Follow us

Larry Flynt | Πέθανε ο μεγιστάνας της βιομηχανίας πορνό

Ήταν ο ιδρυτής του περιοδικού Hustler.

Larry Flynt abaca/www.visualhellas.gr

O Larry Flint έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, μετά από σύντομη νοσηλεία.

Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπο της βιομηχανίας πορνό. Το 1970 ίδρυσε το περιοδικό Hustler ως την έντυπη εκδοχή του ομώνυμου κλαμπ για ενήλικες. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, το περιοδικό είχε περισσότερους από 2 εκατομμύρια συνδρομητές. Είχε αντιμετωπίσει πολλές δικαστικές διαμάχες σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου –όπως έχει αποδοθεί και στον κινηματογράφο το 1996 στην ταινία του Milos Forman People vs. Larry Flynt όπου τον υποδύθηκε ο Woody Harrelson. Ο ίδιος πάντα υπερασπιζόταν το δικαίωμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του λόγου και είχε δηλώσει ότι "η πορνογραφία είναι η πιο καθαρή μορφή Τέχνης".

Το 1978 καθώς πήγαινε στο δικαστήριο, ένας serial killer, ο Joseph Paul Franklin αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει πυροβολώντας τον. Τελικά, τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω και για την υπόλοιπη ζωή του χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Larry Flynt είχε επίσης διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, το 1984, ενώ το 2003 είχε βάλει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, αλλά έχασε από τον Arnold Schwarzenegger.

Είχε παντρευτεί πέντε φορές και είχε έξι παιδιά. Η τελευταία σύζυγός του, Elizabeth Berrios και η κόρη του Theresa βρίσκονταν δίπλα του τη στιγμή του θανάτου του.

Φωτο: abaca/www.visualhellas.gr

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ