Casaviva magazine, το νέο τεύχος κυκλοφορεί

Mια καμπίνα στο δάσος

Με έμφαση στη θέα και τη σκανδιναβική αισθητική, η ξύλινη καμπίνα διαθέτει όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει ανέμελα στη φύση. 

Με έμφαση στη θέα και τη σκανδιναβική αισθητική, η ξύλινη καμπίνα διαθέτει όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει ανέμελα στη φύση.

Για δύο χρόνια ο Nick, εργολάβος κατασκευών, και η Nina Caple, interior designer, έψαχναν για την κατάλληλη τοποθεσία κοντά στη Μελβούρνη για να χτίσουν ένα εξοχικό-αντίδοτο στην πολυάσχολη ζωή τους στην πόλη. Και τη βρήκαν στη γραφική χερσόνησο Μόρνινγκτον, μόλις μία ώρα οδήγησης από το σπίτι τους στη Μελβούρνη. Εκεί αγόρασαν μια μεγάλη έκταση μέσα στη φύση όπου τα δύο παιδιά τους, πέντε και τριών ετών, θα μπορούν να παίζουν ανέμελα και οι ίδιοι θα μπορούν να έχουν αγελάδες, κότες, πάπιες. «Κάτι σαν την Κιβωτό του Νώε», λέει με χιούμορ η Nina. Βλέποντας το φυσικό περιβάλλον, αποφάσισαν ότι χρειάζονται ένα υπόστεγο που θα φιλοξενεί όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για τη φάρμα και ένα μικρό στούντιο στο οποίο θα μένουν και ανέθεσαν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στο γραφείο Jost Architects.

Περιτριγυρισμένο από καουτσοκόδενδρα, το κτίσμα σε σχήμα L κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένη ξυλεία για να ενσωματωθεί πλήρως στο φυσικό περιβάλλον. Κατά μήκος του οικοπέδου, ένα τεράστιο υπόστεγο είναι ενδιαφέρον τόσο ως κατασκευή όσο και για το εσωτερικό του, καθώς διαθέτει εμφανείς ατσάλινους δοκούς, ένα γενναιόδωρο πάγκο εργασίας και τον εντυπωσιακό παραδοσιακό εξοπλισμό του παππού του Νick. Στην άλλη άκρη του κτίσματος, βρίσκεται το open-plan στούντιο της οικογένειας. Κουζίνα και καθιστικό καταλαμβάνουν έναν ενιαίο χώρο με τζαμαρίες αντί για τοίχους στη μία πλευρά, οι οποίες καθιστούν τη φύση μέρος της διακόσμησης. «Το πρωί, μπορείς να δεις τα καγκουρό να πηδάνε μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα παράθυρα ή ακόμη να γίνεις αντικείμενο... θαυμασμού των αλόγων του γείτονα που κάνουν βόλτα στον κήπο μας», λέει ο Νick. Ένας ευρύχωρος διάδρομος οδηγεί από το καθιστικό στο υπνοδωμάτιο με την υπέροχη θέα. «Θέλαμε ένα χαλαρωτικό, ανέμελο χώρο που δεν θα χρειάζεται πολλές ώρες για καθάρισμα. Κάτι σαν τροχόσπιτο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις», εξηγεί.

Στο εσωτερικό, τα βιομηχανικά υλικά κυριαρχούν με την ακατέργαστη υφή τους: τσιμέντο στο δάπεδο, εμφανείς μεταλλικοί δοκοί και ξύλο με εφέ ταπετσαρίας. Οι γκρι και μπλε αποχρώσεις και οι καθαρές γραμμές σε σκανδιναβικό ύφος εξισορροπούν τις ρουστίκ πινελιές. Η διακόσμηση είναι απλή, χωρίς την ένταση του παραδοσιακού κάντρι στυλ, αφού το ζευγάρι εστίασε το ενδιαφέρον του κυρίως στην ανάδειξη της θέας. Ο Nick και η Nina προτίμησαν ένα ανεπιτήδευτο σπίτι στο οποίο μπορούν να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη ζωή στη φύση.

φωτογραφίες Armelle Habib

www.jostarchitects.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαίρι στη Σέριφο

Επόμενο άρθρο

On the rocks

MUST READ