Casaviva magazine, το νέο τεύχος κυκλοφορεί

Aπόψε τρώμε στα... Κόκκαλα!

Δέκα χιλιάδες οστά συλλέχθηκαν για το ενδιαφέρον - και  δαρβινικό-  concept του εστιατορίου Ηueso στην Γκουανταλαχάρα που παραπέμπει στα σχήματα και στις υφές του σκελετού με κάθε λεπτομέρεια.  Περί ορέξεως... 

Δέκα χιλιάδες οστά συλλέχθηκαν για το ενδιαφέρον - και δαρβινικό- concept του εστιατορίου Ηueso στην Γκουανταλαχάρα που παραπέμπει στα σχήματα και στις υφές του σκελετού με κάθε λεπτομέρεια. Περί ορέξεως...

Το Hueso, που σημαίνει «κόκαλο» στα ισπανικά, βρίσκεται στη Lafayette Design District της Γκουανταλαχάρα και σχεδιάστηκε από τον Ignacio Cadena, σε στενή συνεργασία με τον chef και restaurateur Alfonso Cadena. Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα κτίριο του ’40 που μετατράπηκε από τηνCadena+Asociados σε ένα εννοιολογικό έργο τέχνης. Εξωτερικά καλύπτεται από χειροποίητα, custom-design κεραμικά πλακάκια που αποτυπώνουν γραφιστικά (διά χειρός Rocio Serna) ραφές και ράμματα.

Με την είσοδο στο χώρο, παίρνεις απευθείας γεύση της off-white παλέτας με μια συλλογή από αλουμινένια κόκαλα. Η απόχρωση του ξύλου είναι η μοναδική στο λιτό κατά τα άλλα εστιατόριο, ενώ το εσωτερικό του είναι ντυμένο με αμέτρητα κόκαλα ζώων και φυτά (ένας ύμνος, δίχως άλλο, στον Δαρβίνο) που μπλέκονται –άλλα τοποθετημένα σε πλαίσιο, άλλα ελεύθερα– με μαγειρικά εργαλεία και εικαστικές παρεμβάσεις. Η κουζίνα είναι ανοιχτή σε θέα, σαν μια σκηνή με πρωταγωνιστές τους μάγειρες εν δράσει και θεατές τους συνδαιτυμόνες (που σίγουρα δεν είναι χορτοφάγοι), οι οποίοι μαζεύονται γύρω από τα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια. Ένα νεκρό δέντρο συνδιαλέγεται με το χώρο και ολοκληρώνει το εμπνευσμένο ντεκόρ. www.huesorestaurant.com

Credit: Jaime Navarro

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Rough luxury

Επόμενο άρθρο

Casual chic Πόρτο

MUST READ