Follow us

Chloé Zhao | Ποια είναι η νικήτρια του Oscar Σκηνοθεσίας που έγραψε ιστορία

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σκηνοθέτιδα που θεωρείται το next best thing στο Χόλιγουντ. Τι σημαίνει η φράση "人之初,性本善" που την εμπνέει;

Chloé Zhao Splash news/Ideal image

Στην 93η τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η Chloé Zhao έγινε η δεύτερη γυναίκα, η πρώτη μη λευκή γυναίκα και η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που απέσπασε το βραβείο Oscar Σκηνοθεσίας με την ταινία Nomadland. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Frances McDormand η οποία υποδύεται μία γυναίκα που όταν χάνει τα πάντα αποφασίζει να ζήσει ως νομάς στις ΗΠΑ τού σήμερα.

Στο λόγο της για την αποδοχή του βραβείου, η Zhao ευχαρίστησε τους υπόλοιπους υποψήφιους και τους συντελεστές της ταινίας Nomadland που βοήθησαν να φέρουν την ταινία στη ζωή.

"Σκεφτόμουν πολύ τελευταία το πώς συνεχίζω όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Και νομίζω ότι έχει να κάνει με κάτι που έμαθα όταν ήμουν παιδί. Όταν μεγάλωνα στην Κίνα, ο μπαμπάς μου κι εγώ παίζαμε ένα παιχνίδι. Αποστηθίζαμε κινέζικά ποιήματα και κείμενα και τα απαγγέλλαμε μαζί προσπαθώντας να τελειώσουμε ο ένας τη φράση του άλλου". H Zhao επεσήμανε ότι την έχει εμπνεύσει ιδιαίτερα η φράση "人之初,性本善,” που προέρχεται από ένα εμβληματικό κινεζικό κείμενο "Τα κλασικά των 3 χαρακτήρων" και μεταφράζεται: "Οι άνθρωποι, στην γέννηση, είναι εκ φύσεως καλοί.”

Δες περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Φωτο: Splash news/Ideal image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ