Follow us

Δημήτρης Λιγνάδης | Πρώτο βράδυ σε απομόνωση στις φυλακές Τρίπολης - "Όλα είναι κατασκευασμένα"

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε τεστ κορονοϊού και μπήκε σε απομόνωση για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δημήτρης Λιγνάδης NDP

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, αφού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, πήρε το δρόμο για τις φυλακές και στις 4 το μεσημέρι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πέρασε την πόρτα των φυλακών της Τρίπολης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θερμομετρήθηκε, έκανε τεστ κορονοϊού και μπήκε σε απομόνωση για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα πρόκειται να παραμείνει σε έναν ειδικό χώρο covid-19 που έχει δημιουργηθεί. Στη συνέχεια, θα περάσει από ειδική συνέντευξη από τη διεύθυνση των φυλακών για να τοποθετηθεί σε κελί ή θάλαμο.

Η απολογία που τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο

Περίπου πέντε ώρες κράτησε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια η οποία με τη σύμφωνα γνώμη του Εισαγγελέα, έκρινε προφυλακιστέο τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης όπου και θα μείνει έως τη δίκη του.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας, ο πρώην καλλιτεχνικός δειυθυντής του Εθνικού Θεάτρου δήλωσε αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. "Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία" είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι όλα είναι κατασκευασμένα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς όπως ανέφερε υπήρχε εναντίον του "ζηλοφθονία για την ανάληψη αυτού του ύψιστου αξιώματος για τον πολιτισμό, καθώς και ότι ο τρόπος Διοίκησης που άσκησα εγώ μέχρι να παραιτηθώ, για λόγους οικονομικού και εργασιακού εξορθολογισμού, ξεβόλεψε πολλούς".

Αυτή είναι η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Ερώτηση: Τι απολογείσαι;

Απόκριση: Αρνούμαι κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες. Δεν είχα καμία σχέση με τον [...], απλώς γνωρίζω ποιος είναι.

Ερώτηση: Θα είχε κάποιο λόγο να προβεί σε κάποια κατηγορία τόσα χρόνια μετά

Απόκριση: Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο, θα μπορούσα όμως να εικάσω ότι επειδή εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει προεξοφληθεί μια προαναγγελθείσα καταιγίδα φημών και καταγγελιών σε βάρος μου, θεωρώ ότι άνοιξε μια χοάνη που ο καθένας θα μπορούσε για "χ" λόγους να πει το κατιτίς του. Εάν θα έπρεπε να εικάσω κάποιο λόγο θα ήταν ίσως ότι δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του, όπως μου είχε πει, αυτό που ήθελε, ένα μοντέλο - τραγουδιστής στυλ Ρουβάς. Προσπαθώ να βρω γιατί αυτός ο τύπος πήγε να πει αυτά τα απόλυτα ψεύδη για το άτομό μου.

Ερώτηση: Από πού γνωρίζετε τον [...] τον ξάδελφο του [...];

Απόκριση: Τον [...] τον γνωρίζω από τα ματσάκια που παίζαμε στα γηπεδάκια του μπάσκετ έναντι του Σταθμού Λαρίσης, όπου μόλις είχα μετακομίσει. Ήταν χαρακτηριστική φυσιογνωμία, λόγω του ότι ήταν αφύσικα μικροσκοπικός. Ο [...] μου έστειλε μήνυμα μέσω ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι ήθελε να γίνει "famous".

Ερώτηση: Εσείς, απαντήσατε στο μήνυμα του [...];

Απόκριση: Δεν θυμάμαι να απάντησα.

Ερώτηση: Δεν τον συναντήστε ποτέ;

Απόκριση: Ποτέ.

Ερώτηση: Ήρθε ποτέ σπίτι σας ο [...];

Απόκριση: Στο σπίτι μου δεν ήρθε ποτέ, ούτε μόνος του, ούτε με άλλους. Δεν γνωρίζω ούτε τα αναφερόμενα στη μήνυση του [...] φυσικά πρόσωπα που φέρεται ότι ήρθαν στο σπίτι μου, δηλαδή τους [...].

Υπάρχει site στο διαδίκτυο, το οποίο ονομάζεται "Spitishoot.com", και εδώ και πολλά χρόνια είχε φωτογραφήσει σπίτια -επωνύμων" και είχε φωτογραφήσει όλους τους χώρους και του δικού μου σπιτιού, προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο ζωής τους. Έχω αναρτήσει και ο ίδιος φωτογραφίες του σπιτιού μου καθώς και της θέας από αυτό σε λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Είναι όλα κατασκευασμένα"

Ρωτήθηκε για σειρά φωτογραφιών στο σπίτι του που απεικονίζουν παιδιά αλλά και για ανάρτηση μιας από τις φωτογραφίες που απεικονίζει ανήλικο αγόρι, ένα ανήλικο παιδί άρρεν που είναι γυμνό και φοράει το εσώρουχό του, με υψωμένο το δεξί του χέρι.

Απόκριση: Όταν ο παππούς μου Δημήτριος Λιγνάδης ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας, ήρθε από τη Σμύρνη, έφερε κάποιους πίνακες και αυτός είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας πίνακας του 1800 κάτι και είναι ένα από τα πιο συγκινησιακά μου κειμήλια. Είναι το μόνο που μου θυμίζει τον παππού μου, τον Δημήτρη. Οι φωτογραφίες πάνω σε ένα ταμπλό στις οποίες φαίνονται κάποια παιδιά, απεικονίζουν εμένα σε παιδική ηλικία.

Όλα αυτά είναι "κατασκευασμένα" καταρχάς στο "εργαστήριο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου από τη στιγμή που ανέλαβα Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό μου.

Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ