Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No12: Νηστίσιμη καρυδόπιτα με σούπερ σιρόπι σοκολάτας

Το ιδανικό επιδόρπιο για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας

Αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική για τα νηστίσιμα τραπεζώματα! Ξεζωρίζει για το σιρόπι σοκολάτας που γίνεται μόνο με τρία υλικά αλλά στη γεύση είναι το ίδιο πλούσια όπως κάθε γκανάζ σοκολάτας.

Υλικά

1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
11/2 φλ. ζάχαρη
11/2 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
½ φλ. σταφίδες ξανθές
2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. κονιάκ
1 κ.σ. κανελογαρύφαλα τριμμένα
4 φλ. αλεύρι σκληρό
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα

Για το σιρόπι

1 πακέτο κακάο
1 ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μίξερ δεν είναι απαραίτητο αλλά αν θέλεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για ευκολία.
Τέλος αχνίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο Άλτις απαλό και μεταφέρουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Για το σιρόπι


Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ένα πακέτο κακάο.


Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό


και τέλος 1 ½ ποτήρι ζάχαρη και 1 βανίλια

Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς τα υλικά της σος μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πήξει ελαφρά. Γύρω στα 5-6 λεπτά.

Μόλις βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο, την τρυπάμε στην επιφάνεια και την καλύπτουμε με την κρύα σος της σοκολάτας. Κρατάμε σος και σερβίρουμε επιπλέον με το κάθε κομμάτι.


Tip
: Αυτή η καρυδόπιτα είναι νηστίσιμη και η σος διατηρείται για πολύ καιρό σε ένα βαζάκι στο ψυγείο. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, σε παγωτό ή σε οποιοδήποτε άλλο γλυκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Love No26: Φύσις

Είσαι γλυκατζού και ονειρεύεσαι την πιο γλυκιά αμαρτία χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βάβερά λιπαρά και με βιολογικές πρώτες ύλες.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Eat No26: Θάμα

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, η Μαντώ μικροπαντρεύτηκε Μανιάτη

Best of network