Follow us

O ρατσιστικός λόγος για τον οποίο ο Archie δεν έχει τον τίτλο του Πρίγκιπα

Γιατί το παλάτι παρέκαμψε το πρωτόκολλο, προτείνοντας να παραχωρηθεί στο γιο του Ηarry και της Meghan ο τίτλος του Κόμη.

Meghan Markle , Prince Harry Splash News/Ideal Image

Μιλώντας στην Oprah Winfrey για τον Archie, που τον Μάιο θα γίνει 2 ετών, η Mehan Markle αναφέρθηκε στο ζήτημα του τίτλου του Πρίγκιπα, λέγοντας ότι η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να μην τον παραχωρήσει στον πρωτότοκο γιο του Harry. Ο Archie, σύμφωνα με το Παλάτι θα είχε τον τίτλο του "κόμη του Dumbarton", ωστόσο οι γονείς του, λίγο μετά τη γέννησή του ανακοίνωσαν ότι ο γιος τους δεν θα φέρει τίτλο ευγενείας και θα αναφέρεται απλώς ως Archie Mountbatten-Windsor.

"Πώς εξήγησε το παλάτι το γεγονός ότι ο δισέγγονος της Βασίλισσας δεν θα είχε τον τίτλο του Πρίγκιπα”, ρώτησε η Oprah Winfrey τη Meghan Markle, συμπληρώνοντας: "Σίγουρα θα συζητήσατε με το Harry για το θέμα και θα είχατε τις δικές σας εκτιμήσεις για το λόγο που ο Archie δεν έγινε Πρίγκιπας. Ποιος πιστεύεις ότι ήταν;"

Η Meghan απάντησε πως ήταν ξεκάθαρη η στάση του Παλατιού ότι ο Archie δεν θα είχε κανέναν τίτλο ευγενείας κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με το πρωτόκολλο. "Δεν ήθελαν να είναι Πρίγκιπας… παρά το πρωτόκολλο και δεν ήθελαν να του παρέχουν αστυνομική προστασία", είπε ενώ υπαινίχθηκε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε επειδή το μωρό ήταν μιγάς, όπως και η μητέρα του.

Η Markle δήλωσε πως είχε εξοργιστεί στην ιδέα ότι το παιδί της θα ήταν "το πρώτο έγχρωμο μέλος της οικογένειες και δεν θα είχε τον ίδιο τίτλο με τα άλλα δισέγγονα της βασίλισσας". "Δεν είχαν το δικαίωμα να του το στερήσουν", δήλωσε. Όταν η Oprah τη ρώτησε εάν θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είχε να κάνει με το χρώμα του μωρού απάντησε: "Η συζήτηση για το ότι δεν θα του παρείχαν προστασία και τίτλο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, ενώ την ίδια περίοδο υπήρξαν ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν". Ο Πρίγκιπας Harry συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει ποια ήταν τα μέλη της οικογένειας που έκαναν αυτές τις συζητήσεις.

Ωστόσο, βάσει του πρωτοκόλλου, ενδέχεται στο μέλλον ο Archie να πάρει τον τίτλο, καθώς όταν ο θρόνος ανατεθεί στον παππού, τον Κάρολο, εκείνος θα γίνει αυτομάτως Πρίγκιπας, ως εγγονός του βασιλιά. Ακόμα και τότε όμως, οι γονείς του θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα χρησιμοποιήσει τον τίτλο αυτό ή όχι.

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ