Follow us

Γυναίκες που μας εμπνέουν | Η Έλλη Τρίγγου στο Shape Μαρτίου

"Yπάρχουν όρια που ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστούν".

Έλλη Τρίγγου Courtesy of Shape

"Οι άνθρωποι που "ζουν στο σκοτάδι” δεν τολµούν να αντικρίσουν την αλήθεια τους από φόβο, που µεταφράζεται σε βία και πρόκληση κάθε είδους βλάβης στους άλλους" αναφέρει στο Shape Μαρτίου η Έλλη Τρίγγου.

Τα όρια και ο χώρος

"Με τις συγκυρίες και τις καταστάσεις που έχουν αναδειχτεί γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν όρια που ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστούν. Όρια συμπεριφοράς, όρια στην προσωπική, την επαγγελματική, την κοινωνική ζωή. Πρέπει να θεσπιστούν νόμοι που θα προστατεύουν αντί να αποκαρδιώνουν και να εγκαταλείπουν. Αυτά τα όρια θα μας βοηθήσουν να ζούμε καλύτερα και να επιτρέπουμε ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους να ανθίζουν. Τώρα, που επιτέλους όλα αυτά γίνονται κατανοητά και σεβαστά, είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο".

Θύτης και θύμα

"Ο θύτης είναι και ο ίδιος θύμα του εαυτού του. Κάπου εκεί τελειώνει η κατανόηση. Οι άνθρωποι που "ζουν στο σκοτάδι” δεν τολμούν να αντικρίσουν την αλήθεια τους από φόβο και αυτός ο φόβος μεταφράζεται σε βία, κακοποίηση, πρόκληση κάθε είδους βλάβης στους άλλους. Αποδέκτης όλων αυτών, το θύμα. Που έμαθε πως δεν αξίζει, πως δεν έχει άλλη επιλογή, πως είναι ανήμπορο, πως η ανοχή στη βία είναι μέρος της διαδικασίας. Έμαθε να φοβάται. Και αυτή η βία είναι τόσο απάνθρωπη που προκαλεί ακινησία, παράλυση. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Κανείς ποτέ στον κόσμο δεν πρέπει να βιώσει ξανά τέτοιον πόνο. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και να δημιουργηθεί επιτέλους σε όλους τους τομείς της ζωής μας ένα ασφαλές περιβάλλον ισότητας και δικαιοσύνης, που να προστατεύει κάθε άνθρωπο και τα δικαιώματά του".

Δες περισσότερα στο Shape Μαρτίου που κυκλοφορεί.

Γυναίκες που μας εμπνέουν | Η Έλλη Τρίγγου στο Shape Μαρτίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ