Follow us

Υπόθεση Λιγνάδη: "Καταπέλτης" το δικαστικό βούλευμα - Συστηματική δράση από το 1984, υπάρχουν και άλλα θύματα

Το βούλευμα κάνει λόγο για συστηματική δράση του Δημήτρη Λιγνάδη με σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και νέων ατόμων από το 1984.

δημήτρης λιγνάδης NDP

Για συστηματική δράση του Δημήτρη Λιγνάδη με σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και νέων ατόμων από το 1984, δηλαδή για πάνω από τριάντα χρόνια, κάνουν λόγο οι δικαστές σε ένα βούλευμα-καταπέλτη για τον προφυλακισμένο στις φυλακές Τρίπολης σκηνοθέτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι δικαστές, οι οποίοι απέρριψαν την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, σημειώνουν πως υπάρχουν και άλλα θύματα πέραν αυτών που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο.

Οι δικαστές αναφέρουν πως από τα στοιχεία υπάρχουν έντονες ενδείξεις ενοχής του, αφού φαίνεται να προσέγγιζε ανήλικους μέσω της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας σε θέατρα κλπ, στο δρόμο ή σε πλατείες, μέσω φίλων και γνωστών του, ακόμη και μέσω των θεατρικών σχολών που δίδασκε και εκμεταλλευόμενος τη θέση του και εν γένει το "status quo” του.

Τι δείχνουν τα στοιχεία που κατέθεσε η υπεράσπιση

Παράλληλα, οι δικαστές σημειώνουν πως από τα στοιχεία που προσκομίζει δεν θεμελιώνει κανένα άλλοθι από αυτά που υποστηρίζει: Σχετικά με το βιασμό στις 9/8/2015 ο Δ.Λιγνάδης υποστηρίζει πως βρισκόταν στην Ιθάκη, ωστόσο οι φωτογραφίες που προσκόμισε "σταματούν” στις 6 Αυγούστου και "ξεκινούν” ξανά στις 11 Αυγούστου 2015.

Τα έγγραφα, δηλαδή, που διαθέτει ο κατηγορούμενος δεν αποδεικνύουν τον ισχυρισμό.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, κάλεσε στη συνέχεια ως μάρτυρες την πρώην υφυπουργό Ελένη Κούρκουλα, τον σύζυγό της και τον αδερφό του, ώστε να καταθέσουν πως ήταν μαζί τους όλο τον Αύγουστο, στοιχείο που ωστόσο και πάλι δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές.

Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ