Follow us

Oscars 2021 | Αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης για τη φετινή τελετή απονομής

Η τηλεθέαση έπεσε κάτω από τα 10 εκατομμύρια για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Oscars iStock

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ τίμησε τις καλύτερες ερμηνείες και τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς με το Netflix να παίρνει τα περισσότερα βραβεία και τη Disney να βραβεύεται στις πιο "μεγάλες” κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης animated ταινίας.

Η φετινή τελετή σημείωσε όμως αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης αφού μόλις 9,85 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τηλεοπτικά τα Oscars σημειώνοντας μόνο 1,9 στις ηλικίες 18-49. Τα νούμερα αυτά είναι τα πιο χαμηλά στην ιστορία του θεσμού και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Η "βουτιά” τηλεθέασης που σημειώθηκε από την περσινή τηλεοπτική κάλυψη των βραβείων της Ακαδημίας ήταν συνολικά 68% ενώ στις ηλικίες 18-49 η πτώση έφτασε το 64,2%.

Η πτώση της τηλεθέασης οφείλεται στη μείωση του ενδιαφέροντος του τηλεοπτικού κοινού σε τελετές απονομής βραβείων με διαδικτυακές συνδέσεις, στο κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών που δεν επέτρεψαν στο κοινό να παρακολουθήσει τις υποψήφιες ταινίες αλλά και στις υποψηφιότητες καλλιτεχνών που δεν είναι "μεγάλα ονόματα”.

Φέτος, η τελετή κράτησε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες και ήταν διαθέσιμη και για online προβολή μέσα από διάφορες πλατφόρμες. Οι υπεύθυνοι είχαν μάλιστα επιστρατεύσει τον Steven Sodebergh για τη σκηνοθετική επιμέλεια του show, ο οποίος έδωσε μια κινηματογραφική χροιά αλλά δεν κατάφερε να ανεβάσει τα νούμερα.

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ