Follow us

10 σημάδια πως το μωρό έχει ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές

Η κόρη της Ελιάνας Χρυσικοπούλου ξεκίνησε να τρώει στερεές τροφές και οι αποδείξεις για αυτή την αλλαγή υπάρχουν παντού γύρω της.

10 σημάδια πως το μωρό έχει ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές


1. Τα ντουλάπια της κουζίνας σου είναι αγνώριστα

Μόλις ένα χρόνο πριν -τότε που με είχε πιάσει το δαιμονισμένο Σύνδρομο της Φωλιάς και ψώνιζα αποκλειστικά και συνεχώς πράγματα για το σπίτι- ο στόχος μου ήταν η πιατοθήκη μου, η ποτηροθήκη μου (ή όπως λέγεται τελοσπάντων το ντουλάπι για τα ποτήρια) και το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνά μου να είναι γεμάτα με κομψά, αφαιρετικά design items, σαν βγαλμένα από σελίδες περιοδικών deco. Τώρα η κουζίνα μου μοιάζει με αίθουσα του παιδικού σταθμού Δροσοσταλίτσα.

10 σημάδια πως το μωρό έχει ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές

2. Το ψυγείο σου συναγωνίζεται τον πάγκο του μανάβη

3 μπουκάλια κρασί, 4-5 κοκακόλες, 2 σόδες, 1 κρέμα γάλακτος, μερικά cherry τοματίνια, μοτσαρέλα, βασιλικός, 1 ξεχασμένο σακούλι παρμεζάνα, μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα και limes για mojitos και ταιλανδέζικα noodles. Αυτό ήταν το ψυγείο μου κάποτε. Τώρα ανοίγω την πόρτα του και αντικρίζω την Φρουτοπία. Μήλα, αχλάδια, μπανάνες, πορτοκάλια, πεπόνια, καρπούζια ροδάκινα κάνουν παρέα με ντομάτες, καρότα, κολοκυθάκια, σέλινο, χόρτα. Πιο υγιεινό, πιο πολύχρωμο, πιο βιταμινούχο ψυγείο από ποτέ.

3. Η φιλοσοφία σου απέναντι στη διατροφή κάνει στροφή 180 μοιρών


Ήσουν ο τύπος που μετά το ξενύχτι αναζητούσες junk food για να ισιώσεις; Τσάκιζες χαλαρά σουβλάκια και κοψίδια από τα 3, τα 7 ή τα 12 Αδέρφια; Κρατούσες πάντα καβάτζα στην κατάψυξη παναρισμένα chicken nuggets και τον κατάλογο του γειτονικού burgerάδικου στο τρίτο συρτάρι; Όταν θα πλησιάζει ο καιρός να ξεκινήσει το μωρό τις στερεές, ετοιμάσου αυτή η que sera sera στάση ζωής (ή, όπως το έθετε ο Καρβέλας, «ας πεθάνω πιο νωρίς») να αλλάξει ριζικά. Διότι εσύ μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα να ταΐζεις τον εαυτό σου τον απόπατο της διατροφικής πυραμίδας, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να επιλέξεις να κάνεις το ίδιο για έναν τόσο μικρό, αγνό, παρθένο οργανισμό. Κάπως έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω, στο μέτρο που μπορώ να γνωρίζω και στο μέτρο που αντέχει η τσέπη μου, να αγοράζω όσο πιο ποιοτικές πρώτες ύλες μπορώ. Βιολογικά φρούτα και λαχανικά, κρέας και κοτόπουλο από μικρές, πιστοποιημένες φάρμες. Όχι πως αν μου φέρεις μπροστά μου την προτηγανισμένη πατάτα θα πω όχι, βέβαια…

10 σημάδια πως το μωρό έχει ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές  - εικόνα 2

4. Ο βασιλιάς του σπιτιού ανεβαίνει στον θρόνο του

Κάθε σπίτι με μωρό έχει μοναρχικό πολίτευμα, αφού ένας καθορίζει το πρόγραμμα, τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των πολλών. Η βασίλισσα του σπιτιού μας, πλέον κάθεται στον θρόνο της, στο παιδικό καρεκλάκι. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ πιο ακριβό από οποιαδήποτε άλλη καρέκλα μέσα στο σπίτι. Εκείνη, πάντως, μοιάζει να διασκεδάζει αυτή τη μετάβαση για φαγητό από την αγκαλιά στο τραπέζι (κατά τη διάρκεια της μέρας, γιατί τον πρωινό και τον βραδινό θηλασμό ακόμη τον κρατάμε): κουνάει χέρια-πόδια, βγάζει κραυγές, γελάει και στολίζει με πολτοποιημένα φαγητά οποιονδήποτε επιχειρεί να την ταΐσει.

5. Τα πλυντήρια δουλεύουν πιο φουλ από ποτέ

Δεν ξέρεις τι πάει να πει «λερωμένο φορμάκι» μέχρι να προσπαθήσεις να ταΐσεις ένα μωρό με ένα κουτάλι.

6. Αμφισβητείς την ικανότητά σου στο μέτρημα

«Την πρώτη μέρα 5 κουταλιές, την δεύτερη 10 κουταλιές, την τρίτη 15 κουταλιές κ.ο.κ» ήταν οι εντολές του παιδίατρου. Μόνο που ο παιδίατρος δεν σου διευκρινίζει ποιο απ’ όλα τα καταραμένα κουταλάκια εννοεί, όπως επίσης δεν σου λέει τι γίνεται με το μέτρημα όταν το παιδί τρώει μισό κουταλάκι και το άλλο μισό το τρώει το πάτωμα. Ή τι να κάνεις όταν το παιδί κλαίει υστερικά γιατί θέλει κι άλλο και ο μόνος τρόπος να την σταματήσεις είναι να της χώνεις κουταλάκια με φρουτόκρεμα στο στόμα το ένα πίσω απ’ το άλλο. Την πρώτη μέρα πρέπει να έδωσα 8 κουταλιές, την δεύτερη 17, την τρίτη μέρα 10 και την τέταρτη 28. Ή κάτι τέτοιο. Ποιος μετράει;

10 σημάδια πως το μωρό έχει ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές  - εικόνα 3

7. Η σαλιάρα γίνεται ο καλύτερός σου φίλος

Για όλους τους παραπάνω αυτονόητους λόγους.

8. Το σπίτι σου έχει μια παράξενη εσάνς


Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι, απλά αντί για αιθέρια έλαια λευκής ορχιδέας το σπίτι σου από εδώ και πέρα θα μυρίζει βραστό μοσχάρι μέχρι την εξώπορτα.

9. Ακόμη πιο παράξενη εσάνς έχει η πάνα της

Με μεγάλη μου λύπη αποχαιρέτησα τις εποχές που οι λερωμένες πάνες του μωρού μύριζαν λουλούδια (ΟΚ, ίσως να μην μύριζαν ακριβώς λουλούδια, αλλά μετά από αυτό που έρχεται, λουλούδια θα σου φαίνονται).

10 σημάδια πως το μωρό έχει ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές  - εικόνα 4

10. Το μωρό σου ξαφνικά μεγαλώνει

Ξύπνησα ένα πρωί, πλησίασα την κούνια και είδα μέσα ένα μεγάλο, ροδαλό μωρό να στριφογυρίζει συνεχώς, να στέκεται στα γόνατα και τις παλάμες του, να βγάζει φωνούλες, να προσπαθεί να φτιάξει νέους ήχους, να χαϊδεύει τα παιχνίδια του, να μασουλάει ό,τι βρει, να με κοιτάει, να με αγγίζει, να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Τα έκανε και πριν τις στερεές τροφές η κόρη μου όλα αυτά; Μάλλον. Αλλά το μόνο που θυμάμαι πια από εκείνες τις μέρες είναι ένα μικροσκοπικό μωρό στην αγκαλιά μου, να αποκοιμιέται, για έκτη φορά μέσα στη μέρα, επάνω στο στήθος μου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ