Follow us

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει πολύχρωμη, δροσερή σαλάτα με κινόα.

Σαλάτα με κινόα
Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές σαλάτες, σήμερα σου έχω μία που θα σε κάνει να θες να τη φτιάχνεις συνεχώς!

Πρώτον δίνω μεγάλη σημασία στα χρώματα! Ναι, γιατί πράγματι το μάτι είναι αυτό που χορταίνει πρώτα και δεύτερον έχει υλικά με πολλά θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα υπέροχη γεύση, οπότε γιατί να μην τη δοκιμάσεις;

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα
Το σίγουρο είναι ότι την τσέκαρα στις κολλητές μου (δεν μπορείς να φανταστείς τι περνάνε κι αυτές με μένα να τους δίνω συνεχώς διάφορα περίεργα) και ενθουσιάστηκαν, οπότε δεν έχω λόγο να μη στην προτείνω!
Νομίζω ότι πια θα ακούς όλο και πιο συχνά τη λέξη κινόα (μπορείς να διαβάσεις ξανά εδώ) και να θυμάσαι ότι μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες σαλάτες!

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 2

Πριν διαβάσεις τη συνταγή, να σου πω ότι αυτές τις μέρες μπήκα σε πολλούς διατροφικούς πειρασμούς. Καταρχήν έφτιαξα μια λαχταριστή τούρτα για τον κουμπάρο μου, γιατί όπως τους είπα, δε γίνεται να έχουν τη Sugarbuzz κουμπάρα και να μην τους φτιάξω μια τέλεια τούρτα! Σύντομα οι λεπτομέρειες και εδώ.
Και μόνο από την ινστα-φωτό καταλαβαίνεις για τι πειρασμό μιλάμε!

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 3



Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 4

Συνέχισε στη σελίδα ii


Στη συνέχεια βρέθηκα για δυο μέρες στη Μύκονο και δεν θέλω να ξέρω πόσα κιλά πήρα! Σου δίνω μια πολύ μικρή γεύση από τι δοκίμασα και μπορείς να καταλάβεις τον πόνο μου!

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 5

Από τη μια υπέροχα ελληνικά πιάτα με φρέσκα υλικά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Seaside Cottage by Belvedere (και μόνο τη σαλάτα να μας έφερναν ήμασταν υπερευχαριστημένοι!) και από την άλλη ιταλικές γεύσεις στο εστιατόριο Marechiaro, με αυθεντική μοτσαρέλα που έρχεται κατευθείαν από Ιταλία και κατά την προσωπική μου άποψη την καλύτερη πίτσα που έχω φάει. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον ότι όταν αγοράσω ξανά μοτσαρέλα από το σούπερ μάρκετ θα κατσουφιάσω και δεύτερον δε θα ξαναφάω πίτσα, έτσι γλιτώνω τις περιττές θερμίδες!

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 6

Για να ξεχαστούμε ας πάμε στη συνταγή που είναι και υγιεινή!

Υλικά:


(4 άτομα)

2 κούπες κινόα
4 κούπες νερό
Μισό λάχανο μοβ
1-2 καρότα
1 πορτοκάλι
1 γκρέιπφρουτ ροζ
½ κούπα κράνμπερις αποξηραμένα
½ κούπα κάσιους ανάλατα
½ κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί ή τσένταρ
Χυμός 2 λάιμ
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος(σκόνη)
Αλάτι – πιπέρι


Σε ένα μπολ πλένουμε την κινόα και τη στραγγίζουμε(αυτό το βήμα είναι βασικό γιατί έτσι φεύγει μια ελαφριά πικράδα που έχει). Βάζουμε το νερό να βράσει σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κινόα και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση να σιγοβράζει. Αφήνουμε 15’ και αποσύρουμε. Η κινόα έχει φουσκώσει, την μεταφέρουμε σε μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να αφρατέψει. Περιμένουμε να κρυώσει ώστε να την χρησιμοποιήσουμε.

Τρίβουμε το λάχανο και τα καρότα. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ από τις λευκές ίνες ώστε να έχουμε καθαρή τη σάρκα και κόβουμε μπουκιές.

Μόλις η κινόα έχει κρυώσει ανακατεύουμε με όλα τα υλικά (λαχανικά, φρούτα, τυρί, κάσιους, κράνμπερις), ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λάιμ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

Δοκιμάζουμε πάντα ώστε να δούμε την ένταση των μπαχαρικών και αλατοπιπεριού που επιθυμούμε.

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά

Για περισσότερα δες και εδώ:

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 7

Love to Cook: Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κινόα - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ