Casaviva magazine, το νέο τεύχος κυκλοφορεί

On the rocks

Σαν ένα κουτί παπουτσιών που ανοίγει μπροστά περιγράφει την ιδέα του ο αρχιτέκτονας Johann Slee που υπογράφει αυτό το iconic παραθαλάσσιο σπίτι στην Νότια Αφρική.  Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί στις 12/7 με το Πρώτο Θέμα.

Σαν ένα κουτί παπουτσιών που ανοίγει μπροστά περιγράφει την ιδέα του ο αρχιτέκτονας Johann Slee που υπογράφει αυτό το iconic παραθαλάσσιο σπίτι στην Νότια Αφρική. Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί στις 12/7 με το Πρώτο Θέμα.


φωτογραφίες Elsa Young της Frank Features

Το σπίτι – γλυπτό στα βράχια του De Kelders ήταν όνειρο ζωής για ένα ζευγάρι άγγλων οι οποίοι γοητεύτηκαν από την νότια ακτή του Κέιπ Τάουν στη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στη Νότια Αφρική. Πριν από τρία χρόνια απέκτησαν στην περιοχή οικόπεδο με άμεση πρόσβαση στην παραλία και δυτικό προσανατολισμό που σημαίνει ότι προσφέρει συγκλονιστική θέα στον ήλιο καθώς δύει μέσα στη θάλασσα -. Εδώ αποφάσισαν ένα σκηνικό μέσα στο τοπίο όπως περιέγραψαν στο λιτό μπριφ που έδωσαν στον βραβευμένο αρχιτέκτονα Joahann Slee: ένα σπίτι που θα αντέχει το αλμυρό νερό και στον ήλιο, θα ταιριάζει με το τοπίο , θα προστατεύει την ιδιωτική τους ζωή και θα τους επιτρέπει να περπατάνε ξυπόλυτοι.

Με τη σειρά του, ο αρχιτέκτονας σχεδίασε ένα εξοχικό ορόσημο με μία πλευρά του να θυμίζει πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην παραλία. Ο επισκέπτης μπαίνει στο σπίτι από το δρόμο κι ακολουθεί μια ράμπα που τον οδηγεί μέσα από την αυλή στο καθιστικό με την μπροστινή βεράντα και την κυματοειδή στέγη, το high light του σπιτιού. Από αυτό το σημείο η απόλαυση του ηλιοβασιλέματος αποτελεί καθημερινή ιεροτελεστία για το ζευγάρι που το παρακολουθεί σαν να βλέπει θεατρική παράσταση.

Σκαμμένο στην πλαγιά το πίσω μέρος του σπιτιού, φιλοξενεί δύο ξενώνες με αυτόνομες εισόδους που είναι απολύτως προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μία προστατευμένη αυλή - η καρδιά του οικήματος ενώνει τις δύο πλευρές του σπιτιού. Η μπροστινή στεγάζει τα καθιστικά και την κύρια κρεβατοκάμαρα- χώροι που έχουν γυάλινα ανοίγματα στη θέση των τοίχων εξασφαλίζοντας άμεση επαφή με το τοπίο. Στη στέγη, το ντεκ έχει εξοπλιστεί με στέγαστρο, τζάκι και ξαπλώστρες κι ό,τι χρειάζεται για να παρακολουθούν το πέρασμα της φάλαινας από τον κόλπο.

Οπως είναι φανερό, οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν ένα κλισέ σπίτι στην παραλία αλλά ένα μοντέρνο, ζεστό εξοχικό με διακόσμηση στις αποχρώσεις του μπλε, φυσικά υλικά και λειτουργική επίπλωση. Ετσι το τρόλει για τα κοκτέιλ λειτουργεί και σαν δίσκος για το γεύμα, όλα τα τραπέζια όπως και τα κρεβάτια είναι τροχήλατα για μεγαλύτερη ευελιξία στην μετακίνηση ενώ τα υφάσματα είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στον ήλιο. . Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα σύγχρονο σπίτι με παλιομοδίτικες λεπτομέρειες που προσφέρεται για να ζήσει κανείς ανέμελα δίπλα στη θάλασσα.

www.slee.co.za


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Mια καμπίνα στο δάσος

Επόμενο άρθρο

Kαλοκαίρι στο Κάπρι

MUST READ