Follow us

Φάκελο "φωτιά" παραδίδει ο Σπύρος Μπιμπίλας στον εισαγγελέα: Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διευρύνεται η έρευνα - Η καταγγελία "κλειδί" για απόπειρα βιασμού ηθοποιού από συνάδελφό της.

Σπύρος Μπιμπίλας NDP

Τον φάκελο "σεξουαλική βία" με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου παραδίδει στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας προσήλθε σήμερα, Δευτέρα, λίγο πριν τις 10:30 στην Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει και για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα "βαριά" περιστατικά βίας.

Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα - Υλικό "φωτιά" παραδίδει ο Σ. Μπιμπίλας

Το υλικό που παραδίδει ο κ. Μπιμπίλας είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται "ενεργά" αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ίδιος ο κ. Μπιμπίλας έχει αποκαλύψει ότι στον ΣΕΗ έχουν γίνει πάνω από 1000 αναφορές και καταγγελίες τις οποίες αναμένεται να του ζητηθεί να παραδώσει. Οι φάκελοι που έχει στη διάθεσή του αφορούν και άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Η καταγγελία - κλειδί για απόπειρα βιασμού ηθοποιού

Ο εισαγγελέας αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.

Δεν αποκλείεται κάποιες από τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστές καλλιτέχνες όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Σπυρόπουλος και άλλοι, να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις καταγγελίες που θα θέσει σε γνώση του εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας αφορά γυναίκα ηθοποιό την οποία συνάδελφός της και σκηνοθέτης την έκλεισε μέσα στο αυτοκίνητό του αναγκάζοντάς την σε σεξουαλική συμμετοχή με τη βία και χωρίς καμία συναίνεσή της. Η καταγγελία αυτή είναι κρίσιμη για την εισαγγελική έρευνα, καθώς αξιολογείται ως απόπειρα βιασμού, αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Στο ΣΕΗ σήμερα ο Χαϊκάλης για τις καταγγελίες από πέντε γυναίκες

Τον φάκελο με τις καταγγελίες σε βάρος του από πέντε γυναίκες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αναμένεται να λάβει σήμερα στα χέρια του ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κάλεσε τον ηθοποιό να παραλάβει τον φάκελο με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί σε βάρος του, όπως έγινε και στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αφορμή να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και πρώην υφυπουργού, στάθηκε η πέμπτη καταγγελία, αυτή της Χριστίνας Ζ., η οποία αποκαλύπτει ότι πριν από 30 χρόνια, όταν ο Παύλος Χαϊκάλης έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο, και ενώ έκαναν παρέα, αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο σπίτι του.

"Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρα, υποτίθεται για να μου τη δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε επάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντάς μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει, δείχνοντάς μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο" αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της.

Σημειώνεται ότι μετά τις βαρύτατες καταγγελίες, αλλά και μία μαρτυρία - "κλειδί", το απόγευμα του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, κ. Γεωργουλέας, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Το πρωί της Κυριακής μετήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος, αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στη φυλακή.

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται πως έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά τις καταγγελίες για ανθρώπους του Θεάτρου και αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει και δεύτερος πολύ γνωστός ηθοποιός, τον οποίο κατονόμασε αρχικά και ο Νίκος Σ. ως θύμα.

Ωστόσο, ένας νέος μηνυτής, ο Δημήτρης Άνθης, κατήγγειλε βιασμό από το άτομο που στην πρώτη καταγγελία παρουσιάζεται ως θύμα. Ο 38χρονος σήμερα Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στον παρατηρητή τότε το άτομο που τον κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 22 ετών. Πρόκειται για πασίγνωστο ηθοποιό.

Γι αυτή τη μήνυση ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Ασφάλεια να κάνει την προανάκριση, κρίθηκε κατ’ επείγουσα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την πάρει στα χέρια του ο Εισαγγελέας για να προχωρήσει αυτή την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ