Follow us

Ισαβέλλα Δάρρα | Η μακροσκελής ανάρτηση μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της

"Κύριοι έξαλλοι των social media..."

Ισαβέλλα Δάρρα Facebook

Με μια μακροσκελή ανάρτηση θέλησε να απαντήσει η Ισαβέλλα Δάρρα στα σχόλια που προκάλεσαν οι δηλώσεις της στην εφημερίδα On Time και στη Σάσα Σταμάτη. Να σου θυμίσουμε ότι το πρώην μοντέλο αποφάσισε να πάρει θέση για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων "Δεν μου έχει συμβεί γιατί δεν έχω δώσει χώρο ποτέ. Πώς να έρθει ο άλλος αν δεν έχει βρει χώρο να έρθει κοντά σου; Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Όμως, για να γίνει κάτι, πρέπει να θέλουν και οι δυο. Αν δεν δώσει χώρο κάποιος από τους δύο, δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει, δεν θα βρει τρύπα".

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook λοιπόν, απάντησε στα επικριτικά σχόλια που έλαβε:

Φιλες κ φίλοι,

Σας αποσαφηνίζω τα περί της συνέντευξης μου για τη σεξουαλική παρενόχληση, γιατί αναιτια έχει πάρει μεγάλη έκταση.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ κ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ :

Άλλο (κ τρομερά σοβαρο) το θέμα των βιασμών κ μάλιστα ανηλίκων. Το αντιμετωπίζω με ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως και το θέμα της κακοποίησης παιδιών, καθώς είμαι μητέρα νέου παιδιού και κατανοώ το ότι πρέπει να παρέχουμε στα παιδιά μας ενα ασφαλες περιβάλλον και να τα προστατεύουμε, έτσι ώστε να μεγαλώνουν ως υγιή (σωματικά κ ψυχικά) μέλη της κοινωνίας μας.

Αδιανόητη κάθε πράξη-όρεξη που στοχεύει ανήλικα παιδιά και όχι μόνο.

Άλλο, η σεξουαλικη κακοποίηση γυναικών κ ανδρών, ειδικά από τρίτους σε θέση εξουσίας. Ειναι επίσης κατακριτέα και θα πρέπει να καταγγέλεται στους αρμόδιους φορείς.

Η σεξουαλική παρενόχληση διαφοροποιείται από τη σεξουαλική κακοποίηση και την σωματική γενετήσια ασέλγεια και προσβολή.

Αναφέρθηκα λοιπόν στο διαδεδομένο φαινόμενο παρενόχλησης και ΟΧΙ σωματικής κακοποίησης, βιασμών κι εξαναγκασμού σε σεξουαλικές πραξεις.

Κύριοι έξαλλοι των social media, που λοιδωρείτε χωρίς να διαχωρίζετε αυτες τις υψίστης σημασίας έννοιες, καταδικαστέες φυσικά ΟΛΕΣ, αλλά με διαφορετική νομική και ψυχολογική βαρύτητα.

Οι περιπτώσεις βιασμών κλπ. όπως προαναφέρθηκαν, έχουν ποινική αντιμετώπιση, γιατί είναι είτε ειδεχθή εγκλήματα, είτε αξιοποινες πράξεις.

Η παρενόχληση -δυστυχώς- ευρύτατα διαδεδομένη δεν ξεχωρίζει : φύλο, ηλικία, κοινωνική τάξη , χρώμα ή φυλή.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την υφήλιο, υφίστανται καθημερινά άκομψες κακές συμπεριφορές από άλλους (οχι κ τόσο πολιτισμένους θα έλεγα) και πρέπει κατά τη γνώμη μου, να μπει τέλος στις προτάσεις τους μ’ενα ηχηρό ΟΧΙ.

Σε αυτές λοιπόν τις συμπεριφορές (λόγια, νεύματα, σχόλια κλπ.) έχουμε υποχρέωση να βάζουμε όρια κι οι "δεοντολογικές ανήθικες αξίες" να μπουν μία και καλή στο κοινωνικό περιθώριο, γιατί θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση κι αξιοπρέπεια .

Όλοι μαζί στο ΟΧΙ της ανηθικότητας.

Με τη στάση μας και έχοντας ένα δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα, να μαθαίνουμε ότι μπορούμε να λέμε όχι, κι ότι αυτό το ΟΧΙ δεν μας καθιστά αδύναμους, απλά αποδυναμώνει τον κάθε εξουσιαστή, ξελογιαστή, σεξιστή, που με ανήθικες προτάσεις προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την θέση του και ποντάρει στο ότι δεν θα ακούσει ποτέ το ΟΧΙ. "

Η ανάρτησή της

Φιλες κ φίλοι, σας αποσαφηνίζω τα περί της συνέντευξης μου για τη σεξουαλική παρενόχληση, γιατί αναιτια έχει πάρει...

Posted by Darras Isabelle on Sunday, March 7, 2021

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ