Blogs : Eliana In Babyland19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Eliana in Babyland | 3 φορές που το παιδί μου με εξέπληξε με το καλό του γούστο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αναρωτιέται αν το καλό γούστο – στα ρούχα, στη μουσική, στο φαγητό – είναι κάτι έμφυτο ή κάτι που καλλιεργείται

1.Προτιμάει ν’ ακούει Τα Σκαθάρια, παρά Τα Ζουζούνια

Και ναι, όταν λέω Σκαθάρια εννοώ Beatles. Ξέρεις τι συγκίνηση είναι να προσφέρεσαι να βάλεις στο παιδί σου το «Αχ Κουνελάκι» και εκείνο να σου λέει «όχι, μαμά, θέλω το νταιβ μαι καρ»; Εντάξει, ίσως φταίει και η πλύση εγκεφάλου που της έκανα όλο το σαββατοκύριακο με το συγκεκριμένο τραγούδι – μαζί με αυτοσχέδιο χορευτικό τύπου Kiki Challenge- αλλά και πάλι. Είναι μια μικρή νίκη της καλής μουσικής ενάντια στη νηπιακή μουσική λαίλαπα από την οποία δεν γλιτώνει κανείς.

2.Προτιμάει να φοράει γκρι, παρά ροζ

Όχι πως έχω τίποτα εναντίον του ροζ, τουναντίον – μόνη μου έβαψα dusty pink το δωμάτιο των κοριτσιών, μόνη μου τους αγόρασα σεντόνια με λευκές και ροζ ρίγες, μόνη μου τους ανανεώνω συχνά – πυκνά την κολεξιόν τους από ροζ φορέματα, φούστες, στέκες, κορδέλες. Αλλά να, όπως και να ‘χει, εκπλήσσεσαι ευχάριστα όταν το παιδί σου επιλέγει μόνο του, χωρίς καμία δική σου πίεση, τα χρώματα που αγαπάς να φοράς κι εσύ – στη δική μας περίπτωση το άσπρο, το μαύρο, το γκρι και το μπεζ. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα (συνήθως θέλει απλά να φορέσει ό,τι έχει πάνω Paw Patrol), αλλά όταν συμβαίνει το ευχαριστιέμαι.

3.Προτιμάει το κοτόπουλο με ανανά, παρά κοκκινιστό

Απερίγραπτη ήταν η χαρά μου όταν η Ισαβέλλα πρωτοδοκίμασε αυτή την τόσο αγαπημένη συνταγή, αναφωνώντας «μμμμ, νοστιμότατο!» (όπως λέει και η Ντόρα η Εξερευνήτρια). To κοτόπουλο με ανανά είναι πλέον στάνταρ πιάτο στο μενού της οικογένειας – και γιατί όχι; Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καταναλώσουν τα παιδιά την πρωτεΐνη τους (κοτόπουλο) και τα λαχανικά τους (καρότα και πιπεριές), ενώ παράλληλα, χάρη στα ζουμερά κομμάτια ανανά, προσλαμβάνουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α, ασβέστιο, κάλιο και ένα σωρό άλλα ευεργετικά στοιχεία.

Φυσικά θα φάμε και το κοκκινιστό μας και όλες τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά στο μεταξύ το θεωρώ μεγάλο κέρδος να εξοικειώνονται τα παιδιά με πιο εξωτικές γεύσεις και ν’ ανοίγουν τους γευστικούς τους ορίζοντες. Είναι οι foodies του μέλλοντος!

Πώς το φτιάχνω όμως το φανταστικό μου κοτόπουλο με ανανά; Είναι πραγματικά πανεύκολο:

Αρχικά προετοιμάζω όλα τα υλικά μου, κόβοντάς τα στα μικρά κομμάτια:

  • 3-4 στήθη κοτόπουλο σε λωρίδες ή μπουκίτσες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί

Να πούμε εδώ πόσο πολύ λατρεύουν τα νήπια να έχουν πολλά χρώματα στο πιάτο τους – όσο περισσότερα, τόσο πιο πολύ «ψήνονται» να το φάνε) σε κομμάτια ή μπαστουνάκια.

  • 1 κουτί ανανάς σε κομμάτια σε φυσικό χυμό Del Monte

Πεντανόστιμα, ζουμερά κομμάτια τρυφερού ανανά μέσα στον χυμό του φρούτου, χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης. Όταν φτιάχνω την ίδια συνταγή για τραπέζι με φίλους χρησιμοποιώ τις ροδέλες ανανά σε φυσικό χυμό Del Monte που κάνουν το πιάτο ακόμη πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά (και, σε αντίθεση με τα νήπια, οι φίλοι μπορούν να χειριστούν επιδέξια τη ροδέλα ανανά, ώστε να μην καταλήξει κολιέ στην κούκλα τους ή ιπτάμενος δίσκος στο πάτωμα…)   

  • Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (εγώ βάζω αρκετό γιατί μας αρέσει σε όλους οικογενειακώς, εσείς αν δεν θέλετε παραλείψτε το)
  • Μισό κουταλάκι κάρι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω λίγο λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια με το κοτόπουλο, μέχρι το κοτόπουλο ν’ ασπρίσει και να αρχίζει να χρυσαφίζει.
  • Προσθέτω τις πιπεριές και το τζίντζερ, αλατίζω και ανακατεύω μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτω τον ανανά και το κάρι, τα ανακατεύω όλα μαζί και μόλις μείνουν σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά, ρίχνω μέσα στο φυσικό χυμό που έχει μείνει στο κουτί Del Monte, αλατοπιπερώνω, και το αφήνω να βράσει.
  • Μόλις μείνει με λίγα υγρά (μετά από περίπου 10’) προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αν έχω στο ψυγείο, ρίχνω στο τέλος λίγο κόλιανδρο, κυρίως για να δώσει χρώμα και λίγο έξτρα έθνικ άρωμα.   
  • Σερβίρω μαζί με λευκό ρύζι, ιδανικά basmati ή γιασεμί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ELIANA IN BABYLAND

Eliana In Babyland19 Νοεμβρίου 2018

Eliana in Babyland | 3 φορές που το παιδί μου με εξέπληξε με το καλό του γούστο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αναρωτιέται αν το καλό γούστο – στα ρούχα, στη μουσική, στο φαγητό – είναι κάτι έμφυτο ή κάτι που καλλιεργείται

Eliana In Babyland10 Νοεμβρίου 2018

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου βγάζει –κυριολεκτικά- τα άπλυτά της στη φόρα και βγαίνει προς αναζήτηση νέου πλυντηρίου και στεγνωτηρίου

Eliana In Babyland26 Οκτωβρίου 2018

Eliana In Babyland | 20 τρανά «ΟΧΙ» που ακούει καθημερινά η μαμά ενός νήπιου

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δεν περιμένει την 28η Οκτωβρίου για να γιορτάσει την επέτειο του «Όχι». Ακούει αυτή τη μαγική λεξούλα πολλές φορές τη μέρα, κάθε μέρα.

Eliana In Babyland01 Οκτωβρίου 2018

Eliana In Babyland | 10 λόγοι γιατί η πρεμιέρα της εκπομπής μου θυμίζει πάντα την πρώτη μέρα στο σχολείο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ξεκίνησε σήμερα ξανά στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha TV και περιγράφει τα συναισθήματα της πρώτης μέρας.

Eliana In Babyland24 Σεπτεμβρίου 2018

Eliana in Babyland | Back to school: 10 λόγοι γιατί στις 10 το πρωί είμαι ήδη κουρέλι

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον παιδικό σταθμό, να εύχεσαι να είναι σύντομος ο δρόμος. Αλλά φυσικά δεν θα είναι, γιατί θα φροντίσει το ζωηρό σου νήπιο γι’ αυτό.

Eliana In Babyland15 Αυγούστου 2018

Eliana in Babyland | 5 προσδοκίες που έχω από τις φετινές μου διακοπές

Λίγο καιρό πριν φύγει για διακοπές, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου καταγράφει τις μετριοπαθείς προσδοκίες που έχει από το καλοκαίρι του 2018

Best of network