Follow us

Oscars 2021 | Τα highlights της μεγάλης βραδιάς

Από τον χορό της της Glenn Rose μέχρι τον λόγο της Regina King.

Harrison Ford, Regina King Splash News/Ideal Image

Η 93η απονομή των βραβείων Oscar αποτελεί γεγονός, με την τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου στο Los Angeles να μην θυμίζει και πολύ τις προηγούμενες. Προσαρμοσμένη στα covid δεδομένα, χωρίς τραγούδια, χορούς και αστεία όπως μας είχε συνηθίσει, η έναρξη δεν έγινε με κάποιον εντυπωσιακό και καλά προετοιμασμένο μονόλογο. Ωστόσο, μέσα στην ιδιαιτερότητά της, είχε και αυτή η απονομή τα δικά της highlights που ξεχώρισαν στα social media, αγαπήθηκαν από τους τηλεθεατές και δεν άργησαν να γίνουν viral.

Ας δούμε μερικά από αυτά

Η έναρξη της Regina King

Κάνοντας μοναδική είσοδο, η Regina King παρουσίασε τα πρώτα βραβεία και ο εύστοχος, επίκαιρος αλλά και αισιόδοξος λόγος της απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις δυσκολίες της εποχής, η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός είπε: "Ξέρω πως τώρα πολλοί από εσάς που παρακολουθείτε από το σπίτι θέλετε να πιάσετε το τηλεκοντρόλ σας, αισθανόμενοι ότι το Hollywood θέλει να σας κάνει κήρυγμα, αλλά ως μητέρα ενός μαύρου αγοριού, ξέρω τον φόβο κάτω από τον οποίο ζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε η φήμη ούτε τα χρήματα, όσα κι αν είναι". Ασφαλώς αναφέρεται στη δολοφονία του George Floyd, από τον αστυνομικό Derek Chauvin στη Minnesota.

"Απόψε είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε. Αυτός ήταν οπωσδήποτε ένας δύσκολος χρόνος για όλους. Η αγάπη μας για τις ταινίες μας βοήθησε να το ξεπεράσουμε. Μας βοήθησε να νιώθουμε λιγότερο απομονωμένοι και μας συνέδεε όταν νιώθαμε ότι καταρρέουμε”, προσέθεσε.

Ο αυτοσαρκασμός του Harrison Ford

Όταν ο Harrison Ford ανέβηκε στην σκηνή για να παραδώσει το βραβείο καλύτερο μοντάζ, κρατούσε και ένα κομμάτι χαρτί. "Θέλω να μοιραστώ μερικές παρατηρήσεις, μερικές προτάσεις που ετοίμασα μετά από το γύρισμα μιας ταινίας που συμμετείχα". "'Opening: πολύ ταραγμένο. Γιατί είναι τόσο απαίσια η ποιότητα φωνής; Ακούγεται σαν να έχει πάρει ναρκωτικά. Η ταινία είναι εντελώς ανιαρή. Αυτή η ταινία γίνεται χειρότερη σκηνή με την σκηνή.'”

Σε ποια ταινία αναφερόταν; Όταν έφτασε στο τέλος των σημειώσεών του, αποκάλυψε ότι πρόκειται για το Blade Runner, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος το 1982. "Η ταινία αυτή ονομαζόταν Blade Runner. Και οι σημειώσεις αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί η διαδικασία του μοντάζ μπορεί συχνά να γίνει λίγο περίπλοκη".

Το twerking της Glenn Rose

Ένα αναμφίβολα από τα πιο ευχάριστα highlights της βραδιάς ήταν και ο χορός της Glenn Rose, που κουνήθηκε στους ρυθμούς του "Da Butt". Όταν η 74χρονη ηθοποιός ρωτήθηκε από τον Lil Rey Howery εάν αναγνωρίζει το τραγούδι αυτό του 1988 απάντησε: "Μισό λεπτό, αυτό είναι το Da But! Ήταν ένα κλασικό τραγούδι από την σπουδαία μπάντα από την Washington Ε.U."

"Ναι αλλά ξέρεις και τον χορό;" τη ρώτησε ο Howery καλώντας την να χορέψει στον χαρακτηριστικό ρυθμό του τραγουδιού, με εκείνη να μας χαρίζει μια από τις πιο viral- δικαίως- σκηνές των φετινών Oscars.

Ο λόγος της Youn Yuh-Jung

Η 73χρονη Κορεάτισσα Youn Yuh-Jung που κέρδισε βραβείο β’ γυναικείου ρόλου για το Minari, έκανε μια μάλλον απροσδόκητη αναφορά στον Brad Pitt κατά τον ευχαριστήριο λόγο της.

"Κύριε Brad Pitt! Επιτέλους! Χαίρομαι που σας γνωρίζω!” είπε στον star που πέρυσι κέρδισε τον βραβείο β' ανδρικού ρόλου και βοήθησε και στην παραγωγή του Minari. "Που βρισκόσαστε όταν κάναμε γυρίσματα στην Tulsa? Απόψε σας τα συχγωρούμε όλα”.

Εξωτερική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ