Follow us

Σπύρος Γραμμένος | "Στα 13 μου με βίασε οικογενειακός φίλος"

Συγκλονίζει ο μουσικός: "Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη. Πριν λίγες μέρες κατάφερα να το πω στην μητέρα μου".

Σπύρος Γραμμένος Instagram

Μια συγκλονιστική προσωπική αποκάλυψη έκανε ο συνθέτης και μουσικός Σπύρος Γραμμένος μιλώντας στο "The Press Project", στο πλαίσιο του κινήματος #metoo. Όπως εξομολογήθηκε, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα 13 του χρόνια όταν τον βίασε οικογενειακός φίλος. Μάλιστα, κατάφερε να το μοιραστεί με τη μητέρα του λίγες ημέρες πριν και 30 χρόνια μετά το συμβάν.

Σωτήρης Τσαφούλιας | "Όσοι ξοδεύουν το χρόνο τους για να επιτεθούν στον κύριο Κούγια ή στον κύριο Μπαμπινιώτη..."

Αναλυτικά, ανέφερε: "Πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό με τους βιασμούς και όλα αυτά, νιώθω την ανάγκη μετά από σχεδόν 30 χρόνια να πω μια προσωπική ιστορία. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη τότε που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα στο στήθος μου, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου.

Τώρα ξαναγύρισε. Νομίζω ότι θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια. Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 χρονών με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου.

Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Δεν ξέρω. Μετά μου είπε αρκετές φορές να ξαναπάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα. Στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου γι’ αυτό το θέμα. Έγινε το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα "συμβάν", δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω αυτή την ταμπέλα που έχει κανονικά. (...) Δυστυχώς έχουν περάσει τόσα χρόνια που δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά. Για τον νόμο παραγράφεται, για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ.

Κατηγορούσα τον εαυτό μου για αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του. Μπορεί να συνεχίζει να το κάνει και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου. Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Εύχομαι να μην έχει πειράξει άλλον άνθρωπο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Παλεύω με κρίσεις πανικού.

Δες περισσότερα στο ακόλουθο απόσπασμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ