Follow us

Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin

Τη συναντήσαμε στο Παρίσι και μας μίλησε για τη νέα συλλογή του οίκου και όχι μόνο!

nathalie_colin


Τη συναντήσαμε στο Παρίσι και μας μίλησε για τη νέα συλλογή του οίκου και όχι μόνο!


Τα στερεότυπα σχετικά με τους ανθρώπους του δημιουργικού κυρίως τομέα της μόδας είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Πηγαίνοντας λοιπόν προς το 374 της Saint Honore όπου στεγάζονται τα γραφεία και το Παρισινό showroom της Swarovski δεν μπορούσα παρά να αναρωτιέμαι πως θα είναι η Nathalie Collin, η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας από κοντά. Η γνωριμία μου μαζί της με εξέπληξε ευχάριστα. Πρόκειται βλέπεις, για έναν πολύ γλυκό άνθρωπο που ξεχωρίζει για την ευγένεια και το ζεστό χαμόγελό της. Η συζήτησή μας ξεκίνησε αμέσως. Άλλωστε, είχα μεγάλη περιέργεια να μάθω πως είναι να δουλεύεις για μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1895 και παραμένει επιτυχημένη παρά την ανάπτυξη των ομίλων - κολοσσών, αλλά και πως είναι να σχεδιάζεις για γυναίκες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Γιατί είναι η Swarovski διαφορετική από όλα τα αντίστοιχα brands που βρίσκει κανείς στην αγορά;
Αυτό που νομίζω ότι μας κάνει να διαφέρουμε είναι οι πολλές διαστάσεις της συλλογής και το γεγονός ότι έχουμε μεγάλη ποικιλία στα διάφορα στυλ. Στις συλλογές της Swarovski βρίσκει κανείς από τα μικρά, διακριτικά καθημερινά κοσμήματα μέχρι και cocktail, statement κομμάτια. Ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει.
Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin

Η Swarovski έχει καταστήματα σε 120 χώρες. Πως επηρεάζει αυτό τη δημιουργική διαδικασία;
Αυτό κατ’ αρχήν έχει επηρεάσει τη σύσταση της ομάδας του design. Για να καταλάβεις, το σχεδιαστικό team έχει αποτελείται από ανθρώπους από περισσότερες από 20 εθνικότητες. Για μένα αυτό ήταν πολύ βασικό ακριβώς γιατί τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε τόσες πολλές διαφορετικές χώρες. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο αυτό επηρεάζει τη διαδικασία είναι ότι όταν σχεδιάζω προσπαθώ να σκέφτομαι τον παγκόσμιο χάρτη και όχι τοπικά. Ακόμα και όταν συγκεκριμένα κομμάτια είναι επηρεασμένα από κάποιον τόπο (π.χ σε αυτή τη συλλογή έχουμε αξεσουάρ αφιερωμένα στην «Παριζιάνα» ή κινέζικες αναφορές σε άλλα κομμάτια), προσπαθούμε να τα φτιάχνουμε έτσι ώστε να απευθύνονται στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin - εικόνα 2

Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin - εικόνα 3

Η Swarovski παραμένει ακόμα και σήμερα οικογενειακή επιχείρηση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Το ενδιαφέρον και το ασυνήθιστο είναι ότι η Swarovski είναι οικογενειακή και ταυτόχρονα πολυεθνική εταιρία. Πρακτικά, το αποτέλεσμα είναι ότι το οικογενειακό κλίμα αλλά και το δέσιμο της ομάδας είναι πολύ δυνατά. Καθημερινά δουλεύουμε σαν ομάδα και μάλιστα έχουμε και μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ελευθερίας. Για να σου δώσω να καταλάβεις, παρόλο που εγώ αναφέρομαι κατευθείαν σε ένα από τα μέλη της οικογένειας Swarovski, δεν χρειάζεται να παίρνω έγκριση για το κάθε χρώμα που θα χρησιμοποιήσω. Εφόσον ακολουθούμε τη «γραμμή» και το γενικό όραμα της εταιρίας έχουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη των αφεντικών μας, γεγονός που είναι μοναδικό και υπέροχο.

Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin - εικόνα 4

Πως λοιπόν θα περιέγραφες τη νέα χειμερινή συλλογή, "Kingdom of Jewels";
Η νέα συλλογή είναι ένα μείγμα από ιστορικά στοιχεία (όπως οι αριστοκρατικές / royal λεπτομέρειες) με rock προσθήκες που τους δίνουν ένα twist. H μούσα μου είναι μια rock star αλλά πέραν από αυτό, είναι αυτό που αποκαλούμε “glamazon”. Είναι ένα πρόσωπο που έχει πολλά ταλέντα. Είναι ένα multicultural πνεύμα στην μοντέρνα διάστασή του.
Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin - εικόνα 5

Σε αυτή τη συλλογή παρουσιάζεις το τρίγωνο. Ποια είναι η σημασία του σχήματος αυτού για σένα και γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο;
Το τρίγωνο μας αρέσει πολύ γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα. Από τη μία είναι η ιδέα της τριάδας. Από την άλλη το τρίγωνο είναι πιο rock. Δεν είναι όπως ο κύκλος είναι πιο «επιθετικό». Δίνει ακριβώς αυτό το «edge» που θέλουμε στη συλλογή. Από τη μία έχεις την πνευματικότητα και από την άλλη το στοιχείο της ακρότητας.

Αποκλειστική συνέντευξη με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski Nathalie Colin - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ