξογένης

Αγνό και παρθένο, σκαρφαλώνει ήρεμα στο βουνό, γραφικό, παραδοσιακά πηλιορείτικο αξίζει να περιπλανηθείς στα παλιά καλντερίμια του με τις ολάνθιστες αυλές, να μυρίσεις πώς ήταν η ζωή παλιά, όταν μοιραζόταν-ακριβώς όπως σήμερα-ανάμεσα σε δυό πλατείες με πλήθος εστιατόρια, που εδώ στο βουνό αγαπούν το κρέας, το αγνό και το ντόπιο.

Love No18: Μεταξογένης

Εσύ θα προτιμήσεις την κάτω και ρωτώντας-πας-στην-πόλη, θα προσγειωθείς κάτω από τα πανήψυλα δέντρα της αυλής του Μεταξογένη. Τα κολαριστά κοφτά κουρτινάκια, η υποδειγματική τάξη και η εντυπωσιακή καθαριότητα προδίδουν τη φροντίδα της καλής, πηλιορίτισσας νοικοκυράς, κάτι που σε λίγο θα γευτείς και στο πιάτο. Το παραδοσιακό γαλοτύρι εδώ θα το βρεις στην σωστή συνταγή του, ταιριάζει τρέλα με την ντομάτα από το μποστάνι κομμένη τριαντάφυλλο και τις οικογενειακές ελιές.

Love No18: Μεταξογένης - εικόνα 2

Οι γίγαντες χυλώνουν μαγικά στο φούρνο, τα εξαιρετικά ντολμαδάκια θα τα δοκιμάσεις στη νηστίσιμη και στην εκδοχή τους με κρέας, η μοσχαρίσια γλώσσα βάζει κάτω και το φιλέτο, τρυφερή και πεντανόστιμη, το χοιρινό ψήνεται στο πήλινο με πιπεριά και λιωμένο τυρί. Το μπομπάρι, η τοπική σπεσιαλιτέ του Πηλίου, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή της, έντερο γεμιστό με ρύζι, συκωτάκια και μπαχαρικά στο φούρνο, μεζές που τραβάει ωραία το κόκκινο κρασί του χωριού.

Love No18: Μεταξογένης - εικόνα 3

Το ζιγούρι στη γάστρα-λουκούμι, όσοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο κρέας «μυρίζει» εδώ θα αλλάξουν εντελώς γνώμη. Στον επίλογο, το πρόβειο γιαούρτι συνδυάζεται με τα σπιτικά γλυκά κουταλιού, κυδώνι, καρυδάκι, φυρίκι, σύκο και κεράσι, εκτός κι αν προτιμήσεις την ωραία πορτοκαλόπιτα.

Δράκεια Πηλίου, 24280 96015, 6977290106

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ