Blogs : Ανάλυσέ Το28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2018

Ανάλυσέ Το | Πώς να είσαι μια ξεκούραστη και ισορροπημένη μαμά

Κι όμως μπορεί να συμβεί…

Αυτή η εβδομάδα μου ήταν τρελή… Όπως οι περισσότερες… Είμαι σίγουρη πως με νιώθεις απόλυτα… Είναι κάποιες ημέρες που νομίζεις ότι θα καταρρεύσεις; Που απλά ονειρεύεσαι να κοιμηθείς στις 21:30 και αυτό το θεωρείς την απόλυτη ευτυχία; Που η πρώτη στιγμή που κάθεσαι λίγο είναι η στιγμή που τα παιδιά σου κοιμούνται για βράδυ αλλά συνήθως σε πέρνει ο ύπνος την ώρα που τα κοιμίζεις; Με καταλαβαίνεις και σε καταλαβαίνω. Μπορούμε άραγε να ανταπεξέλθουμε σε όλους τους ρόλους χωρίς να εξουθενωνόμαστε; Μαμά, σύζυγος, εργαζόμενη, νοικοκυρά, κοινωνικά μη απομονωμένη, γυναίκα… το σκέφτηκα αρκετά, και νομίζω πως γίνεται…

Διάβασε τις παρακάτω ιδέες

Ξεφορτώσου την τελειομανία

Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να μπορέσεις να είσαι μια πραγματικά ξεκούραστη και χαρούμενη μητέρα. Έχεις μια εικόνα στο μυαλό σου και απογοητεύεσαι όταν η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται σε εκείνη; Σβήσε την μη ρεαλιστική εικόνα και επικεντρώσου στην πραγματικότητα. Η ζωή δεν είναι ταινία και εσύ δεν περνάς από επιθεώρηση. Να σκέφτεσαι ότι κάνεις το καλύτερο που μπορείς και αυτό χρειάζεται να είναι υπεραρκετό.

Βάλε σαφείς προτεραιότητες

Όταν έχουμε πενήντα υποχρεώσεις, δεν γίνεται όλες να είναι το ίδιο σημαντικές. Γνωρίζω κάποιες γυναίκες που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε όλα σαν να είναι όλα το ίδιο σημαντικά. Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορεί να συμβεί. Βάλτε σαφής ρεαλιστικές προτεραιότητες. Αυτό σημαίνει πως αν κάτι μείνει πίσω και δεν ανήκει στις βασικές προτεραιότητες, δεν πειράζει. Σημαίνει πως δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα υπόλοιπα που κατάφερες.

Μην παραλείπεις να φροντίζεις τον εαυτό σου

Προσωπικά βάζω πολύ υψηλα τον προσωπικό μου χρόνο στις προτεραιότητες. Αυτό δε σημαίνει πως είναι ατελείωτες ώρες, μπορεί να είναι ένα μισάωρο που θα δω μια φίλη μετά τη δουλειά ή μια ώρα την εβδομάδα που θα πάω για να φτιάξω τα νύχια μου. Οτιδήποτε σου αρέσει και έχεις ανάγκη κατά διαστήματα. Χρειάζεσαι και εσύ τις «ανάσες σου». Μην υποτιμάς ποτέ τις δικές σου ανάγκες. Μπορεί κανείς να προσφέρει στους άλλους αν δεν φροντίζει πρώτα τον εαυτό του;

Οργάνωσε τις δουλειές του σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού είναι ευθύνη όλων όσων ζουν μέσα σε αυτό. Ο καθένας δηλαδή χρειάζεται να νιώθει την ευθύνη. Φυσικά κάποιος μπορεί να προσφέρει περισσότερα και κάποιος λιγότερα. Το βασικό είναι να μην νιώθεις ότι όλο είναι επάνω σου και να ζητάς βοήθεια όποτε την χρειάζεσαι. Αν τα παιδιά σου δεν έχουν πολύ διάθεση να συμμετέχουν, κάνε την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι, βάλε μουσική και προσπάθησε να σας γίνει συνήθεια ότι ΟΛΟΙ συμμαζεύετε και προσφέρετε στο σπίτι συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Φρόντισε να περνάτε χαλαρό χρόνο μαζί όλη η οικογένεια

Να περνάτε χρόνο μαζί σαν οικογένεια και να μοιράζεστε τα συναισθήματα σάς. Προσπαθήστε να περιορίσετε τις οθόνες για να μπορέσετε να αλληλεπιδράσετε. Κάποιες υποχρεώσεις μπορεί αν μην γίνουν στην ώρα τους, το σπίτι μπορεί να είναι και λίγο ακατάστατο, όμως το σημαντικό είναι η επικοινωνία και η προσπάθεια. Αυτό δεν θέλεις να μάθει και το παιδί σου; Όχι να κυνηγάει την τελειότητα αλλά να νιώθει ικανοποιημένο με τον εαυτό του με την προσπάθεια. Και μην ξεχνάς… δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν ότι είσαι η super woman που τα καταφέρνει όλα και στην ώρα τους και δεν χρειάζεται ποτέ τη βοήθεια κανενός.

Η αληθινή δύναμη αντανακλάται στο να γνωρίζω τα προσωπικά μου όρια, να ζητάω, να μοιράζομαι και να ζω ουσιαστικές στιγμές γνωρίζοντας ποια είναι τα σημαντικά για τον εαυτό μου.

Να είσαι καλά!

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati
Twitter: S_Koutsostamati
Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

κεντρική φωτογραφία: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ

τι να μην πεις στο παιδί σου
Αναλυσε Το08 Ιανουαρίου 2019

Ανάλυσέ Το | Οι 10 φράσεις που δεν πρέπει να πεις στο παιδί σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού παρουσιάζει αυτά που καλό θα ήταν να μην ακούν τα παιδιά μας

Αναλυσε Το31 Δεκεμβρίου 2018

Ανάλυσέ το | Τι εύχεται μια ψυχολόγος για το 2019;

H Σάντυ Κουτσοσταμάτη στέλνει τις ευχές της για τη χρονιά που έρχεται

συγκρούσεις
Αναλυσε Το24 Δεκεμβρίου 2018

Πώς να αποφύγεις τις άσκοπες συγκρούσεις την περίοδο των γιορτών

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σου αποκαλύπτει τους τρόπους για να είναι τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο ήρεμα μα και τα πιο ευτυχισμένα

συναισθηματικό φαγητό
Αναλυσε Το17 Δεκεμβρίου 2018

Ανάλυσέ Το | Πώς να ελέγξεις το συναισθηματικό φαγητό την περίοδο των γιορτών

Γιατί συνδέουμε το φαγητό με τα συναισθήματα;

Αναλυσε Το10 Δεκεμβρίου 2018

Ανάλυσέ Το | Αυτά είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για την κάθε ηλικία

Η Σάντυ Κουτσοσταματη αναλύει γιατί το παιχνίδι είναι καθοριστικό τόσο για τα παιδιά, όσο και για μας

Αναλυσε Το03 Δεκεμβρίου 2018

Ανάλυσέ Το | Γιατί "κολλάς" σε εκείνους που σε απορρίπτουν

Ποιος είναι ο λόγος που σε οδηγεί σε αυτή την τακτική;

Αναλυσε Το27 Νοεμβρίου 2018

Ανάλυσέ Το | Όλα γύρω από την κακοποίηση των γυναικών στη σχέση

Η κακοποίηση των γυναικών μέσα στην ερωτική σχέση, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο

Αναλυσε Το19 Νοεμβρίου 2018

Ανάλυσέ Το | Πώς και γιατί να σταματήσεις τη γκρίνια

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να κόψεις αυτή τη συνήθεια

Best of network