Follow us

Demy | "Έχω OCD, εμμονή να τακτοποιήσω κάποια πράγματα, διαφορετικά νομίζω πως θα συμβεί κάτι κακό"

Η Demy περιέγραψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πώς είναι η καθημερινότητά της με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, από την οποία υποφέρει από μικρό παιδί.

Demy

Η Demy, η τραγουδίστρια που έγινε, σε πολλούς, γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη Eurovision, ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου και του "The 2Night Show", όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον καθημερινό αγώνα που δίνει ενάντια στην ψυχική διαταραχή από την οποία υποφέρει από μικρή, την OCD ή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

"Έχεις, ουσιαστικά, εμμονή με κάποια πράγματα, θέλεις να τα τακτοποιείς, αλλά δεν είσαι τακτικός άνθρωπος. Δηλαδή μου κολλάει ότι θέλω το βράδυ αυτό να είναι εδώ και αν δεν είναι, ότι κάτι κακό θα συμβεί. Και αυτό το έχω από παιδάκι. Με πιάνει κυρίως το βράδυ, τότε μου σκάνε οι φοβίες".

Σε ερώτηση του Αρναούτογλου αν αυτό το πρόβλημα έχει επηρεάσει τη συμβίωση με το σύντροφό της, η Demy απάντησε: "Ο σύντροφός μου το ξέρει, αλλά επειδή κοιμάται πρώτος νομίζω ότι απλά δεν τα βλέπει αυτά που συμβαίνουν μέχρι να κοιμηθώ εγώ. Έχω συγκεκριμένο τρόπο που σβήνω το λαμπατέρ, το πώς πρέπει να είναι τα παπούτσια. Μπορεί, ας πούμε, να πρέπει να ακουμπήσω το λαμπατέρ με συγκεκριμένα δάχτυλα χωρίς να ακουμπήσει το χέρι μου το κομοδίνο. Πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που έχω δημιουργήσει εγώ. Δεν έχουν καμία λογική, αν δεν το έχεις βιώσει δεν μπορείς να το καταλάβεις".

"Έχω συγκεκριμένο τρόπο που σβήνω το λαμπατέρ, το πώς πρέπει να είναι τα παπούτσια. Μπορεί, ας πούμε, να πρέπει να ακουμπήσω το λαμπατέρ με συγκεκριμένα δάχτυλα χωρίς να ακουμπήσει το χέρι μου το κομοδίνο"

Πώς το αντιμετωπίζει; Πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει ψυχοθεραπεία, όπου ωστόσο "ασχολούμαστε ουσιαστικά με την πηγή, το άγχος, τις φοβίες, αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Από παιδάκι αγχωνόμουν και είχα φοβίες, δεν άρχισα όμως να το ψάχνω από πολύ μικρή για να το λύσω, οι γονείς μου ανήκουν σε μια γενιά που δεν έψαχνε πολύ αυτά τα θέματα".

Δες το απόσπασμα της συνέντευξης:

Πηγή: Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ