Follow us

Έλλη Παπαγεωργακοπούλου | Αυτοκτόνησε η στενή συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες.

Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Papadakis press

Σοκ έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη ζωή της σε ηλικία 55 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αγαπημένη συνεργάτης των πιο μεγάλων σκηνοθετών, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Λάνθιμος, αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας της.

Η Έλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλευρό του κορυφαίου Διονύση Φωτόπουλου. Οι συνεργάτες της πάντα έλεγαν ότι ήταν εξαιρετικά ταλαντούχα. Δεν ήταν τυχαίο πως κρυβόταν πίσω από μεγάλες επιτυχίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από εξήντα θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είχε συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες για παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Αμόρε, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Γκόλφω, Ο βυσσινόκηπος, Μόλις χώρισα κ.ά.), το Θέατρο Πόρτα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και σε διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Σχεδίασε επίσης τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) και για τον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον (2006) ενώ εργάστηκε και για την ταινία "Κυνόδοντας" (2009) του Γιώργου Λάνθιμου, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών και προβλήθηκε διεθνώς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ