Follow us

Η μούσα και ο καλλιτέχνης | 4 έρωτες που άφησαν το αποτύπωμά τους στον χρόνο

Όταν το αντικείμενο του πόθου γίνεται η πηγή της δημιουργίας.

love Abaca / www.visualhellas.gr

Αν και το ταλέντο είναι κάτι που ανήκει αποκλειστικά στον καλλιτέχνη, η έμπνευση μπορεί να προέρχεται από πολλά διαφορετικά μέρη. Πίσω από τους πιο μεγάλους καλλιτέχνες είναι μια μούσα που εμπνέει περισσότερο πάθος και καλύτερη δουλειά. Συχνά, η μούσα γίνεται και σύντροφος του καλλιτέχνη, όμως περισσότερο από αυτό αναδεικνύεται στο αντικείμενο της δημιουργικής διαδικασίας και των έργων τέχνης.

Από τη Marianne του Leonard Cohen μέχρι την Anna Karina του Jean Luc Godard, υπάρχουν κάποιες πολύχρωμες ιστορίες αγάπης που κράτανε για πάντα, καθώς η μούσα συνεχίζει να εμπνέει τον καλλιτέχνη ακόμα κι αν δεν συμπορεύονται πάντα στη ζωή.

Marianne Ilhen και Leonard Cohen

Ο Leonard Cohen έγραψε ένα τρυφερό τελευταίο γράμμα προς την αιώνια Μούσα του, Marianne, λίγες μέρες πριν τον θάνατό της τον Ιούλιο του 2016, ένα γράμμα που της διάβασε ο γιος της και τη συνόδευσε στο τελευταίο της ταξίδι. Ο ίδιος ο Leonard Cohen την ακολούθησε μόλις τρεις μήνες μετά, πιστός σε αυτό το τελευταίο ραντεβού τους.

Η ταινία Marianne & Leonard Λόγια Αγάπης περιγράφει την τρυφερή ιστορία ενός έρωτα που στάθηκε μεγάλη έμπνευση για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και τραγουδοποιό που λάτρεψε την Ελλάδα. Ο Leonard Cohen γνώρισε και ερωτεύτηκε στην Ύδρα την Νορβηγίδα μουσικό, Marianne Ilhen που στάθηκε μούσα του για χρόνια και ενέπνευσε τα τραγούδια "So Long, Marianne”, "Hey, That’s No Way to Say Goodbye” και Songs From a Room‘s "Bird on the Wire”.

Διάβασε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ