Follow us

Tips για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακριά από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Ο official colorist της Garnier, Νικόλας Βιλλιώτης, σου δίνει «χρυσές» συμβουλές για κούρεμα, styling και βαφή! Plus: Οι τάσεις του χειμώνα!

Όλα παίζουν τον ρόλο τους!

Beautiful woman touching wet hair while looking in the mirror in bathroom.

Είναι γεγονός ότι ποτέ τα μαλλιά δεν είναι ικανοποιητικά μακριά για σένα. Βασική υπόθεση, λοιπόν, είναι ότι μακραίνεις τα μαλλιά σου. Καλώς ήρθες στο club! Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή και επιμονή. Εμείς δεν μπορούμε να σου προσθέσουμε ως δια μαγείας 3 πόντους μαλλιού αλλά μπορούμε να σου μεταφέρουμε τις συμβουλές μας, δια στόματος Νικόλα Βιλλιώτη, για να φαίνονται πιο μακριά τα μαλλιά σου, μέχρι να γίνουν κιόλας!

Θα μιλήσουμε για το κούρεμα των μαλλιών, το styling και το χρώμα. Κάθε ένα προσθέτει ένα λιθαράκι (...και ένα ποντάκι) στην ψευδαίσθηση που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ορίστε, λοιπόν, οι απαντήσεις στην ερώτηση «πώς να φαίνονται τα μαλλιά μου πιο μακριά;»:

Η κουπ

Η αντίληψη που επικρατεί ότι για να μακρύνουν τα μαλλιά δεν πρέπει να τα κουρεύουμε ποτέ είναι απολύτως λανθασμένη. Όπως, επίσης, και η άποψη ότι τα κοντά μαλλιά δεν μπορούν να δείχνουν μακρύτερα.

Ο Νικόλας Βιλλιώτης συμβουλεύει: «Αν τα μαλλιά σου είναι στο ύψος του ώμου καλό είναι να φιλαριστούν από την πίσω πλευρά, στον αυχένα δηλαδή, και περιμετρικά, αφήνοντας όμως φράντζες μακριές μέχρι το σαγόνι. Έτσι, δίνεις στο κούρεμα ένα μακρόστενο σχήμα που προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο μακριά μαλλιά».

Tips για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακριά από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Στην συνέχεια όσον αφορά τα ήδη μακριά μαλλιά (…είσαι από τις τυχερές) το φιλάρισμα αποφεύγεται ενώ το ιδανικό πρότυπο θεωρείται η Brigitte Bardot και το κούρεμά της. «Κόβοντας δυο πλάγιες φράντζες σαν της Brigitte που ακουμπούν στα μήλα αυτομάτως δημιουργούνται δυο άνισα μήκη που προσθέτουν έξτρα πόντους στο ήδη μακρύ μαλλί» προτείνει ο expert και συνεχίζει: «Αυτό το κούρεμα προσφέρει φρεσκάδα και τονίζει τα μήλα ούτως ή άλλως. Έχοντας παράλληλα την αντίθεση του κοντού της φράντζας και των πιο μακριών μαλλιών, αποκτάμε αυτό που τόσο επιθυμούμε».

Miss Bloom's tip: Το κούρεμα αλά Brigitte Bardot θεωρείται το ιδανικό για όλες τις γυναίκες και όλα τα σχήματα προσώπου. Ιδανικό χτένισμα για το καλοκαίρι: Αλογοουρά και οι φράντζες να αγκαλιάζουν ανέμελα το πρόσωπο.

Το χρώμα

Κοκκινομάλλες, καστανές και ξανθές. Όλες μπορούμε να πετύχουμε την ψευδαίσθηση για πιο μακρύ μαλλί και το χρώμα σε αυτό βοηθάει καθοριστικά.

«Για να προσθέσεις έξτρα πόντους αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις λίγο τις άκρες. Η αντίθεση με την πιο σκούρα ρίζα και η ανισότητα του χρώματος μπερδεύει το μάτι και δίνει έμφαση στο μήκος» δηλώνει ο Νικόλας Βιλλιώτης.

Tips για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακριά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 2

Miss Bloom's tip 1: To ombre μαλλί είναι τάση αρκετά χρόνια τώρα. Οι έντονες αντιθέσεις, ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγονται. Μπορείς να εφαρμόσεις το trick αυτό και το χειμώνα, καθώς εξακολουθεί να είναι must και δεδομένου ότι αυτές τις εποχές σκουραίνουμε τα μαλλιά μας η αντίθεση θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην αποστολή μας.

MissBloom's tip 2: Για τις κοκκινομάλλες (κάνουμε ειδική μνεία γιατί αυτό το χρώμα φέτος αγαπήθηκε πολύ) η συμβουλή του hairstylist είναι η άκρη να γίνει λίγο πιο χάλκινη, δίνοντας την αίσθηση ενός φυσικά ξεβαμμένου μαλλιού.

Το styling

Πιστεύεις ότι το ίσιωμα προσθέτει μήκος; Λάθος. Ένα ελαφρύ σπάσιμο, ίσα ίσα στις άκρες, δίνει αέρα και άνεση στο μαλλί χωρίς να τονίζει τις ενδεχόμενες ατέλειες του.

Tips για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακριά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 3

Για εσένα με το πιο κοντό μαλλί το σπάσιμο μπορεί να γίνει στις μπροστινές φράτζες δεδομένου ότι το φιλάρισμα προσθέτει ήδη όγκο και δεν χρειάζεται να δοθεί και άλλος.

Tips για να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακριά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 4

Γενικά «ποτέ τίποτε επιτηδευμένο» είναι το motto του Νικόλα Βιλλιώτη, ο οποίος μας ενθαρρύνει να υιοθετούμε πάντα φυσικότητα και χαλαρότητα σε χτενίσματα και κουρέματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ