Follow us

Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει πανεύκολα μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι. Plus: Δεν περιέχουν γλουτένη.

Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι
Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί λένε, ειδικά αν έχεις ένα μπολ με αυτά τα μπισκότα να συνοδέψεις τον καφέ σου!
Μπορώ να σας πω ότι είναι εθιστικά!

Φυσικά πρέπει να σας αρέσει το ταχίνι, γιατί είναι βασικό συστατικό στη συνταγή, αλλά ακόμα και αν έχετε κάποιον ενδοιασμό, αν τα δοκιμάσετε θα δείτε ότι καταλαβαίνετε και τη γεύση του μελιού και είναι πεντανόστιμα!
Όταν δείτε και τη συνταγή, επίσης θα διαπιστώσετε πόσο εύκολη συνταγή είναι, ξέρετε από αυτές που τα ανακατεύεις όλα μαζί και δεν έχεις πολύπλοκες διαδικασίες!

Επίσης ένα ακόμα θετικό είναι το γεγονός ότι δεν περιέχουν ζάχαρη (δεν είπα δεν έχουν θερμίδες, μην μπερδευόμαστε, έχουν θερμίδες από το ταχίνι και το μέλι, αλλά δεν πρόκειται για τα βλαβερά συστατικά της ζάχαρης) και επιπλέον δεν περιέχουν γλουτένη, αφού δεν έχουν καθόλου αλεύρι.
Και τώρα πιστεύω να σας έπεισα!

Οπότε μια μικρή αναδρομή στην προηγούμενη βδομάδα, στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου μου Party, εκδ.Ψυχογιός!
Και όπως είχα πει, party χωρίς φαγητό και ποτό δε γίνεται, οπότε τα είχαμε όλα στο Public!

Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι - εικόνα 2


Και ένα ακόμα ευχαριστώ στην Ελένη Στασινοπούλου, editor in chief του Missbloom που προλόγισε το βιβλίο και επιπλέον μου έδωσε την ιδέα για την παραπάνω selfie να θυμάμαι αυτή τη μέρα!!


Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι - εικόνα 3

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ήρθατε!! Περισσότερα μπορείτε να δείτε κι εδώ!

Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι - εικόνα 4



Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι - εικόνα 5

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε τη συνταγή για τα πανεύκολα μυρωδάτα μπισκότα!

Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι - εικόνα 6

Υλικά:
1 1/2 κούπα αμύγδαλα
1/2 κουτ. γλ. σόδα
1/3 κούπα ταχίνι
1/3 κούπα μέλι
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. τζίντζερ
σουσάμι για τύλιγμα


1) Τρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνετε σε μπολ μαζί με τη σόδα.
2) Προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ
3) Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι (θα γίνουν σαν πάστα) και τα ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
4) Ανακατεύετε τα δύο μείγματα με κουτάλα ή με το χέρι σας να γίνει μια ζύμη.
5) Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου σταφυλιού, τα κυλάτε στο σουσάμι και τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου που έχετε στρώσει λαδόκολλα (με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί πλαταίνουν).
6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 15-17'. Αφήνετε μερικά λεπτά στο ταψί και μετά βγάζετε με σπάτουλα και τοποθετείτε σε σχάρα.

Σημειώσεις: Τα μπαχαρικά είναι προαιρετικά.

Γλυκά φιλιά!
Αθηνά


Love to Cook: Μπισκότα με αμύγδαλο, ταχίνι και μέλι - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ