Casaviva magazine, το νέο τεύχος κυκλοφορεί

Multiple choices

Ένα παραδοσιακό, στενό κτίριο στο Άμστερνταμ ανακαινίστηκε με έξυπνο τρόπο και απέκτησε διαφορετικό concept σε κάθε επίπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας.

Ένα παραδοσιακό, στενό κτίριο στο Άμστερνταμ ανακαινίστηκε με έξυπνο τρόπο και απέκτησε διαφορετικό concept σε κάθε επίπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας.

Το ψηλό, στενό κτίριο επάνω στο κανάλι, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της κάθετης δόμησης, χτίστηκε γύρω στο 1890 και προφανώς ήταν το σπίτι κάποιου εμπόρου. Το 1920, το κτίριο λειτούργησε σαν κινηματογράφος, αλλά ευτυχώς αυτό δεν επηρέασε την αρχιτεκτονική του. Οι νέοι ιδιοκτήτες του ανέθεσαν το 2009 στον αρχιτέκτονα Mark Fuller να ανακαινίσει το κτίσμα και να το μετατρέψει σε ένα βιώσιμο σπίτι με τέσσερα επίπεδα για μια οικογένεια. Αυτός με τη σειρά του τους σύστησε τους interior designers Erik Gutters και Sven Smit, οι οποίοι ανέλαβαν το εσωτερικό και τις λεπτομέρειες. Στόχος να σχεδιαστεί νέα διαμόρφωση στους χώρους, να γίνει το σπίτι πιο φωτεινό και να προστεθεί κήπος και βεράντες στο πίσω μέρος. Αν και οι interior designers συνήθως παίρνουν στην αρχή τις οδηγίες από τους πελάτες και μετά παρουσιάζουν το project, σ' αυτή την περίπτωση συνεργάστηκαν μαζί τους σε κάθε βήμα, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα υπέροχα χαλαρωτικό οικογενειακό σπίτι.

Στο ισόγειο, όπου δεν είναι αρκετό το φυσικό φως, ο Erik Gutters επέλεξε ζεστά χρώματα για να δώσει αίσθηση cocooning. Στον πολύ πιο φωτεινό πρώτο όροφο σκέφτηκε ότι τόσο φως με λευκούς τοίχους θα ήταν πολύ σκληρό και έβαψε τον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία σε ένα ζεστό πράσινο. Για την επένδυση του τζακιού ανακάλυψε κάτι παλιά πλακάκια του 1920 σε παρόμοιο χρώμα. Οι διακοσμητές γενικά έπαιξαν με τις υφές και τα χρώματα σε όλο το σπίτι, πάντα όμως στο πλαίσιο του αφαιρετικού μοντέρνου σχεδιασμού.

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, η ατμόσφαιρα είναι cosy, με ταπετσαρία που μοιάζει με πλεκτή ψάθα και ξύλινο πάτωμα στους τόνους του γκρι-πράσινου. Η συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, μαζί με τα φυτά, τα έργα τέχνης και τον πράσινο καναπέ της Paola Navone δυναμώνει τη σχέση ανάμεσα στο οικολογικό στυλ του εσωτερικού και τους κήπους.

Οι εξωτερικοί χώροι ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τους διακοσμητές, οι οποίοι σχεδίασαν έναν μικρό κήπο που διαχωρίζεται σε δύο επιμέρους τομείς με διαφορετικά στυλ. Ο ένας είναι μοντέρνος ρουστίκ και δίνει την εντύπωση μιας αυλής στη γαλλική εξοχή, ενώ ο άλλος αφαιρετικός και μίνιμαλ, με πάτωμα από κέδρο. Από το ίδιο ξύλο είναι κατασκευασμένο και το μεγάλο τραπέζι.

Η αρμονική συνεργασία των ιδιοκτητών με τον αρχιτέκτονα και τους interior designers είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εξαιρετικού σπιτιού, που συνδυάζει με επιτυχία το μοντέρνο design με τη ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στην άγρια Αυστραλία

Επόμενο άρθρο

Λιτή μορφολογία

MUST READ