Follow us

Sarah Omaba | Πέθανε η Κενυάτισα "γιαγιά" του Barack Obama

Σε ηλικία 99 ετών.

Barack Obama Abaca/Visual Hellas

Η Sarah Omaba, τρίτη σύζυγος του παππού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 99 ετών σε νοσοκομείο του Κισούμου, στη δυτική Κένυα, όπως ανακοίνωσε η κόρη της.

"Πήγε να βρει τον Δημιουργό της. Πέθανε σήμερα το πρωί”, δήλωσε η Marsat Onyango, εξηγώντας ότι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον λόγο.

Γεννημένη το 1922 στις όχθες της λίμνης Βικτώρια, η "Mama Sarah” όπως την έλεγαν, ήταν η τρίτη σύζυγος του Hussein Onyango Obama, παππού από την πλευρά του πατέρα του πρώην Αμερικανού προέδρου. Ο ίδιος, πρακτικός γιατρός, τοπικός αξιωματούχος και πρώην στρατιώτης του στρατού της Μεγάλης Βρετανίας που πολέμησε στη Μιανμάρ, πέθανε το 1975. Αν και δεν είχαν συγγένεια εξ αίματος με τη Sarah, ο Barack Obama συχνά έλεγε ότι τη θεωρούσε γιαγιά του, ενώ την είχε επισκεφθεί πολλές φορές. Στην Κένυα η "Mama Sarah” έγινε διάσημη όταν το 2006 την επισκέφθηκε ο Barack Obama, ο οποίος τότε ήταν γερουσιαστής του Ιλινόις.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ το 2008, το ταπεινό σπίτι της Sarah στο χωριό Κογκέλο, περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα, έγινε τουριστική ατραξιόν και φρουρούνταν από φύλακες και συρματόπλεγμα. Το 2009 η κυβέρνηση της Κένυας κήρυξε το Κογκέλο μέρος της προστατευόμενης, εθνικής κληρονομίας.

Κατά την επίσκεψή του στην Κένυα το 2015 ο Obama είχε συναντηθεί με την οικογένειά του στο Ναϊρόμπι. Τους ξαναεπισκέφθηκε το 2018, αυτή τη φορά στο Κογκέλο, μετά το τέλος της θητείας του στην προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: Abaca/www.visualhellas.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ