Casaviva magazine, το νέο τεύχος κυκλοφορεί

Holistic Design

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Andy Martin Studio προσέγγισε με ολιστική διάθεση την ανακαίνιση μιας οικογενειακής κατοικίας στο Λονδίνο: λειτουργική διαμόρφωση με έξυπνες επιλογές και σύγχρονη αισθητική με υφές και χρώμα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Andy Martin Studio προσέγγισε με ολιστική διάθεση την ανακαίνιση μιας οικογενειακής κατοικίας στο Λονδίνο: λειτουργική διαμόρφωση με έξυπνες επιλογές και σύγχρονη αισθητική με υφές και χρώμα.

Φωτογραφίες: Andy Martin Studio

Οι αρχιτέκτονες βλέπουν σαν πρόκληση την ανακαίνιση ενός σπιτιού που κατοικεί ένα σύγχρονο ζευγάρι με δουλειά πλήρους απασχόλησης και δύο μικρά παιδιά, επειδή χρειάζεται μελέτη ώστε να καλύψουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην προσωπική τους φιλοσοφία. Μια τέτοια περίπτωση είναι η ανακαίνιση της κατοικίας της Claire και του Warren Johnson που ζουν στην περιοχή Little Venice, στο Λονδίνο. Και οι δύο ασχολούνται με το χρονοβόρο τομέα των δημοσίων σχέσεων, θέλουν να χαλαρώνουν με τα δύο πιτσιρίκια τους, τον Charlie και τον Jake, όταν επιστρέφουν σπίτι και δεν διανοούνται να μετακομίσουν από την μποέμ λονδρέζικη γειτονιά με τα κανάλια. Και γιατί να το κάνουν, άλλωστε, όταν το σπίτι τους βλέπει σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της πόλης; Έτσι ανέθεσαν την ανακαίνισή του στο αρχιτεκτονικό γραφείο Andy Martin Architects (ΑΜΑ), το οποίο προσεγγίζει ολιστικά κάθε project που αναλαμβάνει και δίνει έμφαση στις υφές των υλικών και το χρώμα.

Oι ΑMA ξεκίνησαν αλλάζοντας τη διαρρύθμιση για να αξιοποιήσουν τη θέα και το φυσικό φως. Έτσι, τα υπνοδωμάτια εγκαταστάθηκαν στο βόρειο τμήμα του σπιτιού και οι κοινόχρηστοι χώροι –τραπεζαρία-καθιστικό– κατέλαβαν το νότιο μέρος ώστε να έχουν θέα στο πράσινο μέσα από τις μεγάλες μπαλκανόπορτες. Με διάφορες παρεμβάσεις ενίσχυσαν τη λειτουργικότητα των χώρων, πρόσθεσαν αποθηκευτικούς χώρους, απεκατέστησαν το ξύλινο –ψαροκόκαλο– παρκέ και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στις οροφές, αφαίρεσαν από τους τοίχους διάφορες κατασκευές ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για να κρεμάσουν τα έργα τέχνης που συλλέγουν ο Warren και η Claire – μέχρι και στο μπάνιο υπάρχουν εξαιρετικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Στο καθιστικό-τραπεζαρία, οι επιλογές είναι απλές: δύο αντικριστοί καναπέδες με ένα βολικό τραπεζάκι ανάμεσα και ένα τραπέζι από μασίφ ξύλο που πλαισιώνεται από καρέκλες κι έναν ξύλινο πάγκο. Το δυνατό σημείο του είναι το διαχωριστικό από ξύλο βελανιδιάς που χρησιμεύει και σαν πλάτη για τον πάγκο, διαμορφώνοντας έτσι την τραπεζαρία.

Το χρώμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο interior design, προς μεγάλη χαρά της οικογένειας, η οποία το απολαμβάνει. Για την κουζίνα και το μπάνιο επέλεξαν αποχρώσεις του πράσινου, ενώ στα σκαλοπάτια που οδηγούν στο παιδικό υπνοδωμάτιο έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά έντονα χρώματα. Εξαίρεση αποτελεί το κυρίως υπνοδωμάτιο, με το λευκό να σπάει με πολύχρωμα ριχτάρια και κουβέρτες, όποτε οι οικοδεσπότες νιώσουν την ανάγκη να προσθέσουν χρώμα. Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου, αλλά και των ιδιοκτητών, ήταν η λιτή διακόσμηση χωρίς υπερβολές ώστε να υπάρχει χώρος για το παιχνίδι των παιδιών σε όλο το σπίτι.

www.andymartinarchitects.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Σε άπταιστα γαλλικά

Επόμενο άρθρο

American Retro

MUST READ