Follow us

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend;

Η beauty blogger αναλύει τη νέα τάση στην περιποίηση του προσώπου, που θα αλλάξει την ρουτίνα ομορφιάς σου

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend

Το ήξερες ότι οι γυναίκες στην Κορέα και την Ιαπωνία είναι beauty experts και ότι ξέρουν να περιποιούνται σωστά την επιδερμίδα τους; Άλλωστε από τη δική τους πείρα και τις απίστευτες ιεροτελεστίες ομορφιάς που έχουν καθιερώσει, έχουν προκύψει κατά καιρούς τα μεγαλύτερα beauty trends, όπως η ΒΒ Cream και το Essence.

Ενδεικτικό του πόσο πολύ ενδιαφέρονται για την επιδερμίδα τους και την προσέχουν είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση και κατά μέσο όρο 8 προϊόντα ομορφιάς. Όχι, όχι, ο αριθμός αυτός δεν είναι εξωπραγματικός, αν κάνεις μάλιστα τους εξής υπολογισμούς θα το βρεις λογικό: γαλάκτωμα καθαρισμού, essence, ορός προσώπου, ορός ματιών, κρέμα προσώπου, κρέμα ματιών, καθαριστικό για το βράδυ, κρέμα νύχτας.

Αλήθεια όμως, τι είναι το essence (μετάφραση: απόσταγμα, ουσία) και γιατί το βλέπεις συνέχεια στα περιοδικά και στο internet;

Έχει λεπτόρρευστη σύνθεση και υπόσχεται ότι συμβάλλει στο να είναι η επιδερμίδα απαλή, φωτεινή και όμορφη. Mοιάζει με το νερό, αλλά δεν είναι, και αποτελεί ένα από τα hot trend της τελευταίας χρονιάς.

Τι ακριβώς όμως περιέχει ένα essence και γιατί ξεχωρίζει; Τα περισσότερα από αυτά έχουν αντιγηραντικά συστατικά σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από ό,τι στα serums, ενώ όλα προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι, αν έχεις κανονική επιδερμίδα χωρίς προβλήματα αφυδάτωσης, με ένα essence έχεις καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου και δεν χρειάζεσαι κάποιο άλλο ενυδατικό προϊόν. Να έχεις υπόψη σου ότι, λόγω της ελαφριάς του υφής, δεν φράζει τους πόρους, απορροφάται άμεσα και βοηθάει στην άμεση διείσδυση των προϊόντων που ακολουθούν. Όσον αφορά τον τρόπο χρήσης του, ξέχασε το βαμβάκι, που απορροφά αρκετή ποσότητα και προτίμησε τα δάχτυλα, με τα οποία κάνεις απαλές πιέσεις, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Και μη ξεχνάς ότι δεν πρόκειται για αγγαρεία, αλλά για μια τελετουργία.

Life Plankton Essence, Biotherm.

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend;

Turnaround Revitalizing Lotion, Clinique.

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend; - εικόνα 2

Iris Extract Activating Treatment Essence, Kiehl's (Hondos Center Κολωνάκι).

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend; - εικόνα 3

Infused Facial Water, Diptyque (Attica).

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend; - εικόνα 4

Luminessence Glow Activator Aqua Essence, Giorgio Armani (Hondos Center Γλυφάδα).

Τι είναι το essence και γιατί είναι το απόλυτο beauty trend; - εικόνα 5

Πολλά φιλιά,
Μαρία

Follow me on Ιnstagram: Stamati23
Follow me on Pinterest: Maria Stamati

Previous: Beauty Icon Blog: Διάβασε εδώ όλα τα beauty posts από τη Μαρία Σταμάτη

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή ,αναδημοσίευση,ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οιπαραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίαςκαι τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ