Follow us

Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά

Σήμερα στο  Love to Cook φτιάχνουμε ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά για τον εορταστικό μπουφέ!

Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά

Οι γιορτές πλησιάζουν και εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά μας – μελομακάρονα, κουραμπιέδες- θέλουμε να φτιάχνουμε και πολλά άλλα… που να περιέχουν σοκολάτα για τους περισσότερους!

Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά

Βέβαια μας πιάνουν και οι τύψεις με τόσα γλυκά, γι' αυτό και σήμερα σας έχω πρόταση για γλυκές μπουκίτσες που μπορούν να συμπληρώσουν έναν γιορτινό μπουφέ και να μας δώσουν και βιταμίνες παράλληλα! Μην ανησυχείτε δεν εννοώ φρούτα, εννοώ κανονικό γλυκό!


Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 2


Σήμερα, λοιπόν, μεταμορφώνουμε τον Μακεδονικό Χαλβά σε μικρές μπουκιές καλυμμένες με κουβερτούρα και σε δεύτερη πρόταση τον βάζουμε σε πανεύκολα ταρτάκια!

Συνέχισε στη σελίδα ii


Όταν θα ξεκινάτε να γράφετε τα υλικά που θέλετε για το πάρτι σας για παράδειγμα ή και την οικογενειακή γιορτή, θα σημειώσετε και τα σημερινά που είναι λίγα και καλά! Κουβερτούρα – Μακεδονικός Χαλβάς (όποια γεύση σας αρέσει) – ένα φύλλο ζύμης για τάρτα- γάλα. Θα ετοιμάσετε δύο διαφορετικά γλυκά με τα παραπάνω!

Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 3

Και παράλληλα όσο θα τα ετοιμάζετε, θα θυμάστε ότι ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι άριστος συνδυασμός πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ακόρεστων λιπαρών, καθώς και ένα προϊόν φυσικό, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.

Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 4

Συνέχισε για τις συνταγές στη σελίδα iii


Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 5

Σας προτείνω επίσης ένα έτοιμο φύλλο τάρτας για να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία. Επιπλέον αν δεν έχετε μικρές θήκες για ταρτάκια, μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε το ταψάκι με τις θήκες για μάφινς και να βάλετε σε καθεμία το ταρτάκι να ψηθεί.


Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 6

Υλικά για 15-20 ταρτάκια:

1 φύλλο ζύμης για τάρτα (κουρού)
200 γρ. κουβερτούρα (53-55%)
120 γρ. γάλα (1,5 % λιπ.)
200- 250γρ. Μακεδονικός Χαλβάς


Ανάβουμε το φούρνο στους 180?C. Με ένα στρογγυλό τσέρκι διαμ.5εκ. ή ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους από το φύλλο τάρτας. Τοποθετούμε τα κομμάτια στις ατομικές θήκες ή σε θήκες από ταψάκι για μάφιν (πρόκειται για αντικολλητικές θήκες οπότε δεν χρειάζεται να αλείψουμε με κάποιο βούτυρο).
Με ένα πιρούνι κάνουμε πολλές τρύπες –όπως φαίνεται και στη φωτογραφία με τα βήματα- ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη. Ψήνουμε για 20’-25’ ή αναλόγως το φούρνο πιθανόν να χρειαστεί και λίγο περισσότερο (θέλουμε να ροδίσουν).
Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μπρίκι και μόλις αρχίσει να βράζει, το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1’ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε 5-10’ μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα ψημένα ταρτάκια με κομματάκια Μακεδονικό Χαλβά και πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας , ρίχνουμε με ένα κουταλάκι την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο.
Προαιρετικά μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρούφες ή ξηρούς καρπούς αφού θα έχουν μείνει λίγη ώρα στο ψυγείο και έχουν σφίξει.


Υλικά για μπουκίτσες Μακεδονικού Χαλβά με σοκολάτα:

200γρ. Μακεδονικός Χαλβάς
150-200γρ. κουβερτούρα


Βάζουμε τον Μακεδονικό Χαλβά για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορούμε να τον κόψουμε με ευκολία.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Τη μεταφέρουμε σε άλλο μπολ κρύο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
Βγάζουμε το Μακεδονικό Χαλβά από το ψυγείο και με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε κύβους. Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών βουτάμε τον κύβο μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθεί και τοποθετούμε σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφού τελειώσουμε βάζουμε στο ψυγείο.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ινδοκάρυδο τριμμένο, ξηρούς καρπούς, τρούφες κτλ.
Αναλόγως το μέγεθος που θα κόψετε τους κύβους, θα προκύψει διαφορετικός αριθμός τεμαχίων.

Love to Cook: Ταρτάκια και σοκολατάκια με Μακεδονικό Χαλβά - εικόνα 7
Φιλιά!

Αθηνά
www.sugarbuzz.gr

Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ήμεοποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ