Follow us

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει εύκολο και ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα με τορτίγιες. Plus: Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα πέστο ρόκας!

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας
Αν ψάχνετε κάποιο ελαφρύ και εύκολο γεύμα, εδώ είμαστε! Ξεφύγετε από το κλασικό τοστ (!) και φτιάξετε τορτίγιες με ένα κλικ παραπάνω γεύσης! Φτιάξτε μόνοι σας πολύ εύκολα ένα πέστο και αναβαθμίστε τη βαρετή ίσως τυλιχτή τορτίγια!

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας

Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι αλλαντικά ή τυριά θέλετε μέσα, αλλά θυμίζω ότι λέμε να είναι και ελαφριά σαν γεύμα... μην πάτε να βάλετε κανένα σαλάμι αέρος με -κι εγώ δεν ξέρω πόσα- λιπαρά και μετά αναρωτιέστε γιατί βαρύνατε!

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας - εικόνα 2

Κι ενώ αυτές τις μέρες έφτιαχνα αντίστοιχα ελαφριά γεύματα, από την άλλη είχα τον πειρασμό μπροστά μου με αυτά τα "φούξια-τέλεια-μπαίνω σε πειρασμό" cake pops!
Είχα να τα φτιάξω για μια γυναικεία εκδήλωση με θέμα τα καλλυντικά και φυσικά πολύ ροζ χρώμα!

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας - εικόνα 3

Και μετά το ψυγείο μου έγινε κάπως έτσι! Τι πιο συνηθισμένο να ανοίγεις ένα ψυγείο και να βλέπεις όλα αυτά τα σοκολατένια cake pops?!

H συνταγή φυσικά που κάνω είναι αυτή που έχω και στο βιβλίο μου με τα Cupcakes, αλλά λόγω καλοκαιριού τα κάνουμε ανάποδα με το ξυλάκι προς τα πάνω! Να είμαστε σίγουροι ότι δε θα έχουν αυτοκτονία cake pop...να πέσει από το ξυλάκι του λόγω ζέστης!

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας - εικόνα 4

Και ταυτόχρονα χρησιμοποίησα και την παγωτομηχανή μου να φτιάξω κι αυτό το θεικό σοκολατένιο παγωτό (εδώ)! Αλήθεια αν έχετε παγωτομηχανή αξίζει! Αλλά και να μην έχετε, θα βάλετε το μπολ σκεπασμένο στην κατάψυξη και θα το βγάζετε και θα χτυπάτε με το μίξερ ανά μισή ώρα για 4-5 φορές. Όλα γίνονται!

Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας - εικόνα 5

Συνέχισε για τη συνταγή με τορτίγιες και πέστο ρόκας στη σελίδα ii



Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας - εικόνα 6

Υλικά:
(2 άτομα)

2 τορτίγιες μεγάλες
4 φέτες γαλοπούλα (βραστή ή καπνιστή)
4 φέτες τυρί για τοστ
μερικά φύλλα μαρουλιού
2-3 κουταλιές σούπας πέστο ρόκας
1 ντομάτα

Πέστο ρόκας:

1 ματσάκι ρόκα
3 κουταλιές σούπας αμύγδαλα λευκά
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστεί κ παραπάνω)
αλάτι
πιπέρι

Αφού πλύνετε και σκουπίσετε τα φύλλα ρόκας, τα βάζετε στο μούλτι με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αλάτι και πιπέρι). Πολτοποιείτε, σταματάτε, αλατοπιπερώνετε (δοκιμάζετε να δείτε πώς σας φαίνεται) και αν χρειάζεται άλλο λίγο λάδι, προσθέτετε και χτυπάτε ξανά.
Όσο πέστο δεν χρησιμοποιήσετε, το διατηρείτε σε βαζάκι στο ψυγείο λίγες μέρες.

Για τις τορτίγιες, μοιράζετε τα υλικά στην καθεμία, βάζετε λίγο από το πέστο και τυλίγετε. Σταθεροποιείτε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.

Σημειώσεις:
Στο πέστο αυτό δεν χρησιμοποιώ παρμεζάνα, για να είναι πιο εύκολο και χωρίς επιπλέον λιπαρά. Ομοίως βάζω αμύγδαλα σαν μια πιο εύκολη και οικονομική λύση σε σχέση με το κλασικό κουκουνάρι που χρησιμοποιείται.
Φυσικά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγες κουταλιές παρμεζάνα ή κουκουνάρι αντί για αμύγδαλα.

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά


Love to Cook: Εύκολες τορτίγιες με πέστο ρόκας - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ