Follow us

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά brands στον πλανήτη

Έχει ξεπεράσει σε απήχηση την Oprah Winfrey και την Beyonce.

Βασίλισσα Ελισάβετ Splash News/Ideal Image

Μπορεί η ζωή της 95χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ να αναστατώθηκε ύστερα από τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου και την αποκαλυπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, το γεγονός όμως ότι βρίσκεται στην κορυφή της δημοτικότητας ξεπερνώντας μεγάλα ονόματα της αμερικανικής showbiz, μπορεί να της φτιάξει έστω λίγο τη διάθεση.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η βασίλισσα που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 έχει 3 φορές μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως από την Oprah Winfrey, που είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, η αρχηγός του βρετανικού έθνους βρέθηκε να είναι το πιο πολυσυζητημένο άτομο στον πλανήτη, με την απήχηση της ως brand να ξεπερνά τους Bill Gates, Beyonce, Kim Kardashian, ακόμα και τους Obama.

Και παρά το σκάνδαλο με τον πρίγκιπα Andrew και τον Jeffrey Epstein και τη ζημιά που προκάλεσε στο brand, η βασίλισσα κατάφερε να κρατήσει τον οίκο των Windsor στην 5η θέση με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, μπροστά από τις Coca-Cola, Nike, Ferrari και Microsoft.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νέο ντοκιμαντέρ "Elizabeth at 95: The Invincible Queen", υπολογίζεται πως η "εταιρεία" κοστολογίζεται ως επιχειρήση στα 100 δισεκατομμύρια, με τη βασίλισσα μόνη της να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια.

Άλλωστε, η προσωπική της περιουσία υπολογίζεται στα 560 εκατομμύρια, έχοντας στην κατοχή της σημαντικές ιδιοκτησίες και αμύθητες συλλογές κοσμημάτων και έργων τέχνης. Μάλιστα, χάρη στη μοναρχία και την ίδια τη Βασίλισσα, η ετήσια συνεισφορά τους στην οικονομία της Βρετανία αγγίζει τα 2,37 δισεκατομμύρια από τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Φωτο: Abaca/www.visualhellas.gr

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ