Follow us

Britney Spears | Το κίνημα υποστήριξης μετά την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Το "Free Britney" ξαναχτυπά.

britney spears ABACA

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Britney Spears "Framing Britney Spears" έκανε πρεμιέρα στο Hulu και ήδη έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των fans της pop star. Η ταινία-ντοκιμαντέρ που είναι μία παραγωγή των New York Times αφορά τη ζωή της pop star και κυρίως τη σχέση με τον πατέρα της, Jamie Spears και τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αναδρομή από τη άνοδο της καριέρας της έως και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Το θέμα στο οποίο εμβαθύνει όμως είναι η σχέση που έχει με τον πατέρα της, Jamie Spears, ο οποίος εδώ και 12 χρόνια θεωρείται νομικός κηδεμόνας της και διαχειρίζεται τα οικονομικά της, υποστηρίζοντας πως η κόρη του δεν έχει την ψυχική υγεία για να το κάνει.

Από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, που το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Hulu, το κίνημα υποστήριξης προς τη Britney Spears, γνωστό και ως "Free Britney" έχει μεγαλώσει με celebrities και fans να μοιράζονται το hashtag #freeBritney στα social media. Ανάμεσα τους οι Sarah Jessica Parker, Kacey Musgraves και Miley Cyrus.

Όπως δήλωσε η σκηνοθέτης της ταινίας, Samantha Stark, στο Variety "Το κεντρικό μυστήριο της ταινίας μας είναι ότι ζει την ζωή μίας πολυάσχολης pop star, και πάλι όμως μας λένε ότι βρίσκεται συνέχεια σε κίνδυνο. Κάθε χρόνο βγάζει εκατομμύρια δολάρια, παρ’ ολ’ αυτά ισχυρίζονται ότι είναι ανίκανη να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της. Είναι τόσο μεγάλη η διαμάχη που είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί αυτό συμβαίνει και γιατί τα δικαστικά έγγραφα είναι απόρρητα".

Από το 2008 μέχρι σήμερα, όλα τα έσοδα της pop star διαχειρίζεται ο πατέρας της και μία γυναίκα που έχει επιλέξει ο ίδιος για τη φροντίδα της. Η περιουσία της Britney Spears υπολογίζεται στα 59 εκατομμύρια δολάρια, αλλά λόγω της ψυχικής αστάθειας της όπως υποστηρίζει ο Jamie Spears η ίδια δεν μπορεί να διαχειριστεί το παραμικρό μόνη της. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μόνη της εκτός σπιτιού χωρίς άδεια, δεν μπορεί να συναντήσει κανέναν χωρίς να το γνωρίζει ο πατέρας της ή η συγκεκριμένη γυναίκα, ενώ μέχρι πρόσφατα δεν είχε καν το δικαίωμα να επιλέξει μόνη της τον δικηγόρο που θα την υπερασπιστεί.

Όσο ο πατέρας της όμως υποστηρίζει πως δεν είναι ψυχικά σταθερή, η ίδια συνεχίζεται να εργάζεται κανονικά και να κερδίζει πολλά εκατομμύρια. Τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, έχει κάνει μερικά άκρως εντυπωσιακά lives και έχει συμμετάσχει ως κριτής στο μουσικό ριάλιτι X-Factor. Οι fans της λοιπόν υποστηρίζουν πως ο πατέρας της την έχει παγιδεύσει με κάποιον τρόπο ώστε ο ίδιος να μπορεί να διαχειρίζεται τα χρήματα της Britney Spears.

Στόχος του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει ποια είναι πραγματικά η Britney Spears και πόσο της έχουν επιτεθεί τα μέσα κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Από τη σεξιστική αντιμετώπιση του τύπου που την έκρινε για τη σεξουαλικότητα της μέχρι την επιλόχειο κατάθλιψη που βίωσε, η πορεία της Britney Spears δεν ήταν καθόλου εύκολη και όπως φαίνεται πλέον είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Εξωτερική φωτογραφία: ABACA / Visual Hellas

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ