
Σίγουρα θα έχετε κολλήσει πολλές φορές στο τι να πάρετε μαζί σας στη δουλειά για φαγητό ή τι να ετοιμάσετε στο παιδί σας για το σχολείο και η απάντηση της περισσότερες φορές μπορεί να είναι τοστ, τοστ, τοστ! Ε μα πόσα τοστ?!

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βγάλουμε από το αδιέξοδο ιδεών! Κάτι σαν διαφήμιση τηλεμάρκετινγκ ένα πράγμα!
Ένα αλμυρό κέικ είναι αυτό που θα σας σώσει λοιπόν. Αν ανήκετε στην κατηγορία των μαμάδων, θα νιώσετε μια ανακούφιση να προσφέρετε στο μικρό σας κάτι διαφορετικό και πιο δελεαστικό για να πάρει μαζί του στο σχολείο και ειδικά όταν διαλέξετε να το πακετάρετε λίγο πιο όμορφα – μια λαδόκολλα και μια κορδέλα ή ένα σπάγκος θα το αναβαθμίσουν σε σχέση με το κλασικό αλουμινόχαρτο, που τελικά πιστεύω ότι αυτό κάνει πολλά παιδιά να νιώθουν λίγο αμήχανα όταν το βγάζουν από την τσάντα…εδώ εμένα με ενοχλεί το χρουτς χρουτς που κάνει όταν το ξετυλίγεις, λίγο πιο αθόρυβο δεν μπορούσε να ήταν?! Κι έτσι έχετε γλιτώσει το παιδί σας από όλα αυτά απροσδιορίστου προελεύσεως «φαγητά» του κυλικείου…σ’ αυτό το σημείο όσοι με διαβάζουν κι έχουν κυλικείο φαντάζομαι ότι από αύριο δε θα με διαβάζουν ξανά!

Και εδώ μιλάμε για πανεύκολο κέικ που τα ρίχνεις όλα μέσα! Και στη δουλειά να θέλετε να το πάρετε, το πιο πιθανό να νιώσετε βλέμματα ζήλειας συναδέλφων καθώς απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά (οπότε καλό είναι να φοράτε κι ένα ματάκι για παν ενδεχόμενο, μη σας κάτσει η μπουκιά στο λαιμό!).

Τώρα βέβαια αν έχετε ευελιξία στο χώρο εργασίας και μπορείτε να πάρετε και την μπριζόλα που σας περίσσεψε από τη χθεσινή μέρα (άσχετα αν θα είναι σόλα, φαγητό να είναι) πάω πάσο. Το λέω γιατί όταν δούλευα μαζί με ένα φίλο μου σε γραφείο μηχανικού και ήμασταν όλα κι όλα τέσσερα άτομα, φέρναμε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, τάρτες , πίτες μαμάδων, παστίτσιο (!) αλλά όλα κρύα δυστυχώς!
Οπότε μια μέρα (τώρα έχω πολλές πιθανότητες να γίνω ρεζίλι, αλλά το γέλιο που ρίχνω κάθε φορά που το θυμάμαι υπερτερεί οπότε χαλάλι) που είχαμε κοκκινιστό κρέας – ε ναι αυτό ήταν στο μενού!- πώς θα το τρώγαμε κρύο, κρίμα ήταν, οπότε έπρεπε να βρούμε λύση… Η λύση βρέθηκε στο γκαζάκι που προοριζόταν για τον ελληνικό καφέ και έτσι το κρέας στουμπήχθηκε στο μπρίκι και ζεστάθηκε σαν καφές! Την επόμενη χρονιά ο μηχανικός αγόρασε φούρνο μικροκυμάτων!

Υπάρχουν όμως κι άλλες ιδέες εύκολου και νόστιμου κολατσιού! Για παράδειγμα μπαγκέτα, αλλά όχι με κλασικό τυρί-γαλοπούλα, βάλτε μέσα μοτσαρέλα – ντομάτα – πέστο βασιλικού ή διαλέξτε άλλη φορά αραβική πίτα ή τορτίγιες να τις γεμίσετε με μια πατατοσάλατα που σας περίσσεψε ή κάποιο κοτόπουλο ψητό με καρότο τριμμένο, λέω εγώ τώρα ιδέες.

Και όταν βρείτε χρόνο φτιάξτε μόνοι σας σπιτικά μπέργκερ! Συνταγή και βήματα στο λινκ εδώ!

Να μην ξεχάσω και τα αλμυρά μάφινς ή cupcakes!
Δεν θέλετε να φτιάξετε ολόκληρο κέικ?
Φτιάξτε ατομικά, αν θέλετε φτιάξτε και γλυκά και έχετε ένα κι ένα μαζί σας ( ok, δεν νομίζω να σας κρατήσουν όλοι μέρα, αλλά όσα θέλετε εσείς παίρνετε!). Συνταγές για τα αλμυρά cupcakes θα βρείτε στο βιβλίο μου εδώ (γιατί είπαμε, αν δεν παινέσουμε και το σπίτι μας…!)

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ.γ. σόδα
200 γρ. κίτρινο τυρί τύπου ένταμ (τριμμένο)
100-150 γρ. φέτα
6-8 φέτες γαλοπούλα, σαλάμι, κτλ (ό,τι θέλετε )
2 κόκκινες πιπεριές από βάζο (ψητές)
3 αυγά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπ. (ένα κεσεδάκι)
140γρ. βούτυρο λιωμένο ή αραβοσιτέλαιο
Αλάτι – πιπέρι - πάπρικα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή βάζουμε λαδόκολλα αν χρησιμοποιήσουμε ορθογώνια φόρμα.
200 γρ. κίτρινο τυρί τύπου ένταμ (τριμμένο)
100-150 γρ. φέτα
6-8 φέτες γαλοπούλα, σαλάμι, κτλ (ό,τι θέλετε )
2 κόκκινες πιπεριές από βάζο (ψητές)
3 αυγά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπ. (ένα κεσεδάκι)
140γρ. βούτυρο λιωμένο ή αραβοσιτέλαιο
Αλάτι – πιπέρι - πάπρικα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή βάζουμε λαδόκολλα αν χρησιμοποιήσουμε ορθογώνια φόρμα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170?C αέρα/ 180?C αντιστάσεις.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αλλαντικά και τις πιπεριές.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο ή το αραβοσιτέλαιο. Χτυπάμε με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τη φέτα χονδροτριμμένη , τα αλλαντικά και πιπεριές.
Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι – πάπρικα (αναλόγως τα γούστα μας) και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται ότι είναι σφιχτό αλλά με το μίξερ θα ομογενοποιηθεί. Η ζύμη που θα προκύψει δε θα είναι πράγματι πολύ μαλακή/ρευστή.
Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60’. Στα 50’ ελέγχουμε με μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό, μπορεί να χρειαστούν τα 60’ στους περισσότερους φούρνους.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε.
Παρατηρήσεις:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα τυριά και αλλαντικά αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Ομοίως μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη ή θυμάρι.
Ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά οπότε ο χρόνος είναι σχετικός.
Μπορείτε να μοιράσετε τη ζύμη σε δύο μικρότερες ορθογώνιες φόρμες, έτσι θα χρειαστούν λιγότερα λεπτά ψήσιμο.
Το δικό μου το ταπεράκι έτοιμο!
Φιλιά!
Αθηνά
www.sugarbuzz.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr