Follow us

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας

Έχοντας αλλάξει αρκετές μέσα στους τελευταίους μήνες, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου καταγράφει τις δέκα πιο σημαντικές αρετές που πρέπει να συγκεντρώνει η πάνα του μωρού

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας
Έχοντας αλλάξει αρκετές μέσα στους τελευταίους μήνες, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου καταγράφει τις δέκα πιο σημαντικές αρετές που πρέπει να συγκεντρώνει η πάνα του μωρού.

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας  - εικόνα 2

1. Η πάνα πρέπει να είναι αγνή

Δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις ως προς το γιατί. Αγκαλιάζει το μωρό στο πιο ευαίσθητο σημείο του. Αυτό φτάνει.

2.Η πάνα πρέπει να συγκρατεί αρκετές φορές το βάρος της
Δυστυχώς, παρότι είναι εξίσου αυτονόητο με το πρώτο, δεν το καταφέρνουν όλες οι πάνες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Ένα μωρό που δεν είναι βρεγμένο είναι ένα μωρό που δεν κλαίει, δεν γκρινιάζει, δεν δυσανασχετεί, ακόμη κι αν περάσει αρκετή ώρα πριν το αλλάξεις.

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας  - εικόνα 3

3.Η πάνα πρέπει να γίνεται δεύτερο δέρμα του μωρού
Αν έχεις νεογέννητο μωρό στο σπίτι, μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ξαναέλα να τα πούμε μετά τον τέταρτο – πέμπτο μήνα, όταν το μωρό αρχίζει να κινείται, να γυρίζει και να προσπαθεί να μπουσουλήσει. Φαντάσου το παιδί σου να ετοιμάζει όλα αυτά τα σπουδαία και να μη φορά μια πάνα που μπορεί να το ακολουθήσει. Και φαντάσου να περάσει στην επόμενη πίστα, του περπατήματος, και ακόμα να μην την έχεις βρει.

4. Η πάνα πρέπει να έχει ανθεκτικά αυτοκόλλητα
Μπορείς να σκεφτείς κάτι λιγότερο παραγωγικό να κάνεις με την ζωή σου από το να κολλάς ξανά και ξανά στη θέση τους μερικά άχρηστα πλαϊνά αυτοκόλλητα;

5. Η πάνα πρέπει να είναι αθώα
Μερικές έχουν άρωμα, μερικές οινόπνευμα, μερικές καλλυντικές κρέμες. Δεν θέλουμε καμία από τις παραπάνω. Θέλουμε εκείνη με την πιο αθώα σύνθεση, όπως το μωρό σου.

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας  - εικόνα 4

6. Η πάνα πρέπει να είναι όμορφη
Μια από τις χειρότερες φράσεις που ακούω είναι το «δεν με νοιάζει να είναι ωραία η πάνα, την δουλειά της να κάνει». Απορία: δεν μπορεί, δηλαδή, να κάνει τη δουλειά της και να είναι ΚΑΙ όμορφη; Όταν περνάς καθημερινά πάνω από την αλλαξιέρα τόση ώρα, θέλεις τουλάχιστον να αντικρίζεις κάτι παραπάνω από μια λευκή πάνα. Θέλεις να αντικρίζεις μια πάνα με fun σχέδια – και να έχεις και αρκετές διαφορετικές πρόχειρες στο καλαθάκι σου, ώστε να ταιριάζεις την πάνα του μωρού με το mood της ημέρας.

7. Η πάνα πρέπει να είναι αξιόπιστη
Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την ποιότητα και την προέλευσή της, ψάξ’το περισσότερο. Όλη πληροφορία είναι εκεί έξω.

8. Η πάνα πρέπει να είναι διασκεδαστική
Δεν εννοούμε να σου λέει ανέκδοτα και να κάνει ταχυδακτυλουργικά - ο ταχυδακτυλουργός της υπόθεσης, άλλωστε, είσαι εσύ που προσπαθείς να αλλάξεις πάνα σε ένα μωρό που αρνείται πεισματικά να μείνει ακίνητο για πάνω από 1’’. Όποτε τι κάνεις; Α) το δένεις επάνω στην αλλαξιέρα Β) το αλλάζεις εν κινήσει Γ) του δίνεις μια πολύχρωμη πάνα για αντιπερισπασμό, ώστε να περιεργάζεται τα χρώματα και τα σχήματά της όσο κάνεις τη δουλειά σου. Η σωστή απάντηση είναι προφανής.

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας  - εικόνα 5

9. Η πάνα πρέπει να είναι προσιτή
Είναι που είναι αναγκαίο έξοδο, τουλάχιστον ας είναι όσο πιο value for money γίνεται. Κάνοντας μια περιήγηση σε online καταστήματα, θα διαπιστώσεις πως οι τιμές των πακέτων είναι συχνά πιο συμφέρουσες από αρκετά brands που βρίσκεις στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

10. Η πάνα πρέπει να αρέσει στο μωρό
Ακόμη κι αν δεν έχει ακόμα τα γλωσσικά εργαλεία για να στο πει, το μωρό θα βρει τρόπο να σου δείξει ότι δεν πολυσυμπαθεί την πάνα που του έχεις φορέσει. Έχεις δει ποτέ το show του να προσπαθεί ένα μωρό να βγάλει μόνο του την πάνα του; Δεν θέλεις και πολύ να το δεις. Θέλεις η πάνα που θα του φοράς να του αρέσει. Γιατί σε τελική ανάλυση, εκείνο είναι ο πελάτης. Όχι εσύ.

Υ.Γ.: Ο δεκάλογος φυσικά μεταβάλλεται, ανάλογα με το ποια κριτήρια θεωρεί η κάθε μαμά σημαντικά. Τα δέκα σημεία στην δική μου checklist καλύπτονται, πάνω κάτω, από τα Pufies, τις cool πολύχρωμες (και… instagram friendly) πάνες που βρίσκω αποκλειστικά στο e-yup.com.

Eliana in Babyland: Ο δεκάλογος της καλής πάνας  - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ