Follow us

Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη

Στο σημερινό Love to Cook  η food blogger μας μαθαίνει τα πιο υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη! Plus: Τα βήματα της συνταγής σε σκίτσο!

Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη
Σήμερα σας έχω ένα πιο ιδιαίτερο γλυκάκι! Και χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη!

Καταρχήν αν δεν έχετε ακούσει τη λέξη γλουτένη να σας πω σύντομα ότι σ' αυτή οφείλεται το φούσκωμα του ψωμιού και βρίσκεται στο σιτάρι,τη σίκαλη και το κριθάρι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και πρέπει να την αποφεύγουν. Τώρα πια και σε καταστήματα με βιολογικά αλλά και σε αρκετά σούπερ μάρκετ μπορούμε να βρίσκουμε αλεύρια και προϊόντα χωρίς γλουτένη. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν πειραματίζομαι, γιατί ήθελα να δοκιμάσω πώς νιώθεις όταν βγάλεις τη γλουτένη από τη διατροφή σου.

Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη

Ένα από τα αλεύρια λοιπόν που έχω προμηθευτεί είναι και το αλεύρι ρυζιού. Παράλληλα ανακάλυψα και ζάχαρη καρύδας, οπότε λέω πολύ ωραία ιδέα να φτιάξω κάτι που δε θα έχει κανονική ζάχαρη! Επίσης σε καταστήματα με βιολογικά θα τη βρείτε! Το αποτέλεσμα των μπισκότων θα σας ανταμείψει, μπορεί και κανένας να μην καταλάβει ότι δεν περιέχουν τα κλασικά υλικά!
Σε άλλα νέα, χθες ήταν απονομή των βραβείων βιβλίων Public 2014, όπου ήταν υποψήφιο στην κατηγορία του (Μαγειρική) και το δικό μου βιβλίο! Εντάξει μπορεί να μην κέρδισε (κέρδισε το βιβλίο του Σεφ Β. Καλλίδη!), αλλά και μόνο ότι βρισκόταν δίπλα σε βιβλία τόσο γνωστών σεφ, τι άλλο να ζητήσω!

Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη - εικόνα 2

Επίσης να μην ξεχάσω να σας πω για την Κυριακή 1 Ιουνίου!

Μπορείτε να συνδυάσετε το πρώτο σας μπάνιο -ίσως!- στο Σχινιά με μια καλή πράξη! Την Κυριακή λοιπόν διεξάγεται το Φεστιβάλ "Ευ ζην" από τους Surfers for Life και η ομάδα των foodbloggers Food4Good μαζί με πολλούς άλλους foodbloggers στηρίζουν την εκδήλωση μαγειρεύοντας!
Ένας πλούσιος μπουφές με σπιτικά φαγητά και γλυκά, στα πλαίσια του Ευ ζην, θα είναι στην διάθεση του κοινού με 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των ΜΚΟ ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων).

Οι Surfers 4 Life για 2η χρονιά διοργανώνουν το φεστιβάλ «Ευ ζην» στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου συνεχίζει την επιτυχημένη του προσπάθεια κατακτώντας τους εξής στόχους:
- Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο,
- Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών
- Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των ΜΚΟ ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων).
Η μέρα περιλαμβάνει αθλήματα, ομιλίες ειδικών σχετικά με την ευεξία και την διατροφή, σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών, βιωματικά εργαστήρια, , δωρεάν εξέταση, ψυχαγωγικό πρόγραμμα από γνωστούς καλλιτέχνες.

Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη - εικόνα 3

Συνέχισε στη σελίδα ii για τη συνταγή!


Αυτή τη φορά τα βήματα της συνταγής θα τα δείτε σε σκιτσάκι!
Είναι πανεύκολη, στην ουσία τα ανακατεύετε όλα μαζί και μετά πλάθετε μπαλάκια.
Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη - εικόνα 4

Η μαρμελάδα είναι προαιρετική, αλλά φυσικά αν τη χρησιμοποιήσετε δίνει πολύ ωραία γεύση.
Η ζάχαρη καρύδας έχει καφέ χρώμα, γι αυτό και τα μπισκοτάκια βγαίνουν σκούρα!

Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη - εικόνα 5

Συνέχισε στη σελίδα iii



Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη - εικόνα 6


Υλικά:
(περίπου 18-24 τεμάχια αναλόγως το μέγεθος)

1/3 κούπας ηλιέλαιο(ή αραβοσιτέλαιο)
2/3 κούπας ζάχαρη καρύδας
2 αυγά
2 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
ξύσμα από 1 λάιμ
2 κούπες αλεύρι ρυζιού (χωρίς γλουτένη)
1/4 κούπας φιστίκι αιγίνης τριμμένο σκόνη

Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη προαιρετικά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό λάιμ και το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το τριμμένο φιστίκι(σε σκόνη) ανακατεύοντας να προκύψει μια ζύμη. Θα είναι κολλώδης. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο περίπου 15'-20' να σφίξει η ζύμη.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη. Τα τοποθετούμε στα ταψιά, πατώντας ελαφρά με τα δάχτυλά μας.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, κάνουμε με το δάχτυλό μας μια λακουβίτσα στο κέντρο κάθε ζύμης και βάζουμε λίγη ποσότητα μαρμελάδα. Διαφορετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι.
Ψήνουμε στους 165 βαθμούς αέρα και τα δύο ταψιά για 15-20' περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια βγάζουμε από το ταψί.

Σημειώσεις:
  • Αν ο φούρνος σας δεν έχει αέρα, τότε ψήνετε ένα ταψί ξεχωριστά στις αντιστάσεις, περίπου 175-180 βαθμούς(ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε θα το δείτε)
  • Χρησιμοποιήστε όποια μαρμελάδα θέλετε.
  • Ζάχαρη καρύδας βρίσκεται σε καταστήματα με βιολογικά, όπως και το αλεύρι ρυζιού χωρίς γλουτένη. Αν δεν βρείτε ζάχαρη καρύδας, χρησιμοποιείτε την κλασική ζάχαρη.
  • Επίσης το λάιμ μπορεί να αντικατασταθεί με λεμόνι. Σ' αυτή την περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα στο μείγμα.

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά


Love to Cook: Μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη - εικόνα 7


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ