Follow us

Αθηνά Παππά | Ο παρ' ολίγον βιασμός στα 18 της και τα σχόλια για τις καταγγελίες στο θέατρο

Η εξομολόγησή της.

Αθηνά Παππά Mega

Στην εκπομπή "Πάμε Δανάη" φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου, η Αθηνά Παππά. Η γνωστή ηθοποιός προέβη σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση αναφερόμενη μεταξύ άλλων στον ξυλοδαρμό που υπέστη στα 18 της χρόνια. Ακόμη, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επικαιρότητα με αφορμή τις καταγγελίες των ηθοποιών για κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, μιλώντας και για διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί στην ίδια.

Συγκλονίζει η Αθηνά Παππά | Η συγκινητική εξομολόγηση για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

Συγκεκριμένα, είπε: "Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω ζήσει στον δρόμο στα 18 μου. Πριν δώσω εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, προχωρούσα στον δρόμο με μια φίλη μου και πέρασε ένα αυτοκίνητο και μας έβρισε, είπε κάτι προσβλητικό. Δεν δώσαμε σημασία, γύρισαν πίσω και βγήκαν κάτι νταήδες από μέσα. Επειδή η φίλη μου λιποθύμησε γιατί μιλούσαν με κάτι αισχρόλογα που ούτε καν είχαμε ακούσει ποτέ, άρχισαν να με χτυπάνε πάρα πολύ εμένα. Με σάπισαν στο ξύλο. Αν δεν έκανα τότε πολλή γυμναστική, δεν θα σωζόμουν γιατί ανέβηκα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου.

Γλίτωσα και αιμόφυρτη ξύπνησα τη φίλη μου αφού αυτοί το έσκασαν, μπόρεσα να συγκρατήσω τον αριθμό της πινακίδας. Πήρα ένα ταξί και πήγα σε έναν ιατροδικαστή(...) Πήγα με τον μπαμπά μου και πήγα στην αστυνομία και κάναμε μήνυση κατά αγνώστων. Τελικά τους βρήκαν, αλλά δύο χρόνια πέρασα πάρα δύσκολα.(...) Ήταν λαθρέμποροι ναρκωτικών και προφανώς γι’ αυτό τους έπιασαν. Για δύο χρόνια με παρακολουθούσαν, έπαιρναν ανώνυμα τηλέφωνο στο σπίτι και απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν. Η αστυνομία ήταν έξω από το σπίτι μου. Ήμουν σχεδόν προετοιμασμένη για το τι μπορεί να μου συμβεί, πέρασα μεγάλο γολγοθά.

(...)Όταν βγήκα στην ελεύθερη αγορά υπέστην ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Και σεξουαλική παρενόχληση και βία πάνω στη σκηνή και κακή συμπεριφορά. Κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει τώρα. Φυσικά και αντέδρασα όταν συνέβησαν αυτά. Μου έχει τύχει μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα να με διώξουν, να μου δημιουργήσουν ένα απαξιωτικό καθεστώς πάνω στη σκηνή και στις πρόβες, αυτοί που με είχαν επιλέξει.

Τότε, ο παραγωγός ήταν ο κύριος Λιβαδάς. Ζήτησα άδεια από τον κύριο Βολανάκη που ήταν δάσκαλός μου και μου είπε να πάω στο ελεύθερο θέατρο. Με έδιωξαν μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα χωρίς να μου αιτιολογήσουν τον λόγο, βέβαια είχα δει την κακή σκηνική συμπεριφορά και κατάλαβα γιατί. Ο κύριος Λιβαδάς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω από εκεί και μου είπε ότι ερχόταν στις πρόβες και με έβλεπε.(....) Και μου είπε "Πάρε αυτό το φάκελο με τα χρήματα” και μου έδωσε το φάκελο με όλα τα χρήματα που θα έπαιρνα το καλοκαίρι. Αυτό ήταν μια δικαίωση.

Πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος γιατί αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο θέατρο. Αρχίζει από το σύστημα. Αν αυτό δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξει τίποτα. Όλοι πρέπει να μιλήσουν άφοβα. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει από τη ρίζα. (...) Φυσικά προσπάθησα να προστατέψω νεότερες συναδέλφους. Επειδή είμαι καθηγήτρια και διδάσκω, προσπαθώ να πω στα παιδιά ότι δεν είναι ένας χώρος εύκολος, μόνο φώτα και διασημότητα. Η κατάχρηση εξουσίας είναι ό,τι χειρότερο.

Δεν γνώριζα όλα τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Εξεπλάγην από το εύρος. Για κάποιους ανθρώπους δεν εξεπλάγην καθόλου, αλλά το πόσο ακραία ήταν τα πράγματα δεν το γνώριζα. Έχω οργή και θυμό για όλους αυτούς που παίζουν με τους ανθρώπους. Θέλω να τους φτύσω μέσα στη μούρη. Όταν ακούμε ότι έχουν γίνει πράγματα και ειδικά σε πολύ μικρά παιδιά είναι απαράδεκτα πράγματα, είναι ποινικά κολάσιμα και κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να υπάρξει δικαίωση. Δεν θα κάτσω φρόνιμα και κανείς άλλος. Δεν ήμουν ποτέ καλό παιδί, ήμουν ανήσυχο παιδί και συνεχίζω να είμαι. Εγώ τα έβαλα με τον καρκίνο, δεν πρόκειται να με πάρει από κάτω για κανέναν. Έχω κλείσει πόρτες ακριβώς γιατί εγώ μπόρεσα να το αντιμετωπίσω. Μου έριξαν ξύλο και αμέσως ανταπέδωσα το χαστούκι".

Δες περισσότερα στο ακόλουθο απόσπασμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ