Follow us

Πέθανε ο Thomas Fritsch | Ο Γερμανός "πρίγκιπας" της Έλενας Ναθαναήλ στη ταινία "Επιχείρηση Απόλλων"

Ο Fritsch υποδύθηκε τον Γερμανό πρίγκιπα Γιαν που έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και ερωτεύεται την πανέμορφη ξεναγό, Έλενα Ναθαναήλ.

Φριντζ-Ναθαναήλ

Έφυγε από τη ζωή ο Thomas Fritsch, ο Γερμανός ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του στην ταινία του 1968 "Επιχείρηση Απόλλων", στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με την Έλενα Ναθαναήλ.

Μέχρι στιγμής, τα αίτια του θανάτου του δεν είναι γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης,ο 77χρονος καλλιτέχνης πέθανε γαλήνια στον ύπνο του.

Ο Thomas Fritsch διένυσε μία επιτυχημένη πορεία, ξεκινώντας την καριέρα του μόλις στα 15 του χρόνια, συμμετέχοντας σε δεκάδες ταινίες και σήριαλ, ενώ έκανε και μεταγλωτίσσεις. Αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα και είχε αγοράσει ένα σπίτι στη Μύκονο όπου πέρασε πολλά καλοκαίρια της ζωής του.

"Επιχείρηση Απόλλων"

Η ταινία "Επιχείρηση Απόλλων" ήταν ελληνική και σουηδική συμπαραγωγή του 1968 σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Σε αυτήν ο Γερμανός πρίγκιπας Γιαν (Τόμας Φριτς) έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και φιλοξενείται στη θαλαμηγό μιας διάσημης πριμαντόνας. Ένα πρωινό, και παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις της ακολουθίας του, κάνει μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Στον Λυκαβηττό, διακρίνει μια πανέμορφη ξεναγό, την Έλενα, (Έλενα Ναθαναήλ) και καταγοητευμένος απ’ τη λαμπερή παρουσία της αποφασίζει να τη γνωρίσει από κοντά, παριστάνοντας τον απλό τουρίστα.

Ενώ εκείνος χαίρεται τις ελληνικές αρχαιότητες, σαν μέλος του γκρουπ της Έλενας, η εξαφάνισή του έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες και τον πρέσβη της χώρας του. Μέχρι όμως να τον ανακαλύψουν, ο Γιαν και η Έλενα έχουν ερωτευτεί κι έχουν ζήσει υπέροχες στιγμές. Ο πρίγκιπας δυσανασχετεί όταν τον ανακαλύπτουν και αρνείται να επανέλθει στα καθήκοντά του, η Έλενα όμως τον πείθει ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, καθώς ανήκουν σε δυο τελείως διαφορετικούς κι ασύμβατους κόσμους.

Η σχέση του με την Έλενα Ναθαναήλ

Σε συνέντευξη του ο ηθοποιός είχε δηλώσει συντετριμμένος από τον θάνατο της Έλενας Ναθαναήλ την οποία εκτιμούσε ιδιαίτερα, ενώ όπως είχε αναφέρει εκείνη τον έκανε να αγαπήσει την Ελλάδα.

"Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια! Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο. Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα" είχε πει χαρακτηριστικά ο Τόμας Φριτς.

Πηγή: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ