Συνεχίζω τις προτάσεις συνταγών σε ένα κλίμα προσεγμένης διατροφής! Τουλάχιστον αν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό, να το κάνουμε σωστά!
Το έχω αναφέρει και παλιότερα ότι μ’ αρέσει να φτιάχνω κάτι υγιεινό που να έχει χρώμα και όμορφη εμφάνιση, να είναι ελκυστικό στο μάτι και να νιώθω ότι τρώω κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι δεν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά στους περισσότερους!
Και πάντα μιλάμε για απλά υλικά που μπορούμε να βρούμε στο σούπερ μάρκετ ανά πάσα στιγμή!
Τι θα λέγατε αυτή τη φορά για μια πανεύκολη μους γιαουρτιού με κομματάκια Μακεδονικού Χαλβά και φρούτα?! Όταν την έφτιαξα και την πρόσφερα στις φίλες μου, ενθουσιάστηκαν τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση της!
Συνέχισε στη σελίδα ii
Όταν, λοιπόν, θελήσετε να συμπεριλάβετε στο βραδινό σας γεύμα ένα γλυκό ελαφρύ αλλά και με πολλά θρεπτικά συστατικά, επιλέξτε τη συνταγή αυτή!
Ο Μακεδονικός Χαλβάς που περιέχει, παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που συμβάλει στην καλή υγεία του οργανισμού!
Συνέχισε για τη συνταγή στη σελίδα iii
400-450 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά (δύο κεσεδάκια)
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
120 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς (σε γεύση της προτίμησής σας)
1 μήλο
2-3 μανταρίνια
Ξηροί καρποί
Eκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει σαντιγί. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε τη ζάχαρη άχνη, την προσθέτουμε όσο χτυπάμε την κρέμα.
Αφού πάρει τη μορφή σαντιγί, ρίχνουμε μέσα στο μπολ το γιαούρτι και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά τεμάχια, όπως επίσης και το Μακεδονικό Χαλβά, τον οποίο και ρίχνουμε πάνω από κάθε μπολ. Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, ψίχα κολοκυθόσπορο(πασατέμπο) κτλ.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει σαντιγί. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε τη ζάχαρη άχνη, την προσθέτουμε όσο χτυπάμε την κρέμα.
Αφού πάρει τη μορφή σαντιγί, ρίχνουμε μέσα στο μπολ το γιαούρτι και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά τεμάχια, όπως επίσης και το Μακεδονικό Χαλβά, τον οποίο και ρίχνουμε πάνω από κάθε μπολ. Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, ψίχα κολοκυθόσπορο(πασατέμπο) κτλ.
Tip: Μπορούμε, επίσης, να ρίξουμε μέλι ή σιρόπι αγαύης (κάτι που έκανα εγώ στα διαφανή μπολάκια).
Φιλιά!
Αθηνά
Previous:
Δες όλα τα posts του Blog Love to Cook από την Αθηνά Πάνου!
Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr