Follow us

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο)

Τι καινούριο ανεβαίνει; Ποιες παραστάσεις ξαναπαίζουν; Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

theatro2

Τι καινούριο ανεβαίνει; Ποιες παραστάσεις ξαναπαίζουν;

H περιπλάνηση στα "σανίδια" της πόλης συνεχίζεται! Μετά από το πρώτο μέρος, συνεχίζουμε να σκιαγραφούμε το θεατρικό χάρτη του χειμώνα

"Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης"
Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο)

Μια ξεκαρδιστική φάρσα των Jeffrey Lane και David Yazbek, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Pedro Almodovar με τους Σμαράγδα Καρύδη, Αριέττα Μουτούση, Βίκυ Σταυροπούλου και τον Αντώνη Φραγκάκη. Το έργο διαδραματίζεται μέσα σ’ ένα 48ωρο στη Μαδρίτη και αφηγείται τις ιστορίες διαφόρων γυναικών που οι σχέσεις τους με τους άντρες, τις οδηγούν σε μια δίνη έρωτα, πάθους και πλήρους σύγχυσης… Ο Ιβάν εγκαταλείπει την Πέπα κι Εκείνη προσπαθεί απεγνωσμένα να τον βρει για να της εξηγήσει την αιτία. Ταυτόχρονα ψάχνουν να τον βρουν η σύζυγός του και ο γιος τους. Την ώρα που στο σπίτι της Πέπα ζητά καταφύγιο η κολλητή της γιατί ο καινούργιος της εραστής αποδείχθηκε ότι ήταν τρομοκράτης. Ζητούν συμβουλές από μια δικηγόρο που τελικά είναι η καινούργια ερωμένη του Ιβάν κι έτσι όλων οι ζωές μπλέκονται μ’ έναν ιδιαίτερο, σουρεαλιστικό και εν τέλει ξεκαρδιστικό τρόπο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας. Η απόδοση είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου και τα σκηνικά σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης.
Info: Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, CityLink, Τηλ.: 2103210025

"Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού"

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο) - εικόνα 2

Yστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο χειμώνα, συνεχίζεται και φέτος στο θέατρο «Αλ. Αλεξανδράκης» η εκπληκτική κωμωδία του Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα-ηθοποιού Ντάριο Φο. Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο! Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οι αστυνομικοί τρομοκρατημένοι, γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο κι από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, που είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ το παράθυρο, που τραγουδάνε το pantiera rossa, που εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος!
Info: Κυψέλης 54, τηλ: 210-7707227, 210-8827000

"Σχέσεις Οργής"

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο) - εικόνα 3

H Άννα Βαγενά μετά τη θριαμβευτική πορεία της παράστασης “Το γάλα”, που παίζεται για πέμπτη συνεχή χρόνια, προσπαθεί για άλλη μια φορά να αγγίξει σύγχρονα κοινωνικά θέματα, πιστεύοντας ότι με τη καινούργια παράσταση που ετοιμάζει με τίτλο "Σχέσεις Οργής" και είναι βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα της Φρίντας Μπιούμπι, σε θεατρική διασκευή Γιάννη Τσίρου και Άννας Βαγενά θα βοηθήσει τις οικογένειες, που ζουν αυτήν την τρομακτική εμπειρία, να βρούν τη δύναμη να αντιδράσουν. Η παράσταση που συμμετέχει ο Πασχάλης Τσαρούχας και σκηνοθετεί η Άννα Βαγενά μιλάει με τόλμη, για την αιμομιξία και την ενδοοικογειακή βία. Θέματα, που δυστυχώς αφορούν πολλές οικογένειες και συνήθως πνίγονται μέσα στη σιωπή της κοινωνικής και οικογενειακής προκατάληψης. Μια ιστορία που μπορεί να είναι αληθινή, μια ιστορία της διπλανής μας πόρτας, που όμως μένει και πρέπει να μείνει στο σκοτάδι και στη σιωπή. Κι ας ουρλιάζουν οι ψυχές που σακατεύονται κι ας ματώνουν τα κορμιά που υποφέρουν. Και ας τσακίζονται τα όνειρα και οι προσδοκίες, για μια καλύτερη ζωή. Τίποτα δεν πρέπει να βγει στο φως. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011.
Info: Θέατρο Αθήναιον, Βασ. Όλγας 35, τηλέφωνο 2310-832060.

"Η Θεία κι Εγώ"

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο) - εικόνα 4

Το έργο που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τη Μπέτυ Βαλάση. Πρόκειται για μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία, που διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μοναξιά και την ανάγκη που αυτή γεννά για επικοινωνία και συντροφικότητα. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ, σασπένς και ευαισθησία μέσα από συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις. Ένας ιδιόρρυθμος ανιψιός (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) αναγκάζεται να επισκεφθεί και να συμβιώσει με την από χρόνια χαμένη υπερήλικη θεία του (Μπέτυ Βαλάση). Το αταίριαστο αυτό ντουέτο, ένα δυναμικό δίδυμο, περνά όλη τη
γκάμα των αισθημάτων και των καταστάσεων. Οι κωμικές στιγμές διαδέχονται τις δραματικές, σ’ ένα σκηνικό παιχνίδι συνεχών εκπλήξεων, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Είναι σαν να παρακολουθεί κανείς μια ανελέητη πάλη μεταξύ
δύο κολοσσιαίων μονομάχων, ένα απολαυστικό ρινγκ, πάνω σε όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής.
Ιnfo: Θέατρο Βασιλάκου, Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3, Τηλ.: 210-3470707 και 210-3467735

"Οι έμποροι των εθνών"

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο) - εικόνα 5

Μετά από δέκα χρόνια πειραματισμού, σε επίπεδο τόσο υποκριτικής όσο και απόκτησης ενός κοινού κώδικα σκηνικής επικοινωνίας, η Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ ανεβάζει στη σκηνή το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Οι έμποροι των εθνών" με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα. Τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι μουσικοί που θα παίζουν ζωντανά στη σκηνή υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας αλλά ταυτόχρονα διευρύνουν τα όρια του θεάτρου μέσα από τις δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μουσικό θέατρο όπου οι τα νέα μέσα συνδιαλέγονται δημιουργικά με το γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση δημιουργώντας ένα ερεθιστικό σκηνικό περιβάλλον.
Ιnfo: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Τηλ.: 210 9005800

"Ιδιωτικές Ζωές"

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο; (Μέρος 2ο) - εικόνα 6

Στη Β’ σκηνή του θεάτρου «ΑΛΜΑ» θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το έργο του Νόελ Κάουαρντ, «Ιδιωτικές ζωές», από το Θεατρικό Οργανισμό S.Τ.Ε.P.. Το πιο γνωστό έργο του κορυφαίου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, που θίγει με κωμικό τρόπο τον παραλογισμό του έρωτα, θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν η Θάλεια Ματίκα, ο Τάσος Ιορδανίδης, ο Ορέστης Τζιόβας και η Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Ο Έλιοτ (Τάσος Ιορδανίδης) και η Αμάντα (Θάλεια Ματίκα) χωρίζουν, παίρνουν διαζύγιο, παντρεύονται αντίστοιχα τη Σίμπιλ (Νικολέτα Κοτσαηλίδου) και το Βίκτορ (Ορέστης Τζιόβας) και φεύγουν για τον μήνα του μέλιτος. Θα ξανασυναντηθούν, όμως, αφού και τα δύο ζευγάρια διαλέγουν το ίδιο μέρος και το ίδιο ξενοδοχείο. Αυτό θα αποτελέσει μια καλή αφορμή για να αναθερμανθεί η σχέση τους μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών και επικίνδυνων επεισοδίων, που θα ξεδιπλώσουν επί σκηνής ένα ξέφρενο ερωτικό γαϊτανάκι. Ο Νόελ Κάουαρντ, με την «κοφτερή» του πένα, σκιαγραφεί την ανθρώπινη σκληρότητα και ευαισθησία μέσα από το ιδιότυπο και υπεροπτικό χιούμορ του. «Μαστιγώνει» τον συντηρητισμό και την υποκρισία και τολμά να πει πως ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ανεπανάληπτα πνευματώδες χιούμορ του για να δημιουργήσει κωμικές καταστάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα στους γοητευτικά κακομαθημένους χαρακτήρες του.
Info: Θέατρο «ΑΛΜΑ», Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, τηλέφωνο: 210 5220100

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ