Follow us

Love No6: Στο citrus μύρισε λεμόνι

Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά του Κολωνακίου

Love No6: Στο citrus μύρισε λεμόνι

Γκρίζος χειμώνας, σκοτισμένη μέρα, περνούσα απ’έξω, ένα βήμα από το πεζοδρόμιο ήταν σαν να μπήκα στα λεμονοδάση του Κάμπου της Χίου, εκεί όπου μεγαλώνουν τα εσπεριδοειδή που γεμίζουν τα βαζάκια στο Citrus.

Love No6: Στο citrus μύρισε λεμόνι

Και ξαφνικά έγινε άνοιξη, όλη η γκάμα του πορτοκαλοκίτρινου να χρυσίζει μέσα σε συνταγές που δεν είχε σκεφτεί η γιαγιά σου, φτιαγμένα όπως θα τα έκανε η γιαγιά σου: πορτοκάλι και φιρίκι με κανέλα, νεραντζάκι με φυστίκι Αιγίνης, πορτοκάλι με φουντούκι, πορτοκάλι με κακάο και καφέ.

Love No6: Στο citrus μύρισε λεμόνι - εικόνα 2

Σκέφτεσαι να ψωνίσεις κάτι υγιεινό και πεντανόστιμο για την κολλητή σου, ας πούμε μια λεπτή πίτα φρούτων, σαν δαντελένια βάφλα γεμισμένη με φρούτα και ξηρούς καρπούς στο ολάνθιστο περιτύλιγμά της, τελικά την «τσακίζεις» μόνη σου στη στιγμή. Για την κολλητή θα διαλέξεις λουκουμάκια πορτοκάλι πασπαλισμένα με κακάο ή μήπως φωλιές ζυμαρικών με μελάνι σουπιάς, κρόκο Κοζάνης και πορτοκάλι με την υπογραφή της «Μυλέλια»;

Love No6: Στο citrus μύρισε λεμόνι - εικόνα 3

Με ένα βαζάκι γλυκό αχλάδι και πράσινο τσάι ή τριαντάφυλλο ή ανθό εσπεριδοειδών πάνω σ’ένα παγωτό έχεις πάντα ένα γκουρμέ γλυκό να εντυπωσιάσεις στο σπίτι και η μαμά θα ενθουσιαστεί αν της πάρεις αμυγδαλομπουκίτσες με άρωμα πορτοκαλιού.

Love No6: Στο citrus μύρισε λεμόνι - εικόνα 4

Το σίγουρο είναι ότι από δω δεν φεύγεις χωρίς ένα βαζάκι υποβρύχιο με εσπεριδοειδή αρώματα, καμμιά σχέση με όσα δοκίμασες ως τώρα: βελούδινο και αρωματικό, ρευστό σχεδόν, δεν κολλάει στα δόντια και καλύπτει υπέροχα cup και λοιπά σπιτικά cakes, σαν γλάσο.

Η πιο σύντομη βόλτα σε έναν Κάμπο με ανθισμένες νερατζιές, στην καρδιά του Κολωνακίου.



Citrus, Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, 210 3390790

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ