Follow us

Γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος παράτησε τη δημοσιογραφία λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς

Έπειτα από 25 χρόνια.

sad woman iStock

Για τη δική της εμπειρία όσον αφορά το εργασιακό bullying μίλησε η Μαίρη Κοντολούρη στην κάμερα της εκπομπής "Πρωινό". Η δημοσιογράφος που έπειτα από την 25ετή της καριέρα αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο, μίλησε για την κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστη στον χώρο εργασίας της από γυναίκα συνάδελφό της.

Ζέτα Δούκα σε Σμαράγρα Καρύδη | "Εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες"

Είχα την κακή τύχη να συναντήσω για περισσότερο από δέκα χρόνια κάποιους ανθρώπους που πραγματικά νομίζω μου άλλαξαν τη ζωή μου, με τρέλαναν. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις, για να μην αρχίσω τα χάπια. Οι γυναίκες που είναι ψηλά είναι πιο δύσκολες από τους άντρες. Αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί συνάδερφοί μας υποφέρουν στα χέρια γυναίκας.

Αυτός που μου έχει κάνει περισσότερο κακό στην καριέρα μου, στη διάθεσή μου, δεν ξέρω και στην υγεία μου μην σου πω στο τέλος – γιατί έκανα και έναν καρκίνο πιο μετά – ήταν γυναίκα αρχισυντάκτρια, η οποία δεν τηρούσε τα εργασιακά δικαιώματα, μας ξεφτίλιζε με τη συμπεριφορά της, μας μείωνε. (...) Είναι πολύ πολύ εκδικητικό… Πας στη δουλειά σου και όσα λεφτά και να βγάζεις, δεν πληρώνεται όλο αυτό που περνάς. Και είναι επί σειρά ετών. Αυτό που περάσαμε πραγματικά είναι κάτεργα.

Έκανα ένα καρναβάλι του Ρίο και ετοιμάζω το θέμα και ακούω μέσα από την αίθουσα σύνταξης να ορίεται… "Είσαι άχρηστη”. Εγώ ήμουν 42 χρονών και μου μιλούσε μία που δεν είχε γράψει ένα κείμενο στη ζωή της ολόκληρο. Το μόνο που έκανε ήταν να βάζει "χ" στα κείμενα ανθρώπων. Όταν αυτό το πράγμα έφτασε στον διευθυντή σύνταξης, με έχωσε σε ένα γραφείο μαζί της και μου είπε "Άκουσε Κοντολούρη, δεν κρατάς τη σημαία της ηθικής. Εδώ ό,τι σου πούμε. Αν αλλάξεις έφυγες”. Με απείλησε ότι αν πάω στην ΕΣΗΕΑ, θα έφευγα” είπε μεταξύ άλλων.

Δες περισσότερα στο ακόλουθο απόσπασμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ