Follow us

Love No5: Οι Αγγελήδες

Με τον χασάπη και τον ψαρά σου, λέει, πρέπει να είσαι φίλος κολλητός. Και δεν ξέρω κανέναν πελάτη που να μην έγινε φίλος με την οικογένεια Αγγελή, μετά την πρώτη κιόλας επαφή.

LOVE5A

Στις πολλές δημοσιογραφικές μου εκστρατείες στα εστιατόρια της πόλης, δεν υπάρχει περίπτωση να παινέψω ένα κρέας και να μη μου πουν ότι ψωνίζουν από τους Αγγελήδες. Μέσα, κι όμως τόσο έξω σε κλίμα, από την υπόλοιπη Βαρβάκειο, με τη μαμά Μαρία σταθερά στο ταμείο και τους δυό γιούς, τον Θάνο και τον Τάσο «στα μαχαίρια», η οικογένεια Αγγελή από το 1979 επιλέγει τα μοσχαράκια της αποκλειστικά από φάρμες των Σερρών και της Ορεστιάδας, να’ναι 1 έτους και να μην έχουν περάσει τα δεινά της εντατικής εκτροφής, τα κατσικάκια, το πρόβατο και τη γίδα από τη Νάξο, τα γουρουνάκια από τις Σέρρες. Ωστόσο, αυτό που μετράει στο κρέας και ελάχιστοι έλληνες χασάπηδες γνωρίζουν πραγματικά, είναι το κόψιμο.


Love No5: Οι Αγγελήδες

Το πώς θα εκμεταλλευτείς τα κομμάτια για να βγάλεις τις σπέσιαλ νοστιμιές, όπως το καρπάτσο, το μοσχαρίσιο σνίτσελ κι άλλα καταπληκτικά που θα απολαύσεις από τα χέρια των παιδιών. Όταν τους επισκεφθείς, φρόντισε να’χεις χρόνο μπροστά σου. Γιατί εδώ, μέσα στο γενικότερο πάρτυ κλίμα της Αγοράς, με τα αστεία, τα πειράγματα και τις κουβέντες στις οποίες συμμετέχει σύσσωμη η πελατεία, οφείλεις να ενημερωθείς, να ακούσεις και να συμβουλευτείς τα παιδιά για το ό,τι καλύτερο έχουν να ετοιμάσουν sur mesure για σένα. Ο Θάνος, που είναι και εξαιρετικός μάγειρας, θα σου χαρίσει έξτρα μπόνους τις συνταγές. Κι αν θέλεις τη δική σου γεύση στο κρεατένιο ή κοτοπουλένιο ρολό, μπορείς να κάνεις όπως η φίλη μου η Νανά, που τους πηγαίνει το τυρί, τα μυρωδικά ή τα μπαχαρικά της, για να φτιάξει το δικό της ρολό. Το μόνο που χρειάζεται στη συνέχεια είναι ένας φούρνος και καλή όρεξη!

Μαρία Αγγελή, Αιόλου 81, 2103232211

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ