Blogs : EAT COOK LOVE14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013

Cook No22: Τσιζ-κέικ φούρνου με βερύκοκα

Μια απολαυστική εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού για το καλοκαίρι

Κάθε καλοκαίρι ανυπομονώ να βγουν τα φρέσκα βερύκοκα για να φτιάξω αυτό το γλυκάκι! Ελαφρύ, απολαυστικό και βελούδινο… είναι ό,τι πρέπει για τα κεράσματα στη βεράντα.

Υλικά


Υλικά για το μπισκότο

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
100 γρ. ΒΙΤΑΜ
20 γρ. ζάχαρη

Υλικά για την κρέμα

540 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
360 γρ. κρέμα με όλα της τα λιπαρά
5 αβγά και επιπλέον 1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
½ κονσέρβα βερύκοκα σε κονσέρβα

Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μούλτι τα μπισκότα με το ΒΙΤΑΜ και τη ζάχαρη. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της στρογγυλής φόρμας για κέικ, πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τα φρούτα.
Κόβουμε τα βερύκοκα σε ροδέλες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το τσιζ-κέικ το βάζουμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες.

Tip
: Όταν βγουν τα φρέσκα βερύκοκα, εννοείται ότι τα προτιμάμε. Αυτό το τσιζ-κέικ γίνεται το ίδιο νόστιμο και με ροδάκινα, φρέσκα ή από κονσέρβα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ EAT COOK LOVE

EAT COOK LOVE27 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια υπέροχη ελαφριά συνταγή που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Love No27: Το Λιβυκόν

Στο Λιβυκό έχεις πολλούς λόγους να πας. Ο βασικότερος είναι η πληθωρική περσόνα του κυρίου Γιώργου Ρουμπάκη, με άθικτο το χαριτωμένο βαρύ κρητικό αξάν-σαν να μην πέρασαν από πάνω του τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα-και το τεράστιο χαμόγελο.

EAT COOK LOVE25 Ιουνίου 2013

Eat No27: Balthazar

Κι ενώ η κρίση έχει κλείσει τα περισσότερα αστραφτερά μαγαζιά, δίνοντας ένα τέλος στις αθηναϊκές κοσμικότητες, ο μάγος Balthazar συνεχίζει να πετυχαίνει τα μαγικά του και να γεμίζει ασφυκτικά και καθημερινά την αυλή του με ό,τι έχει απομείνει σε βιτρίνα στη μικρή μας πόλη.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Cook Νο6: Φοκάτσια με μορταδέλα και δεντρολίβανο

H top συνταγή για ζύμη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κάθε είδος πίτσας, φοκάτσιας και πεϊνιρλί

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Love No26: Φύσις

Είσαι γλυκατζού και ονειρεύεσαι την πιο γλυκιά αμαρτία χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βάβερά λιπαρά και με βιολογικές πρώτες ύλες.

EAT COOK LOVE18 Ιουνίου 2013

Eat No26: Θάμα

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, η Μαντώ μικροπαντρεύτηκε Μανιάτη

Best of network